Horror – !

2015 júl. 16. | Divinity, Társadalom | 115 hozzászólás

Az interneten napok óta kering ez a sokkoló videó. Azt hiszem, az ISIS rémtetteit leszámítva mostanában kevés elborzasztóbb dolgot láttam ennél. Nem tudom máshogy mondani: a felvételen a jogokért harcoló, álszent, liberális nyugatot látjuk pőrére vetkőztetve. Saját világunkat. Még mindig a videó hatása alatt írom ezt a bejegyzést, émelyegve, mint a Mátrix vagy a Saul fia megnézése közben. A nagyobb hírportálokat is megjárt felvételen a Planned Parenthood nevű – az Obama adminisztráció által kiemelten támogatott – amerikai szervezet egyik vezetője rejtett kamera előtt mesél arról – salátát majszolva és vörösbort kortyolgatva –, hogy melyik magzati szerv mennyibe kerül és hogyan jutnak hozzá. (Aki nem hallott még a Planned Parenthoodról, ez egy abortuszpárti, pro-choice szervezet, az amerikai liberális társadalompolitika egyik fontos ikonja.)

„Egy példány valahol 30 és 100 dollár között van” – mondja Dr. Deborah Nucatola a szervkereskedőnek álcázott ügynök árakat firtató kérdésére. „A legtöbben májat akarnak vásárolni” – kotyogja ki a kiterjedt szervezeti hálózatot működtető Planned Parenthood-vezető, miközben bekap még egy falatot és leöblíti egy kis fűszeres borral. „A műveletet ultrahangos irányítással végezzük, hogy tudjuk, hová kell a csipeszt rakni. A calvarium – a fej – a legnagyobb rész, de a többi általában egyben ki tud jönni. (…) Aztán már csak arra kell figyelni, hogy a fogókkal hová nyúlunk (…) elég ügyesek vagyunk abban, hogy szívet és májat nyerjünk ki, mert azokat nem zúzzuk szét, inkább valahol felette vagy alatta nyomjuk össze /a magzatot/.” „Megpróbáljuk megváltoztatni a calvarium fekvését, mert ha a fej van elől, nem elég a tágulás…”

Dr. Nucatola tovább fecseg, és arról is kedélyesen beszámol, hogy egyes kereskedőknek alsó végtagokra van szükségük, talán az izomzat miatt, ezt ő nem tudja, mások tüdőt és szívet rendelnek, de leginkább a máj az, amire állandó a kereslet. Kis technikai módosításokkal és az abortuszt végző orvossal való folyamatos párbeszéd által megoldható, hogy az éppen keresett szervet szedjék ki az akár 24 hetes korban lévő halálra ítélt, széttrancsírozott magzatokból. Nucatola hangsúlyozza, hogy profi szervezetről van szó. „Tegnap nyolc eset volt például, és én pontosan tudtam, melyik esetben milyen esélyekkel tudjuk kinyerni a szükséges szerveket, ennek megfelelően hoztam meg a döntéseket. Úgyhogy nagyon megéri már reggel átfutni a rendeléseket…” (A rendelések részleteit a videón is látható űrlapon lehet előzetesen rögzíteni.)

„Magzati szöveteket gyűjtünk, Dr. Nucatola nagyon segítőkész volt” – mondja távozóban az ál-szervkereskedő a Planned Parenthood elnök-igazgatójának. „Dr. Nucatola lenyűgöző” – válaszolja neki Cecile Richards.

Nem kétlem, hogy van ilyen vonása is a hölgynek. Én viszont tényleg mindjárt hányni fogok…

115 hozzászólás

  1. Csaba Tarró

    Ez tényleg undorító, s teszi mindezt egy orvosnak nevezett bérgyilkos…

  2. Norbs

    A vágatlan verzió itt található: https://www.youtube.com/watch?v=H4UjIM9B9KQ&feature=youtu.be&t=6m30s

    Ebből kiderül, hogy sajnos-sajnos hagytad, hogy csőbehúzzanak a „szervkereskedők”.
    Ha megnézed a teljes felvételt, vagy csak a kérdéses részeket mindjárt megtudod, hogy a 30-100 dolcsit nem Nucatola vagy a szülők teszik zsebre, még csak nem is a Planned Parrenthood vezetői, hanem nagyjából ennyibe kerül a kezelés + a szövetek tárolása és szállítása.

    Azt is megtudhatod a vágatlan verzióból, hogy szó sincs arról a műveletről, amivel a vágott verzióban riogatnak. A „partial-birth abortion” – ahogy ott hívják – során a magzat agyát szivattyúval eltávolítják, így az idegszövet roncsolódik. A videóban pedig pont annak a megörzéséről beszélnek. Jah, arról nem is beszélve, hogy egy ilyen beavatkozás előtt olyan gyógyszert juttatnak a magzat testébe, ami leállítja a keringését.

    FIGYELEM, nem azt vonom kétségbe, hogy a hited szerint az abortusz gyilkosság, hanem a vágott videó tartalmát. Miért dőltök be???

  3. Szabados Ádám

    Nem dőltem be, tudok a vágatlan verzióról, ezért nem is írtam, hogy Nucatoláék teszik zsebre a pénzt. Hanem az intézmény finanszírozására fordítják. Elmész azonban a lényeg mellett, ami a vágatlan verzióban is ugyanaz.

  4. Norbs

    A megfogalmazásaid arra utalnak, hogy amit Nucatoláék csinálnak illegális.

    Ami mellett elmegyek, azért fölöslegesen koptatnánk a billentyűzetet, mert más értékekből indulunk ki. És mint tudjuk az ilyen konfliktus kibékíthetetlen.

  5. Szabados Ádám

    Nem, nem az volt a cikkem lényege, hogy amit Nucatoláék csinálnak, illegális. Épphogy nem. Az a cikkem mondanivalója, hogy ez borzasztó, és még borzasztóbb, hogy államilag támogatott!

  6. Éva

    Sírni … és NEM-et mondani! Arra szorul össze a szívem, mi történik majd, amikor a Teremtő Isten a még visszatartott, embernek fel nem fogható mértékű HARAGJÁT elengedi: ideje beszélnünk a Jelenésekről a „jaj a föld lakóinak”-ról!

    És arról, aki a gyilkosságot EGYSZER túlélte https://www.youtube.com/watch?v=UiF3LK5gx6g

  7. Cypriánus

    Norbs, a kommented kb olyan, mintha a holokauszt vagy a gulág fő problémája az lett volna hogy legálisan működik e. Mivel mindkettő teljesen törvényes volt, innentől minden teljesen frankó…vagy nem?

    Amúgy nem akarok vitatkozni, hiszen Te nem vagy keresztény. Csak azt szeretném, hogy akik pont így gondolkoznak, ne mondhassák magukat kereszténynek. De ez Téged úgysem érint.

  8. Éva

    Norbs azt gondolod, hogy a kis leölt testek majd eszköz lesz valamely gyógyításhoz? Üzenem, hogy többféle mód is létezik és bizonyított, melyek szelídek csak publikálva nincsenek széles körben: aki akarja, hozzáfér. Onnan nézve ez a gondolkozás és az ebből fakadó tettek „gyógyítás szándékával” a legbarbárabb dolog 🙁 ráadásul SÖTÉT is, hiszen nem törekednek megismerésre.

  9. Csaba

    Kedves Norbs,
    Nekem (is?) az volt az első gondolatom, hogy nem húzta-e fel magát túl hamar és esetleg indokolatlanul Ádám egy csúnya fake videón, s biztos van egy realista, aki majd megnyugtatja itt az olvasókat arról, hogy ez egy hoax.
    A te válaszokból ítélve sajnos úgy látom, nem az.
    Ebben a hozzászólásodban ugyanakkor se a humanistát, sem az ateistát, az exkeresztényt, de még a biológust sem találom 🙁
    Szerinted ez mégis milyen más értékrend szerint válik elfogadhatóvá akár csak részlegesen is, illetve miért nem kellene kategorikusan elutasítani???
    Bevallom őszintén, úgy érzem, hogy inkább lennék Sámson az oszlopokhoz kötve, „ezekkel” egy épületben, mert annyira nehezemre esik nem testiesen reagálni 🙁

    Csaba

  10. Szabados Ádám

    Csaba,

    alapvetően jogos az óvatosságod, bennem is ott volt a kétely, ezért tegnap néhány órát azzal töltöttem, hogy megpróbáltam utánajárni a dolog hitelességének. Például annak is, hogy van-e lényegi különbség a vágott és a vágatlan verzió között. Arra jutottam, hogy a lényeget illetően nincsen. Ezért nem is utaltam a bejegyzésben arra, hogy van egy hosszú vágatlan verzió is.

  11. Csaba

    Kedves Ádám!
    Most sem csalódtak olvasóid az alaposságodban, s nem is írtam volna hsz-t, ha Norbs nem írja, amit.
    Úgy vélem, az értékek deformációja a relativizálás útján történik meg, amit a manapság felkapott más témák (Pride) tekintetében éppúgy tettenérhetők. Itt viszont nincs az a szeretet, ami ezt akár csak részlegesen is elfogadhatóvá tenné. Így válik az érték értéktelen szemétté.
    Csaba

  12. tothaa

    Szervusztok!

    a.) Én annyira nem vagyok kiakadva azon, hogy milyen könnyen beszél a hölgy a magzatok trancsírozásáról. Ez valószínűleg részben foglalkozási ártalom. (keresztény orvostanhallgatókat is hallottam már ebédnél kibeszélni a boncolás gyakorlatuk részleteit; kinek milyen hulla jutott…)
    b.) Viszont számomra is a nyugati világ válságáról árulkodik, hogy az ember értéke számukra nem több az őt alkotó anyagok (részegységek, szervek) értékénél. – de ezt már Cs Lajos is megjósolta… – csak szomorú és félelmetes, hogy ez a valóság. Minket mindannyiunkat és a gyerekeinket, szeretteinket is így fognak kezelni az orvosok…

  13. Csaba Tarró

    Én kiakadtam a nőszemély hangnemén. Nem szerencsés összehasonlítani az orvostanhallgatók beszédével. Igaz boncmestert már én is hallottam tiszteletlenűl beszélni egy-egy elhúnyttal kapcsolatban.
    Ez a nő viszont minden érzelem nélkül beszél egy emberi élet saját keze által történő, szadista megakadályozásáról, de inkább úgy mondanám, hogy kioltásáról…

  14. Norbs

    @Cypriánus a holokausztot és az abortuszt összekeverni balagaság, ám bevett szokás a pro-life mozgalomban. Csak aztán ne csodálkozz, ha szemberöhögnek.

    @Éva tévedsz. Sok életmentő kutatás csak ezzel a módszerrel juthat manapság megfelelő őssejtekhez. Abból az értékrendből amiben én állok (a gondolkodó, fájdalmat érezni képes, személyiséggel rendelkező lények élete fontosabb mint a magzatoké, melyek még nem éreznek fájdalmat, nincs kialakult személyiségük, nem valódi személyek) logikus, hogy mindent megteszünk annak érdekébe, hogy ki is használjuk ezt a lehetőséget.

    @Csaba, talán azért, mert feljebb a kritikus szerepemből szólaltam meg.
    Mint már említettem, mivel ebben a kérdésben szöges ellentétben állnak az értékeink, és az értékszintű konfliktusok nem feloldhatók, teljesen fölöslegesnek tartanám, hogy időt fecséreljek az érveim kifejtésére, aztán elolvassam a te érveidet, aztán cáfoljam, aztán elolvassam a cáfolatokat. Inkább használom Newton lángoló lézerkardját.

  15. Csaba Tarró

    @Norbs:
    A saját értékrendjéért mindenki maga felel. Igazad van, ezen kivűlről nem nagyon lehet változtatni, főként ha belefér az állam által szabályozott törvényes keretekbe.
    Abban is egyetértek, hogy különböző értékrenddel bíró emberek között teljesen felesleges dolog ugyanarról a témáról vitatkozni.
    Úgy gondolom, hogy leginkább akkor válik esélyessé az értékrend megváltozása, amikor az embert olyan trauma éri, amit a tudomány nem tud orvosolni.
    Remélem a halottak kötelező donor felhasználásának is ilyen elkötelezett híve vagy, mert az ő testük állapota is megfelel az elveidnek.

  16. Szabados Ádám

    Akkor már ne felejtsük ki a súlyosan értelmi fogyatékos embereket sem.

  17. Norbs

    @Csaba: azt se hagyjuk ki a pakliból, hogy a keresztények értékrendje is változhat mondjuk a kognitív disszonancia hatására, és/vagy egy olyan trauma hatására amit a hitükkel már nem tudnak megmagyarázni.
    Természetesen egyetértek az agyhalottak szerveinek tiltakozó nyilatkozat hiányában történő kötelező transzplantációjával.

  18. Norbs

    @Ádám: megint mellé: a súlyosan értelmi fogyatékos emberek:
    1. fájdalmat éreznek
    2. kialakult személyiségük van
    3. a gondolkodási és érzelmi funkcióik valamilyen szinten tartanak
    4. kifejlett szociális hálóval rendelkezhetnek (bizonyos esetekben sok embernek okozna fájdalmat, ha meghalnának)
    Ezért az életük aktív kioltása nagyban különbözik a magzati élet kioltásától.

  19. Szabados Ádám

    1. fájdalmat éreznek – csakúgy, mint a magzat

    2. kialakult személyiségük van – ami szétesett, nem úgy, mint a magzaté, mely kibontakozóban van

    3. a gondolkodási és érzelmi funkcióik valamilyen szinten tartanak – időnként olyan szinten, mint a magzaté

    4. kifejlett szociális hálóval rendelkezhetnek (bizonyos esetekben sok embernek okozna fájdalmat, ha meghalnának) – pont mint egy megfogant gyermek az anyaméhben

    Ezért az életük aktív kioltása nagyban különbözik a magzati élet kioltásától. – nem látok lényegi különbséget, mivel mindkettő ember.

  20. Norbs

    1. téves: 30 hét előtt nem alkalmas rá az idegrendszerük
    2. téves: a legtöbb fogyatékos rendelkezik személyiséggel, a magzat személyiségének biológiai alapjai pedig messze nem állnak még rendelkezésre a terhesség első harmadában
    3. helyes: vannak olyan fogyatékossággal küzdők, akiknél ez valóban így van
    4. téves: ha a környezet szempontjából nézzük, egy magzat szociális hálója közelít a nullához, különösen ha maga az anya sem épít ki magában érzelmi kapcsolódást a magzatával. De ha ő ki is épít, jogában áll eldönteni, hogy meg akarja-e szüntetni ezt a kapcsolatot, vagy sem.

  21. Éva

    Norbs, hogyhogy nem tudod azt, hogy a magzat érzékeli a fájdalmat? Nem láttad a Néma sikoly c. filmet? Meg bírod nézni? https://www.youtube.com/watch?v=6Q07X-S20bQ én nem, ahogy nem láttam ezt a fenti videót sem.

    Az új orvoslások módjai teljesen különböznek a technológia által nyújtottaktól, amelyek alapvetően materialisták. Új Germán Medicina, és több természetes mód, amellyel pl. nem volna halálos ítélet vagy csak némi reményt nyújtó egy rosszindulatú daganat diagnózis + több krónikus betegség. Nem véletlenül van életveszélyben az elsőként említett orvos-feltaláló: sérti az üzleti érdekeket!

  22. Szabados Ádám

    Norbs,

    1. Nem vagyok orvos, de ezek szerint a dokumentált tanulmányok szerint a magzat legkésőbb a 20. héttől érez fájdalmat, de valószínűleg már sokkal korábban is. Az biztos, hogy egészen korai stádiumban reagál az ingerekre, a kellemetlenekre is.

    2. A magzat fejlődésben van, amikor megszületik, az első pillanattól megfigyelhető a személyiségének egy csomó maradandó vonása (két fiam van, tudom), ez csak akkor nem bontakozik ki, ha lemészárolják őket az anyaméhben. A súlyosan fogyatékos ember személyisége viszont sokszor csak nyomokban fedezhető fel, és a prognózis a további leépülés.

    4. Sok olyan fogyatékos ember van, akinek a szociális hálója mindössze a szociális otthon közömbös vagy akár brutálisan kegyetlen személyzete. Akkor őket koncoljuk fel a szerveikért?

    Norbs, borzalmas ez a beszélgetés, irtózom a világnézetedtől.

  23. Barbara

    Kedves Norbs,
    Ezt most sem leírni, sem olvasni nem lesz könnyű.
    24 hetes magzat megszületve olyan mint egy kisbaba. Csak nagyon pici. Sír, mozog, érzékel, alszik, eszik, szenved.
    És a szülei is vele együt mérhetetlenül.
    És hogy mekkora fájdalmat okoz az elvesztésük?
    …..
    Norbs,
    A szíved helyén mit hordozol? Egy betondarabot?

  24. Cypriánus

    Norbs, légy erős, egy rakás betű van a nevem előtt és mögött, amely szerint konyítok az orvosi és biológiai témákhoz. Amúgy még senki sem röhögött ki, ezen legfeljebb megbotránkozni szoktak.

    Amúgy engem annó nem kis részben a nem vallásos biológia tanárnőm tett az abortusz ellenzőjévé, aki akkor már nagymama is volt-csak benne volt tisztelet az élet iránt. Tök ateistaként is pont ugyanilyen abortuszellenes voltam. Ez nekem nem hitkérdés.

    Amúgy ha a saját csecsemő korú gyerekedet benyugtatózod+ rá nyomsz egy opiátos tapaszt, nyugodtan megölhető, hiszen kialakult személyisége még nincs, öntudata sem lesz…fájdalmat sem fog érezni…

    De mint mondtam, a célom nem az hogy Veled vitatkozzak, hanem hogy az Egyházat megőrizzük a szellemi fertőzéstől, amit a „liberális” teológia jelent ami számos nyugati -egykor meg normális -egyházat már megrontott. Amely mögött az áll, aki „hazug és embergyilkos a kezdetektől fogva, nem áll meg az igazságban, mert nincs benne igazság „.

  25. Éva

    A fogyatékosokat ha családban hagyják, ott rájönnek – ha vállalják – hogy milyen ajándék: megtanulnak szeretni! Hallottam sokgyerekesektől, közöttük egy fogyatékos, hogy „a legnagyobb kincsünk” „királynőnk”! Igen, ez egy másik életfelfogás, ahogy írod Ádám: az életé és nem a halál „kultúrája” 🙁

  26. Norbs

    @Ádám:
    1. A kellemetlen ingerre adott reakció reflexválasz vagy hormonális válasz nem egyenlő a pszichológiai fájdalommal. A fájdalom pszichológiai érzékeléséhez az elülső agykéreg (homloklebeny) bizonyos szintű fejlettségi állapotára és a thalamus és az agykéreg közötti idegi kapcsolatra van szükség, ami valamikor a 30. hét környékén kezd kialakulni. Amíg nincs bevezetve az áram egy lakásba addig nem lehet bekapcsolni a tévét… Szisztematikus szakirodalom-áttekintés a magzati fájdalomérzékelésről, majd egy másik: http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=201429 http://anes-som.ucsd.edu/VP%20Articles/Topic%20C.%20Anand.pdf

    2. Egyetértek abban, hogy születésnél a baba személyiségének alapjai már le vannak fixálva. Amiről szó van az, hogy mikor kezdődik meg a személyiség biológiai alapjainak a letétele. A magzat idegrendszere nem elég fejlett a vitatott időszakban ahhoz, hogy arról beszélhetnénk, hogy személyisége van. Ez nem kérdés, ez tény. A súlyosan fogyatékos emberekkel kapcsolatban pedig félre vagy tájékozódva. De vannak olyan esetek amikor az idegi károsodás miatt a személyiség teljesen eltűnik.

    4. Ne koncoljuk fel, mert éreznek fájdalmat és személyiséggel rendelkeznek. De el tudok képzelni olyan eseteket, mikor ezeknek a személyeknek a kegyes halál jelentené a fájdalommentességet.

  27. Norbs

    @Cypriánus: a betűid mit sem változtatnak azon, hogy az összehasonlítás amit végeztél butaság, mint ahogy azon sem, hogy nem kellő figyelemmel olvasod amit írok. Az értékrendszer amit világ életedben vallottál a tied, és mint mondtam ezzel nem lehet mit kezdeni.

  28. Norbs

    Minden racionális érvemet prezentáltam nektek, és azt is, hogy milyen értékrendszerből közelítek a témához. Mint írtam a különböző értékrendszerünkből következő érvekre idő és energiaspórlásból nem válaszolok. Jelen állás szerint nem látom hova haladhatnánk tovább a tesztelhető érvek felvonultatásában. Ha valakinek lesz ilyen új érve, majd válaszolok rá, de addig csöndben leszek.

  29. Viktor Barnabás

    @ Norbs

    Simone Weil filozófus egy helyen azt írta, hogy az európai kultúra jogrendje római, de sokkal jobb lenne, ha görög lenne. A római jog ugyanis csak az erősek jogát érvényesíti, a görögöt viszont nem érdekli az erő, csak az egyenlőség. Jó, hogy a zsidó-keresztény kultúrán kívül is van olyan jogrend, mely megkívánja, hogy felkaroljuk a gyengét, gyámolítsuk azt, akinek nincs támasza. Na ez az, ami rád nem jellemző.

    Azt gondolom, hogy te egy végtelemül önző és képmutató kultúrát képviselsz. Ez a kultúra egyenlőségről papol, miközben eltipor mindent, ami gyöngébb nála. Az önérdeken kívül nem érdekli semmi, szó szerint eladná a saját anyját egy kis haszonért cserébe. Az ártatlan gyermekek szenvedéséről papol szentimentálisan, miközben halomra gyilkolja a magzatait. Üldözi a pedofíliát, miközben gyerekeket kényszerít a divatvilág kifutóira.

    Szóban védi a zsidókat, közben alattomosan kigúnyolja őket.
    444.hu/2015/07/15/bohokas-jelmezbalt-tartottak-orok-gyerekek-satoraljaujhelyen/

    És ez a kultúra odáig merészkedik, hogy jogegyenlőséget és szeretetet hirdet.

    Tudod mi ez? Hazugság és gúnyolódás.

    Barátom, én se tartom érdemesnek vitázni veled, mert az írásaid messzemenően bemutatják, hogy nem tiszteled az életet. Kis 21. századi pszichopatológia.

    Ne haragudj, de elegem van abból, hogy egyesek tönkreteszik ezeket a szép júliusi napokat.

    „Boldog az az ember,
    aki nem követi a gonoszok tanácsát,
    nem áll a vétkesek útján,
    és nem ül le a gúnyolódók gyülekezetében.”

    Viktor

  30. Szabados Ádám

    Norbs,

    az előbb belinkelt honlapon tudományos folyóiratokban megjelent peer-reviewed kutatások vannak összegyűjtve, melyek szerint a magzat legkésőbb 20 hetes korban már érez fájdalmat. Nem egy, hanem sok tanulmány állítja ezt egybehangzóan.

    A szellemi leépülést és a személyiség szétesését édesapám dementiája kapcsán sajnos közelről látom. Édesanyám hál’Istennek keresztény, aki hisz a házastársi hűségben és az emberi méltóságban, gyönyörű odaadással védi és ápolja édesapám leépülő személyiségének utolsó morzsáit is.

    A te világképedtől viszont egyre jobban iszonyodom.

  31. Cypriánus

    Norbs, szerintem ne ragozd túl. A véleményed nem új senki számára, és te ugyanúgy „lefelejted ” az időbeli dimenziót a magzatról, mint bármely másik abortuszt támogató.

    Az egyetlen érdekes a kommentjeidben legfeljebb az a fajta mechanikus érzéketlenség, ami valóban ritka, és taszító.

    Pokoli lesz a XXI. Század az biztos…a normális gondolkodás kihal .

  32. Norbs

    @Ádám: Az a helyzet, hogy rossz tapasztalataim vannak az általad peer-reviewed-nak nevezett kutatásokkal kapcsolatban, ráadásul ismerem is az általad belinkelt weboldalt, mert mikor feloldottam az előítéleteimet a témában használtam. Azt találtam, hogy olyan mint a videó, ami a bejegyzésed alapjául szolgált: összevágták azokat a részleteket a cikkekből amik alátámasztják az érveiket és kihagyták azokat, amelyek cáfolják. Ráadásul valamennyi biológiai ismeret szükséges ahhoz, hogy megértsd mit írnak, különben könnyen félreérthető. Lásd a fenti magyarázatom a thalamocoricális kapcsolatról.

    Sajnálom, hogy ezeken kell átmennetek a családban. Kitartást kívánok.

    Ugyanilyen érzés van bennem a te világképeddel kapcsolatban, és úgy látom más bejegyzéseid alatt, hogy nem vagyok ezzel egyedül, ahogy te sem a te iszonyoddal.

  33. Szabados Ádám

    Na, akkor búcsúzzunk is el egymástól, én vagyok itthon.

  34. Kiss Tamás

    PP: Care.No matter what.

    Tényleg no matter what……
    Hát igen, az állam törvényét ezek az emberek máshogy interpretálják, a relativizmusnak nincs semmi értelme… ugyanis vagy maga a relativizmus is relatív tehát nem lehet mindig igaz, vagy kizárja magát és ezzel éppen abszolutizálja magát, holott éppen azokat akarja tagadni.

    Ez a szívszorító valóság megint csak meg erősíti bennem, méltóak vagyunk az Isten jogos ítéletére.

    Hála legyen érte az Úrnak, hogy az anyukáink fontosnak tartottak minket, különben posztolni sem tudnánk:)

  35. Éva

    Norbs: Pont ez a lelkiség az, amiért bár már nagyon kínos hogy nem, de NEM megyek orvoshoz: nem ismerek olyat, akiben szeretet volna és a problémát meg tudnánk beszélni. „Csak úgy” nem adom oda a „panaszt sem” nem hogy magamat mint a Patyolatban, hogy majd megyek a ruháért 🙂 pedig nem a sokadik X-en hanem LX-en is jócskán túl vagyok.
    A családban gyógyszerkutató professzortól, gyógyszerész húgomtól tanultam a legtöbbet, no meg hogy tizenévesen hiába vizsgáltak sokféleképpen az mind hiába volt! Majd egy pap-természetgyógyász adott egy teakeveréket, nem is ittam sokáig mert az egészséget nem vesszük észre: igen hamar semmilyen panaszom nem volt! Később pedig autóval vittek a szlovák csontkovács bácsihoz már szinte bénán, úgy néztem ki, hogy arról érdeklődtek, hol mindenütt a világban kezeltek már… ha nem így lett volna, réges-régen tolókocsiban élnék/vagy sehogyan.

    Közben megtanultam a növények ismeretét, van egy krémem lumbagóra (egy egész csapat kameraman használta hálásan, és mások is, van Németországból is köszönő levelem 🙂 ): mindhárom gyerekemet lázcsillapító és antibiotikum NÉLKÜL neveltem fel (az első kb 4 év tapasztalatát leszámítva).

    Érdekes, hogy a világ előre-haladása engem igazol. Németországban 35 %, úgy hallottam, azok aránya, akik már nem bíznak a hagyományos orvoslásban.

    Annak idején megértettem, hogy a láz azért van, hogy a forróságban elpusztuljanak a kórokozók, miközben a túl magas lázat hagyományosan fékeztem, stb.

    A technológián kívül, amire Ernst Schumacher azt írja – és ez minden területen érvényes, hogy „ha már beindult, megy már tovább alkotói szándékától függetlenül” az az ELVI válaszom, hogy nem az „anti”-biotikum, ti. az „öld meg” elve kell, hogy a gyógyításban érvényesüljön, hanem pl. amit dr.Gerson csinált: a szervezet immunválaszára építve ért el olyan sikereket, hogy akik ezt nem ismerik, nem hinnék pedig nem hit kérdése. Csodálnám is, ha valaki elindulna a technológia kábulatából egyáltalán megismerni… legfeljebb, majd ha nagy baj lesz 🙂

  36. Csaba

    Kedves Norbs!
    Az eltérő értékrend nincs jelen ebben a vitában köztünk, mert amit te képviselsz, abból éppen hogy hiányzik az érték.
    Bár sejtem, hogy már ezen megállapítás szintjén sem értünk egyet.
    Többször le van írva fentebb, s csak nyomatékosítani kívánom, hogy amit képviselsz, az életellenes.
    Ebből a szempontból pedig irreleváns, hogy szerinted a magzat „érzi vagy nem érzi”, illetve milyen tudományos(nak tetsző) érvelést teszel mögé.
    Örülj neki, hogy te nem jártál így anno magzatként.
    Csaba

  37. Steve

    Az abortusz támogatása mögött egy világnézet áll. Ha valaki úgy gondolja, hogy nincs szellem és lélek (mint spirituális valóságok), csak sejtek, molekulák, atomok összessége vagyunk, a tudat pedig ezeknek, valamint a test fejlődésének és környezettel való interakciójának produktuma, az nem lát problémát az abortuszban. Ez nem feltétlenül azért van, mert gonosz az illető, hanem mert világnézete szerint az abortusz során csak egy sejtburjánzás megszüntetése történik. Egyesek esetleg elgondolkodnak azon, hogy az abortusz egy „potenciális személy” létezését szünteti meg, de ez oda vezet, hogy ennyi erővel a fogamzásgátlás is ugyanúgy erkölcstelen dolognak számít (ez pl. katolikusok álláspontja is), ami viszont már végleg tarthatatlan álláspontnak tűnik (ilyen szempontból szerintem a katolikus álláspont a fogamzásgátlással kapcsolatban erősen kontraproduktív az életpártiak számára).

    Egy bibliai keresztény máshogy látja a kérdést – a Biblia szerint emberi vért nem szabad kiontani (hacsak nem jogos igazságszolgáltatásról van szó), a magzatnak pedig már az 5. héttől kezdve termelődnek vérsejtjei. Tehát már csak ez alapján azt lehet mondani, hogy ezután az abortusz (márpedig a művi abortuszok jóval az 5. hét után zajlanak) vérontásnak minősül, ami halálos véteknek számít. Emellett természetesen a keresztények abban is hisznek, hogy a magzat nem csak egy sejtburjánzás, hanem Isten szellemet is ad a magzatba, és a magzatnak lelke is van (bár ez egyes nézetek szerint a vérhez kapcsolódik) – a magzat tehát egy anyától különálló, jól megkülönböztethető személy. Emiatt tehát a tudatfejlődés szintjei (pl. mikor érez fájdalmat a magazat, elkábítják-e előtte vagy sem) nem igazán releváns szempont a kérdésben. Ennek a személynek az elpusztítása akármilyen érdekből (hacsak nem hasonlóan erős indokból – azaz az anya életének védelme érdekében) teljességgel elfogadhatatlan és gyilkosságnak minősül.

    Én keresztény révén azt gondolom, hogy ez utóbbi álláspont az igaz. Ráadásul a tapasztalat azt mutatja, hogy világnézettől függetlenül nagyon sok hölgynek komoly lelkiismereti válságot okoz az abortusz, ami szintén azt mutatja, hogy ők is érzik, hogy ez a művelet nem azonos a szemölcseltávolítással. Ez ellen természetesen lehet ellenkezni, és azt mondani, hogy a lelkiismeretfurdalás csak a kultúra, neveltetés és felettes én működésének eredménye, amit le kell győzni racionális alapon. Véleményem szerint ez komoly tévedés, ezzel valójában nem mást tesz az ember, mint a saját lelkiismeretét erőszakolja meg, ami az egyik legrosszabb dolog, amit az életben el lehet követni. Ha valaki ilyen állapotban van, vagyis a saját lelkiismerete (és ezen keresztül Isten lelkiismeretbe helyezett törvénye) ellen harcol – akár azért, mert ő maga abortuszt követett el, akár azért, mert pártolta mások abortuszát korábban -, azt érvekkel már szinte lehetetlen meggyőzni.

    A két álláspont között nem igazán lehet hidat építeni. Az első csoportba tartozó emberek minél inkább érvelnek a világnézetük mellett, annál jobban „nemszemélynek” tekintik a magzatokat és annál érzéketlenek a keresztények érvrendszere felé. Emellett ha valaki napi rendszerességgel „lemenedzsel” pár tucat abortuszt/gyilkosságot, már csak a rutin miatt és érzéketlenné válik a kérdés morális vonzata felé. Így érthető, hogyan válhat könnyed ebédtémává az, hogy milyen technikákkal célszerű feldarabolni, összenyomni, levágni stb. emberi testrészeket úgy, hogy azok minél jobban újrahasznosíthatók legyenek egyéb célokra.

  38. Szabados Ádám

    Ennek a személynek az elpusztítása akármilyen érdekből (hacsak nem hasonlóan erős indokból – azaz az anya életének védelme érdekében) teljességgel elfogadhatatlan és gyilkosságnak minősül.

    Steve, örülök, hogy megemlítetted ezt a kivételt, mert nagyon nehéz lehet azoknak az anyáknak is, akiknek életveszélyben a magzatuk életétől kellett megválniuk. Ilyen helyzetekben azonban én is az anya élete mellett döntenék.

  39. Arpicus

    Kedves Steve!

    Őszintén örülök,hogy megjelentél a ezen a blogon! 🙂 Nagy együttérzéssel követtem a harcodat és a hozzászólásaidat Sytka blogján az utlosó posztnál.Szinte magad védted ott a keresztény étrendet.Nem engedted meg magadat kizökkenteni az önmaguktól elájult tudósok provokációitól(P.D.,Norbs).Egyszer már belinkeltem azt a posztot a vita alatt mint ijesztő fejleményt.Amit ott Norbs elkezdett azt itt folytatja.Ott Kövi György leleplezte(Györgyöt az egyik legfelkészültebb hozzászólónak tartom!)Norbs-t.kimutatta mi mozgatja,sajnos az analizisét nem birta befejezni mert a blog tulajdonosa belefolytotta a szót.Norbs ezzel az agressziv magatartásával maga előtt is bizonyitani akarja,hogy miért is lett hivőből ateista.A nagyobb veszélyt abban látom-amire Kövi György is rámutatott-,hogy ez az ember tanár.Egy ilyen felfogású ember milyen hatással lehet a zsenge ifjú lelkekre…?!
    Az alaptémához:elrettentő.Mi a következő dolog?
    Egy mai hir:
    http://444.hu/2015/05/01/bruce-jenner/
    A tv-ben láttam,hogy mekkora sikere van ennek a szerencsétlen embernek.Körülrajongják az új világrend hivei.Minden napra jut már egy ilyen hir.Lassan le kell szoknom a megdöbbenésről… 🙁

  40. Arpicus

    javitás:nem „étrendet” 🙂 henem ÉRTÉKRENDET!
    Elnézést,gyorsan gépeltem. 🙁
    Azt hiszem ezzel az elirással egy kis vidámságot vittem ebbe a komor de nagyon fontos vitába…

  41. Éva

    Az abortusznak tulajdonképpen két áldozata van. A magzat és a nő. De a természetes fogamzásszabályozás – hasonlóan a kiváló természetes gyógymódokhoz – szinte „indexen” van 🙁 nincs róla anyag könyvtárban sem!

    A katolikus egyház nemcsak tilt egyébként, hanem támogat, ezt a – több részből álló és hatékony – módszert, nem a „gátlásra” hanem a szabályozásra. Miután a nők és a férfiak meg tudják/tudnák tanulni, semmiféle pénzügyi vonzata nincs, ezért van akkora csend: milyen jelentősége volna a harmadik világban, de valójában mindenhol az egész földkerekségen…

  42. Arpicus

    Még egyszer megnéztem ezt a videót.Az ember Istentől kapott méltóságának a sárba tiprása.Az a laza könnyeddség,szenvtelenség amellyel ez az nő előadja a mondókáját rendkivülien irritáló.Az embert egy tárggyá,sejthalmazzá redukálni-szörnyű.Nekem az első asszociációm erre a dologra egy bizonyos dr.Mengele „tevékenysége” volt.Vagy az a japán katonaorvos aki kinaiakon végzett embertelen kisérleteket(nagyon régen olvastam egy cikket róla,elfelejtettem a nevét,most nem is fontos).Ő nem is kinaiaknak nevezte a kisérleti alanyokat hanem majmoknak.Amikor elolvastam,hogy miket művelt kivert a hideg verejték.A kisérleti „eredményeit”viszont nem semmisitették meg,hanem szépen összeszedték és elvitték…ahogy valószinűleg Mengele dolgait is.Ezek egy-az-egyben embereken végeztek kisérleteket minden lelkiismeretfurdalás nélkül.Valószinűleg nem is volt lelkiismeretük.Ezek a mai biológusok „méltó”utódaik az előbb nevezetteknek.Én emberarcú fenevadaknak tartom őket,vagy ahogy az utolsó hozzászóló irta a video alá:a sátán szolgái.Ha ennek a nőszemélynek megmondanám,hogy kinek tartom biztosan rámboritaná az asztalt,hiszen ő egy humanista és az ember haladása érdekében fejt ki tevékenységet.Valaki azt mondta sok-sok évvel ezelőtt,hogy a XXI.század tudománya a biológia lesz.Bizonyos értelemben igy van,de ez már számomra nem tudomány,tudomány is de valami más is.Az ún.”haladás”értelmében minden megengedett?A nap tudományos hire az amit a fizikusok végeztek el-a Plutó feltérképezése.
    A Harmadik Birodalom ideológiájának egyik alappillére az eugenika volt.Én laikusként ennek a folytatását látom.A nácik ki akarták tenyészteni(elnézést,de most jobb kifejezést nem találok)az emberfeletti embert.Ebben bilógusok és vegyészek vettek részt.A náci ideológusok pedig biztositották ehhez az ideológiát,a szellemi hátteret.Az eugenika feléledt!
    Felébresztették a szörnyet.Pandora szelencéje teljesen nyitva van!
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Eugenika
    Rémisztő,hogy milyen irányba halad ez a világ.Egyre inkább magaménak érzem ezt a régi himnuszt:Ez a világ nem az én otthonom!
    https://www.youtube.com/watch?v=CdOOxuQii_s
    Csak egy kis megjegyzés még a Bruce Jenner dologhoz.Mától a „hölgyet”Caitlyn Jenner-nek hivják.
    Végül:én nem a fejlődést látom a világban hanem a degenerálódást.Mindent amin a nyugati civilizáció alapozódik azt kétségbe vonják,megkérdőjelezik,szisztematikusan felszámolják.Mi fog a helyére lépni?A világ fokozatosan és egyre gyorsabban beérik Isten itéletére.Ma már egy egész más világban élünk mint mondjuk pár hónappal ezelőtt.
    Nem üdvözöllek „új világ”!Nem akarok a részed lenni,semmi közöm hozzád.Nem kérek sem belőled,sem „eredményeidből”sem ideológiádból. 🙁

  43. Chabulon

    A hozzászólások mentén (főleg Steve kerek összegzése fogalmazta meg) eljutottunk egy alapvető világnézeti különbséghez: „van szellem és lélek” vs. „csak anyag van, sejtek és materiális folyamatok termékei vagyunk”. Filozófiai megfogalmazásban az anyag, vagy az idea elsődlegességének a kérdése ez.
    Az elmúlt években próbáltam továbbgondolni a tisztán materialista alapfeltevés következményeit, és (talán) találtam egy olyan (talán) kikerülhetetlen következményt, amely a legtöbb materialista ember számára is (talán) elfogadhatatlan lenne, ha belegondolna:

    Többen tanultunk fizikából az anyagi világban megfigyelhető determináltságról / előre meghatározottságról, mely szerint bármely anyagi rendszer pillanatnyi állapotának és az azt érő hatásoknak az ismeretében elvileg megállapítható bármely későbbi állapota (pl. biliárd golyók). Ez elég jól megáll a makro-világban, az ember által megtapasztalható mérettartományokban, de érvényét veszti az atom alkotórészeinek mérettartománya alatt, ahol bejön a kvantum-mechanika, valószínűségek, Heisenberg féle határozatlansági reláció, stb érdekes dolgok. (Pongyolán írom le a terjedelem és közérthetőség miatt.)
    És itt jön a (talán) paradoxon: Tudomásom és korábbi olvasmányaim (Roger Penrose) szerint az agy/neuronok működésében, az impulzusok lefolyásában (amit a materializmus a bonyolult, öntudatos működésünknek a lényegét képező folyamatokként tekint), nem játszanak szerepet a kvantumfizika nem-determinisztikus valószínűségi effektusai; a neuronok, neuro-transzmitterek mind a makro világhoz tartoznak, amelyben még a determinisztikus fizika szabályai érvényesülnek.
    Ha ez így van, akkor rendszerelméleti leegyszerűsítést használva: ha ismernénk az agy állapotát egy adott időpillanatban, akkor az azt érő bemenet (inger) ismeretében”kiszámolható” lenne minden jövőbeli kimenet (válaszreakció, gondolataink, érzéseink, döntéseink, stb).
    Következésképp, ha valóban csak anyagi lényegű/természetű lények lennénk és pusztán a materiális agy lenne a tudatosságunk székhelye, akkor minden egyes mozdulatunk, szavunk, rezdülésünk a fizika törvényei által determinált lenne, semmi helyet nem hagyva valódi tudatos döntéseknek, gondolkodásnak, szabad választásnak, stb.
    Szélsőséges materializmusra lefordítva: születésem pillanatában/illetve már sokkal korában is elvégzett dolog volt, hogy a mostani pillanatban itt leszek, és egy S betűt fogok itt moSt megnyomni. Márpedig ez eléggé ellentmond az ember belső ön-megtapasztalásának, és így (talán) elgondolkodtató lenne a materialista emberek számára is.

    Kicsit elkalandoztam a poszt eredeti témájától, de hátha valakinek érdekes, ötletadó, vagy tud reflektálni, megerősíteni vagy korrigálni a gondolatmenetet – esetleg magánban.

  44. Éva

    Chabulon, érdekes gondolatmenet amivel leszálltál a fizikai síkra: innen „kezdhetne” egy pusztán materiálisan gondolkodó ember, de általában nem kezd, mert tudomány „haladásába” vetett hatalmas hit, meggyőződés elvakítja szemeiket, sajnos.
    Ez volna az első lépés – melyet nem tesznek meg, legfeljebb egy megrázó élmény hatására mint Czeizel doktor esetében – miközben már megvan az utolsó is „lépés” is, bizonyítva quod erat demonstrandum! Ez éppen az orvoslásban Hamer doktor eredménye! http://germangyogytudomany.hu/
    Lehet tehát a XXI. század a biológia évszázada, csak MÁSKÉNT! – vagy, a másik oldalon…
    Nagyon leegyszerűsítve: a lélek betegszik meg, és azt a betegséget/elváltozást tolja át a lélek „színpadára” a testbe. Ennek módja az üzenet megértése. Amint az üzenetet „fogja” az ember, a gyógyulás létrejön.

  45. Éva

    De, Arpicus, nagyon is a mi világunk! „Maga a természet sóvárogva várja Isten fiainak megnyilvánulását… az egész természet (együtt) sóhajtozik és vajúdik mindmáig. De nemcsak az, hanem mi magunk is, akik bensőnkben hordozzuk a lélek csíráit” Rómaiaknak 8.19-23
    Teljesen külön vált napjainkra a tudottan vagy nem, de Isten hívő tudomány és a magát ünneplő, barbár és hitetlen vonal, ahol az ember Istent játszik, elvakultan. Az ősbűn köszön vissza …

    Nemcsak az orvoslásban, hanem az ökológiában is megvan a megoldás a nagy változásokra és az a természeté, az „eredeti” rendben! Nagyon nem publikus az sem, de, nekünk az Úr elé kell állnunk és beszámolnunk, hogy sáfárkodtunk a ránk bízottal azért is, hogy majd abban az „ezer évben” – már a kezdetén – meglegyen a helyes gyakorlat 🙂 Ugyanis már készen van a helyes gyakorlat!

    Minden területen, víz, légkör, talaj, ráadásul a szociális ellehetetlenülés … Azon a szamárvezetőn, amit Isten megteremtett, csak tudni kell (el)olvasni 🙂

  46. Szabados Ádám

    Arpicus,

    Norbs arra kért, mondjam meg neked, hogy a BTK 226. § (1) alapján gondolkozik azon, hogy feljelent Téged becsületsértésért. Hogy feljelent-e, még nem döntötte el, attól teszi függővé, hogy milyen megjegyzéseket teszel rá és a munkájára ezután. Azért nem tudja ezt közvetlenül ide megírni, mert a régóta tartó cinikus és provokatív hangvétele miatt moderátorként megszüntettem a kommentelési lehetőségét.

    Abszurdnak tartom a dolgot, ettől függetlenül jó észben tartani, hogy a blogok kommentjeinél megjelenik a jogi felelősség. Ezért is moderálok.

  47. bratan

    Lassan le lehetne cserélni a poszt címét „Kabaré -!”-ra. Nem baj, ha a „keresztény” szó lassan szitokszóvá érik? És nem Krisztusért, hanem a hozzáállásotok kapcsán…

  48. Szabados Ádám

    De neked ez már úgysem fontos, csak elmondtad, mert véletlenül erre jártál. Igyekezni fogunk, összekapjuk magunkat.

  49. Cypriánus

    Megsértette egy Nickname becsületét? Na ne már..jelentsen föl én is Norbsot, mert a véleményemet butának, engem meg nevetségesnek nevezett? Nyilván eszem ágában sincs, csak jó lenne, ha saját kommentjeit is visszanézi.

  50. Arpicus

    Tisztelt Norbs!

    EZENNEL NYILVÁNOSAN BOCSÁNATOT KÉREK ÖNTŐL ÉS MEGKÖVETEM!MEGIGÉREM,HOGY EZUTÁN SEHOL ÉS SEMMILYEN IRÁSÁRA KOMMENTJÉRE SEM REAGÁLOK!

    Kedves Ádám!

    Köszönöm az információt!Kéelek,hogy ha Te is úgy látod,hogy átmentem a határon és Norbs becsületést sértettem akkor TÖRÖLD,moderáld az utóbbi posztok alatt irt kommentjeimet.Egyébként nem Magyarországról kommentálok és nem Magyarországon élek,igy egy kicsit nehéz lenne a dolgot véghezvinni,de ki tudja..
    Mellbe vágott a dolog,nem is kicsit,nagyon,sokkal keményebb dolgokat vágtak már a fejemhez a blogolások során és én is irtam már sokkal keményebb véleményeket de ilyen reakciót még nem kaptam.Ezennel befejezem a blogolást ezen és minden más felüleleten!Ez már valóban eszkalálódott.Továbbra is szivesen olvasom a blogodat és nagy tisztelettel nézek fel Rád és a tiszta bibliai hitért folytatott harcodért!Rád bizom,hogy kiadod-e neki adataimat.Az én lelkiismeretem tiszta.El kell fogadjam,hogy nem egyforma a toleranciahatárunk.
    Egyben elnézést kérek azoktól akik nekem válaszoltak,hogy nem fogok reagálni-érthető okok miatt.Sajnálom mert nagyon jó partnerek voltatok.Továbbra is olvasni fogom kitűnő hozzászólásaitokat,de most már nem merek véleményt formálni.
    Mély tisztelettel mindenki
    Árpád/Arpicus.

    u.i.:Az ÚR kegyelmébe ajánlak benneteket és vigyázzatok mit irtok!

  51. Szabados Ádám

    Kedves Arpicus,

    ne vedd a szívedre ezt a dolgot. Ez a fenyegetés többet árul el Norbsról, mint rólad. Arra mindig kértem a kommentelőket, hogy a tisztelet hangján beszéljünk egymással és másokról, ha nem is értünk egyet velük, ezt ezután is kérem. Norbs ne legyen mostantól téma, mert nincs lehetősége a reagálásra.

  52. Arpicus

    Kedves Ádám!

    KÖSZÖNÖM! 🙂

  53. bratan

    Kedves Ádám!

    Igazad van, ez a te homokozód.

    Tulajdonképpen tényleg a te/a ti ügyetek, hogy hogyan gondolkoztok/beszéltek/vitatkoztok, én tényleg csak időnként, néha… mindegy.

    Igazából egyetlen dolgot sajnálok: azt, hogy megvezettél Polányi kapcsán. Először még azt hittem, nem értem amit olvasok, de amióta a fordítói, könyvei magyar szerkesztői, kísérőtanulmány írói és az, aki pl. PhD-ját írta belőle és nemrég jelentetett megy egy 600 oldalas könyvet Polányiról sem úgy látja a dolgokat ahogy te, megnyugodtam.

    További szép karmát mindanyiótoknak! 😀

  54. Szabados Ádám

    Ez most egy jó nagy blöff, és még csak nem is ide tartozik.

  55. Éva

    Én pedig megkövetem az összes orvost akinek van szíve és tudása is hozzá, csak én nem találkoztam vele.

  56. Csaba

    Jééé, hova fejlődött itt a diskurzus :-/
    Nem is gondoltam volna, micsoda feszkók vannak itt a felszín alatt.
    Szerintem mindenki fejtse ki a maga véleményét nyugodtan ezután is, s aki meg nem tudja moderálni magát, az meg majd jól megmoderálódik 🙂
    Kedves Ádám, úgy látom, még te is lehetsz pár napra közmunkás, ha bratan kolléga bíróságon vesz elégtételt, amennyiben kárt okoztál neki… uhh :-/
    Kedves tesók és pógártársak’! Higgadjunk le szerintem.
    Az ördög meg csak röhög rajtunk, C.S. Lewis Csűrcsavar Levelei c. könyve jutott eszembe.

    Asszem’ én iszom mindjárt egy szentelt sört 🙂
    Szép hétvégét mindenkinek! Meg áldást, békességet, ilyesmit…

    Csaba

  57. István70

    Kedves Ádám!

    Egyébként lelkes olvasódként bízom benne, hogy a lelkiségi, hitéleti, teológiai írások aránya a közeljövőben újra 50% fölé kerül 🙂

  58. Arpicus

    Utószó:most már lehiggadtam,a dolgot átadtam az ÚR kezébe.Csabának köszönöm a bátoritást! 🙂 Egyben önvizsgálatra inditott a dolog.Istent nem kell megvédeni,megvédi ő magát(vö.1Sám.5,1-6,12).Nincs szüksége,hogy egy ilyen magamfajta védje.De talán nem is Őt akartam védeni hanem feltűnési viszketegsében szenvedő magamutogató vagyok.Felelősnek érzem magamat a kialakult helyzetért!Problémát okoztam Ádámnak és saját magamnak is.Nagyon sajnálom.Remélem,hogy túlkapásaim senkiben sem tettek lelki kárt.Ha pedig kárt tettek:bocsánatot kérek és próbálok az eseményekből tanulni.Ma délután ismét bementem a belső szobába és az Ige kezd rendet rakni bennem.Nagyon vigasztaló volt a számomra a baptista Áhitat tegnapi,július 16.-i(csütörtöki) elmélkedése:
    http://www.baptist.hu/hu/olvasnivalok/napi-ahitat/
    Nagyon jó István 7o tanácsa is,de az ilyen aktualitás dolgokra való reagálás is nagyon szükséges.Közösen törekedtünk feldolgozni az egyre inkább felgyorsuló eseményekre.Egyébként nem lehet nem észrevenni,hogy az utóbbi időben ez a blog milyen intenziv támadások alatt áll! 🙁
    🙂 Kedves Éva!
    Igazad van:ez a mi világunk is.De egyre kevésbé érzem jól magamat ebben a világban.Látható,hogy egyáltalán nem találom fel magamat benne.Idegen vagyok ebben a világban és ebben a korban.

    „Az igazságnak ára van,de az igaznak mindig telik rá.”-Bruce H.Wilkinson

    Isten veletek!

  59. Éva

    Kedves Árpád, nem kell hogy jól érezzük magunkat, különben sem kell odafigyelni hogy érezzük magunkat: Jézus hogy érezte magát Pilátus előtt, miközben népe a „Feszítsd meg”-et kiáltozta?!

    Csak azért írom ezt, mert lesz nehezebb, egészen biztos, ezért nem szabad feladni.

    Nem osztozunk gondolataidban? Nem erősítjük hitedet? Nincs erre szükséged? nekem van …

    Áldás, békesség!

  60. Arpicus

    Kedves Éva!

    Megfogadom bölcs tanácsodat és bátoritásodat! 🙂 Mindazáltal veszek egy kis szünetet mert szellemileg elfáradtam.Igazad van:nem szabad feladni.No, de most már elég az önsajnálatból,nem én vagyok a lényeg…Igazad van:erősitettétek a hitemet és erre szüntelen szükségem van!Köszönöm!

    Az ÚR áldjon!

  61. Arpicus

    A sokkoló video hátteréről:
    http://mandiner.hu/cikk/20150717_b_boogieman_eljen_soka_a_humanus_es_gender_szervkereskedo_halozat
    Egyébként vitáinkat élénken kisérik más blogokon is. Ez egy friss, félre nem érthető célzás erre a blogra és a vitára,valamint annak egy résztvevőjére.Azt hiszem tudom kiről lehet szó.A „blog inkvizitora”:eredeti megfogalmazás,cimkézés magas fokon…
    Ez annak a hozzászólásnak a második része:”A sztori bizony nagyon aktuális: egy másik blogban vízbe löki a másként gondolkodót a blog inkvizítora.”
    Ne haragudjatok,de ez mellett nem mehettem el szó nélkül.Ez egy igazán övön aluli ütés volt és teljesen alaptalan vád.

  62. Steve

    Hmm. Igazán mozgalmas az élet ezen a blogon… 🙂

    Arpicus, mielőtt végleg saját kardodba dőlnél, jelzem, hogy szerintem túlreagálod a dolgot. Ha fáradt vagy, aludj egyet, de szerintem legközelebb biztos megint találsz valamit, amihez hozzá akarsz majd szólni – úgyhogy nem biztos, hogy érdemes teátrálisan megfogadni, hogy te már többé nem kommentezel, mert aztán nehéz lesz megtartani… ;)) Engem speciel Norbert hozzászólásai sem igazán zavartak – természetes, hogy mindenféle véleménye van az embereknek, az abortusz kérdés pedig az egyik leginkább megosztó, szenvedélyeket keltő kérdések egyike. A cikk ilyen szempontból felhívás egy táncra, gondolom Ádám is számított rá, hogy nem csak egyetértő bejegyzésekkel fog találkozni.

    Visszatérve az alaptémához, sajnos attól tartok, hogy a keresztények minden tiltakozása ellenére a dolgok középtávon nem igazán fognak javulni. Az abortusz továbbra is legális marad, a melegházasság után jön majd a poligámia és poliamória, a konszenzusos vérfertőzés legalizálása és még ki tudja mi más egyéb. Ebből Magyaország lehet, hogy kimarad még pár évig, de attól tartok, később annál nagyobb lehet a gátszakadás. Ez árad már a médiából, akik ezt elutasítják, bigottaknak számítanak, sőt, a törvény szigorával fognak szembesülni. Az iskolákban ezt fogják oktatni a gyerekeknek, a következő generáció úgy nő majd fel, hogy ez a norma – a klasszikus keresztény erkölcshöz ragaszkodók pedig kb. olyannak tűnnek majd mint a fajgyűlölők. Hogy fognak ebben a társadalomban a keresztények érvényesülni? Ez igazi kihívás lesz. Ezeket nem azért írom, hogy szörnyülködjek egy kicsit, hanem azért, mert ebbe az irányba megy a világ, és ezzel szembe kell néznünk (de persze nem ez az egyetlen veszélyforrás – ott van pl. az iszlám drámai előretörése, ami akárhogy is nézzük, szintén kihívást jelent a keresztények számára mind kultúrális, egyes helyeken pedig egész életvédelmi szempontból is).

    Az abortusz kapcsán még egy gondolat – a „pro-choice” tábor egyik fő érve tudtommal a nő önrendelkezési joga (azaz hogy a saját testével azt csinál, amit akar). Én ezt erkölcsi szempontból elég aggályos érvnek látom, ami csak úgy állhat meg, ha a magzattól teljesen elvitatjuk az ember mivoltát. Ugyanis ha a magzat ember, akkor pont fordított a helyzet – az anyának erkölcsi kötelessége, hogy a neki maximálisan kiszolgáltatott másik személyt óvja és védelmezze. A természet is erre tanít – egy várandós nő (ha normális) teljesen máshogy él, mint korábban: pl. vigyáz arra, hogy mit eszik, hogyan mozog – óvja a benne fejlődő életet. Az önrendelkezésre hivatkozni (legalábbis az én szememben) olyan dolog, mintha egy szakadék szélérő lógó ember kezét elengedném, majd ha kérdőre vonnak, akkor azt válaszolnám, hogy „azért nyitottam ki a kezemet, mert azt csinálok a testemmel, amit akarok, mi közötök hozzá?”

  63. Arpicus

    Kedves Steve!
    Mondod:”Arpicus, mielőtt végleg saját kardodba dőlnél, jelzem, hogy szerintem túlreagálod a dolgot. Ha fáradt vagy, aludj egyet, de szerintem legközelebb biztos megint találsz valamit, amihez hozzá akarsz majd szólni – úgyhogy nem biztos, hogy érdemes teátrálisan megfogadni, hogy te már többé nem kommentezel, mert aztán nehéz lesz megtartani… ;)) „-teljesen igazat adok Neked!Köszönöm a tanácsot és a „pofont”:jó hogy elcsattant! Le kell állnom ahogy megigértem!Kezdek komolytalanná válni,vagy már jó ideje az vagyok….:(
    Valóban,komoly nyomás alatt vagyok és akkor nagy a hibaszázalék.A „teatrális”fogadkozás is igaz.Viszont a négy általam belinkelt anyag közül a két hitvédelmi blogos anyag megéri…Igazad van,túlreagáltam a dolgot de az ember sem kap minden nap BTK-s figyelmeztetést….
    Jókat irsz,szeretem a hozzászólásaidat! 🙂
    Jó éjszakát Neked és mindenkinek!

  64. Csaba Tarró

    @ Kedves Arpicus!
    Kellemetlen amikor az ember személyét negatív kritikák érik. Ezzel mindenki így van. (Az ellenkező véleményen lévők is.)
    Ezen akkor is túl kell lépni, ha jogtalannak érezzük.
    Sokan ezért nem merik vállalni a véleményük melletti vitákat.
    Ha valaki őszíntén hiszi, hogy Isten ügye mellett kardoskodik, akkor ezek a sérelmek nem folythatják belé a szót.
    Isten igéjével kapcsolatos véledményed, számomra még sosem okozott kellemetlen utóízt…

  65. Nith Ferenc

    Csak Norbs embertelen írásai miatt szólok hozzá.
    Tőle kérdezném, hogy miért gondolja, hogy csak az számít gyilkosságnak, ha valaki közben teljesen érzi is a fájdalmat?
    Miért ne lehetne úgy értelmezni az abortuszt, mint késleltetett hatású gyilkosságot? Ha ma beadnak valakinek polonium 210-es izotópot, és csak 3 hét múlva hal meg, akkor is a mai dátum lenne a gyilkosságé és a mai mérgező személy lenne a gyilkos, nem?

  66. Éva

    Arpicus, igaza van Csabának, pihenj egyet. De azért 🙂 ne felejts el figyelni arra, amit az általad küldött cikkben lehet olvasni (a hsz-k között) kopizom:

    „Gianna Jessen szerint olyan háborúban élünk, ami az élet és a halál között dúl, és felteszi a kérdést: Önök melyik oldalon állnak?” ez eddig egy tisztességes idézet és a lényegi kérdés valóban! Folytatom:

    „A most 34 éves fiatal nő beszédében lehetetlen nem észrevenni az elfojtott gyűlöletet. Vajon csoda-e, ha máig feldolgozatlan indulatai vannak az édesanyja, annak orvosa, a jogrend iránt, és küzd az egész világ ellen, mert az ő megsemmisítésére szövetkeztek?” És itt a projekció, amikor valaki azt gondolja hogy mert ő GYŰLÖLNE a másik is azt teszi: kívülről fújom, írom, de lehet ellenőrizni 🙂

    Ezt mondja Gianna: „engem már akkor is gyűlöltek, mikor még meg sem születtem” – „egyetlen jogvédő feminista nem volt ott, hogy a jogaimért felszólaljon amikor épp megölni készültek” – „nem baj, ha gyűlölnek, mert ezzel Krisztushoz csatlakozom, hiszen őt is gyűlölték” (ez a legfontosabb: nem baj! ezért is hallgatom olyan sokszor szívesen … – Giannak felszólítása „vigyázz ha gyűlölsz, mert a homlokomra van írva, hogy mennyei Atyám szeret engem, az ő lánya vagyok” – a saját anyjával való találkozáskor sem a gyűlölet fakadt benne, hanem a sajnálat. „Nem hozzád tartozom hiszen meg akartál ölni, hanem Krisztushoz tartozom”! Ezek sem a gyűlölet szavai, sőt: majdnem a megbocsátásé ami lehetetlen, hiszen egzisztenciális ellentét feszül a jó édes anyuka – és a jogrend? – meg közötte. Szerintem többet nem is lehet elvárni, mint hogy közömbös legyen!

    Szóval, Arpicus, így vagy inkvizítor, ahogy Gianna gyűlölködik … jó pihenést!

  67. Éva

    Steve nálunk lesz egy MÁSIK kerítés, nem az, amit most építenek a szerb határon vagyis nem jön be – és marad itt – minden szenny! Hiszem. Dolgozunk érte 🙂 – te is, ha írsz és forr a bor ami egyelőre savanyú, zavaros…

  68. Amna

    Én orvostanhallgatóként is úgy gondolom, hogy az ember élete a fogantatással elkezdődik. Innentől fogva beszélhetünk egy hosszú folyamatról, ami eljut az egysejtes állapottól jó esetben az öregkorban bekövetkező végelgyengülésig.
    Ezen idő alatt rengeteg változáson megyünk keresztül, fejlődésen, amelynek különböző fázisai vannak, stagnáláson, majd leépülésen.
    Az, hogy ezen életnek nevezett folyamat alatt van egy időszak, méghozzá az elején, amikor még (hangsúlyozom: még) nincs személyiség és tudat, ebből fakadóan tudatos fájdalomérzékelés sem, nem lehet ok arra, hogy véget vessünk ennek az életnek. Hogy az egyedfejlődésének ezen a szakaszán lévő embert alsóbbrendű, szabadon elpusztítható lénynek tekintsük, csak azért, mert a fejlődésének egy más szakaszában van.
    Ezt egy nem hívő is igazán láthatná.

  69. Amna

    Még Évának szeretnék annyit mondani, hpgy igenis sok hívő, jószándékú, az életet tisztelő orvos és orvosi pályára készülő ember van, nagyon sajnálom, ha eddig nem találkozott ilyennel, remélem, nem is lesz rászorulva soha, hogy találkoznia kelljen, de ha mégis úgy hozza a szükség, akkor ilyennel fog legközelebb kapcsolatba kerülni, és nem egy olyannal, aki a hivatása lényegét figyelmen kívül hagyja.

  70. Tamás

    Sziasztok!

    Csak egy kérdést szeretnék feltenni a témában, s nem azért, hogy megbotránkozást okozzak, vagy megkérdőjelezzem bárkinek is a Krisztusba vetett hitét, sokkal inkább azért, hogy lehetséges válaszokkal szolgáljunk azoknak, akik még nem hívőként is gondolkodnak, kutatnak Isten után.
    Az özönvíz során, melyet Isten rendelt el, lehetséges-e, hogy terhes anyuka is elpusztult a magzatjával együtt?
    Tudom, hogy valamelyest provokatív a kérdés, s én is amellett vagyok, hogy a fogantatás pillanatában már egy nagyon értékes élet van az édesanya méhében, de előbb-utóbb valaki felteszi ezt a kérdést (lásd Sytka elmélkedései), s örülnék, ha egy lehetőség szerint sokak számára elfogadható válasz lenne rá.
    Tehát a Mindenható , Teremtőnk, teljesen jogosan elvárja tőlünk azt, hogy ne öljünk, de még az anyaméhben sem!
    Ugyanakkor az özönvíz, vagy Izrael háborúi során valószínű (témánál maradva), hogy magzatos anyuka is a halálát lelte, sőt áldott az aki a csecsemőt a sziklához paskolja.
    Hogyan tudnánk ezeket a kemény részeket egy erkölcsi normákkal tisztában levő embernek megmagyarázni, miközben mi teljesen jogosan elítéljük az abortusz cselekedetét?

    Köszönöm a válaszaitokat!

    üdv.tamás

  71. Éva

    Kedves Amna, nagyon sajnálom, nagyon, tényleg, ha bántott mindaz amit leírtam. NEM TEHETNEK sokan, „az orvosok” arról, hogy a tudománynak egy más irányát művelik (már sokan a term.gyógyászat felé nyitnak közben), nem tehetnek arról, hogy nem tanulják és ebből következően nem művel(het)ik! Nem tartozik ide csak a materiális orvoslásból fakadó szívtelenség (ezért kezdtem erről írni) ami TERMÉSZETESEN nem az ebbe a – szerintem – zsákutcába került orvos-embereket illeti! Azért, hogy lásd nem a sikertelenségek okozta elfordulásról van szó, és egy elvakult sötétségről ezért itt a csokor, hányféle irány is van a teljesség igénye nélkül: 1. természetes irányzat melyhez az ún. szelíd gyógymódok tartoznak lásd napjainkban a bükkszentkereszti közel 90 éves Gyuri bácsi egészségét 2. A Gerson-módszer külön, ami külön tanulmányt igényelne, megrázó a klubban hallani azok gyógyulásáról – daganatos betegek! – akiket már hazaküldtek meghalni 3. Az Új Germán Medicina, mert Hamer doktor a SAJÁT daganatos betegségének OKÁT találta meg fia elvesztésekor, és ez után alkotta meg rendszerét a lélek betegségéről. Erre is van történetem, nem is egy … 4. A kínai orvoslásban az test energetikai rendszerének kezelése lásd Eöry Ajándok, a Máltai Szeretetszolgálat orvosa, aki egy-egy szúrást ajánl, hogy a függőséget (alkohol, drog) megszüntesse 🙂 és hatékonyan!
    Látni kell, hogy a gyógyszeriparban, és a szervek-szövetek kereskedésében pénz van, és sok, ezért a nagy hallgatás, ezért azon is, hogy megvan a fogamzás-szabályozásra is a természetes mód! Képbe se jönne az abortusz, és még hány betegség, (lelki betegségek, amelyeket a hormonális – előtte, utána – készítmények okoznak) ha már az általános iskolában tanítanák lányoknak-fiúknak!
    Lehetetlen nem látni, hogy az abszolút jó szándékú, folyamatosan önmagát képző orvosok előtt is ott a függöny, amíg el nem húzzák, egyenként, elszántan…
    ————————————————————–
    Még az orvosláshoz tartozik egy történet – miközben a „természetgyógyászat” terén sok a sarlatán! sajnos ez is a bizalomvesztésből származik 🙁 Egy internetes lapon beszámolt egy harmadéves orvostanhallgató a súlyos betegségéről, melynek következménye lehetett volna, nagy valószínűséggel – műtétet igénybe véve is – hogy élete végéig tolókocsiba kerül.
    Nekilátott tanulmányozni – szinte minden orvos, aki felfedezést tett így jutott eredményre, a saját esete kapcsán – és meg is találta 🙂 Az út végére – nekünk – kijelentette: megtaláltam a gyógyulásomat és azt hogy „Isten szolga”! Egy rövid idő után levették a lapról a történetét (előbb már privátban megtaláltam, mára el is vesztettem) mert majdnem kirúgták az orvosi egyetemről harmadévesen ezért! Aztán lehet, önkritikát gyakorolt 🙁 és töröltette a posztot hogy MÉGIS természetgyógyász-orvos legyen belőle, mert ezt a látást már nem veszíti el 🙂

    Látnunk kell szerintem, hogy a materialista/pénz-világ „csomagjában” az orvoslás benne van.

  72. Csaba Tarró

    Kedves Tamás!
    Talán nem ismeretlen számodra Dávid gyermekének sorsa, akit Bethsabé szűlt a paráznaságuk gyümölcseként…
    Isten dolgaival kapcsolatban fontos, hogy az embernek ne legyen személyiségzavara. Sokan esnek abba a hibába, hogy Isten cselekedeteinek jogos voltát, igazságosságát, ítéletét emberi erkölcsi normák szerint kívánják megítélni. Nem árt tudni, hogy a teremtett világban hol a helyünk Istennel szemben…

  73. Tamás

    Kedves Csaba!

    Kérdésemre nem adtál választ, inkább csak egy bújtatott feddést, mellyel nagyon nehéz egy olvasott , művelt, erkölcsös, de jelenleg még nem az Úrban élő embert megközelíteni. Annál sikeresebben lehet őket az ilyen válaszokkal eltántorítani az Atyától!…

    üdv.tamás

  74. Csaba Tarró

    Kedves Tamás!
    Lehet, hogy igazad van.
    Isten szuverén Úr, ezt a tényt nem tudjuk megkerűlni. Szuverenitását mindent tudása és mindenhatósága garantálják leginkább, ezek számunkra nem mindig egyértelmű módon, de állandóan összhangban vannak a szeretetével és igazságosságával.
    Isten bármikor képes bárkit feltámasztani, ha akaratában van. Az „istent játszó orvos”, aki megakadályozza az életet, nem képes erre…

  75. Szabados Ádám

    Kedves Tamás!

    Jó a kérdésed. Itt elolvashatod a kérdés megválaszolására tett szerény kísérletemet.

  76. jobbagyp

    Vajon találnék-e olyan bíróságot, amely felmentene a védett állatok embrióinak (tojás, ikra, stb.) elpusztítása miatt rám kirótt büntetés alól azzal az érvvel, amire itt Norbs is hivatkozott, hogy az még nem érez, nem gondolkodik, kvázi nem él. A törvény elég egyértelműen fogalmaz ezzel kapcsolatban, így mindenképp fizetnem kellene. Miért van, hogy a védett fajok közül (az emberi élet védelmére irányuló törvényeket egyfajta fajvédelemnek tekintve)egyedül az ember embriója gyilkolászható szabadon?

  77. Cypriánus

    Hányingerkeltő, ahogy az USA fő liberális médiumai máris nekiálltak „igazságtalanul meghurcolt hősnőt faragni a két kiszivárgott videón látható doktornőkből..a második videó még cikibb, mert a nőci nyíltan kimondja, hogy azért is árul babadarabokat (baby parts) mert szeretne venni egy Lamborghinit…

    De a New York Times és hasonlók szerint kb. Ők a magányos szegény jogvédők, akik a. Nők jogaiért és egészségéért küzdenek, szemben a gonosz, őket aljas módon csapdába csaló, hülye vallásos és konzervatív csőcselékkel…

    Eddig sem szerettem a NYT -t, de azt hiszem ez után sem fogom.

  78. Éva

    Cyprianus, tudod biztosan hogy az abortusztól a normális nők is irtóznak, nem kell hozzá vallásosnak vagy konzervatívnak lenni. Jó lenne tudni, hogy az ÖNGYILKOSSÁG is, testi és lelki értelemben egyaránt.

    Nincs más megoldás, mint terjeszteni a természetes szabályozást, széthúzni végre a függönyt, ami elfedi ezt az ismeretet, ezt a jótéteményt! Akkor nem volna nekik áruba bocsátható 🙁 testrész …

  79. Szabados Ádám

    Egyre horrorisztikusabb részletek kerülnek nyilvánosságra. Ezt az új videót tényleg csak erős idegzetűeknek ajánlom (és remélem, senkinek nem topult el annyira a lelkiismerete, hogy valamelyest ne rázná meg néhány képkocka, például azok, amelyek éppen a levágott kezecskéket és lábacskákat mutatják, ahogy egy tálon porciózza őket egy Planned Parenthood munkatárs).

  80. Éva

    Ádám, könyörgöm ne „ajánld” senkinek, már a szövegtől is sírok (porciózza 🙁 !)
    Gianna abortusztúlélő hosszabb videóján is ott vannak a képek a végén, mit kell kibírni?!

    Jó, akkor én is mondok iszonyatot, én is tudok 🙁 csak az apropó miatt, meg, hogy előkerült a kamu-honlap téma előbb http://idokjelei.hu/2014/11/az-ongyilkossag-nem-bator-tett/
    Itt vagy máshol olvastam, hogy már mobil eutanázia-autó is van, kérésre házhoz megy! Ez itt a halál kultúrája kérem, egyben „a csomag” az emberölőtől és nagyon komolyan kell venni! Minden „részletét” 🙁

  81. Szabados Ádám

    Kedves Éva, én is gondolkodtam azon mostanában, hogy valóban mennyire találó volt II. János Pálnak ez a metaforája (halál kultúrája).

  82. Viktor Barnabás

    Kedves Ádám,

    egyszer reagáltam ehhez a poszthoz, talán a szokásosnál indulatosabban, mert nagyon felkavar ez a téma. Azért is, mert kis gyerekeink vannak, másrészt mert egyszer indirekt érzékeltem a súlyát egy ilyen „kivégzésnek”.

    Ismerek egy keresztény orvosnőt, akit a 90-es években (még orvostanhallgatóként) arra kényszerült, hogy részt vegyen egy abortuszon (megfigyelőként, tanulmányi kötelezettségként). Soha nem felejtem el, milyen volt, amikor ezután jött az imacsoportunkba. Totális sokkot kapott, nem lehetett vele beszélni. Pedig nem egy labilis idegrendszerű ember, nagy az önfegyelme. Akkor nem tudott uralkodni magán. És napokig tiszta depresszió volt. Én akkor éreztem meg igazán és először, hogy a „művi terhességmegszakítás”, az nem műtét, hanem sokkal rosszabb, több (kevesebb) annál.

    Égbekiáltó szörnyűségnek tartom, hogy a totálisan kiszolgáltatott, legkisebb emberekkel teszi ezt az emberiség. Innentől kezdve puszta szólam, hogy „nőket nem ütünk meg”, vagy „fegyvertelenre nem lövünk”.

    Arról pedig nagyon sokat lehetne beszélni, hogy az általunk ismert és megtapasztalt kultúra miért a halál kultúrája. De ezt már nem is titok, bevallottan az: ld. a divatot, ami egyre kriptaibbá teszi egyes fiatalok kinézetét.

    Nem tudom, megnézem-e a videót. Olvasni is elég szörnyű róla.

    Béke veled!

    Viktor

  83. Szabados Ádám

    Viktor,

    az Arpicus által belinkelt cikk tökéletesen demonstrálja, hogy a PP esetében már rég nem életveszélyben lévő anyák megsegítéséről van szó, akiknek valódi tragédiát jelent az, hogy a magzatukat el kell veszíteniük, hanem egy életmódról, melyben a választások között első (sőt, elsőként ajánlott) helyen áll az abortusz. Erre már nyugodtan épülhet akár jövedelmező iparág is.

    Ami meg a kriptai kinézetű fiatalokat illeti, még az Indexnek is feltűnt az idei Gucci felhozatal, érdemes megnézni – itt.

  84. Éva

    Ádám, ezeken a divatképeken legalább könnyesre NEVETTEM magam, jó volt a kommentár is (na végre, észreveszik)! Arra gondolok, hogy ide tartozik az anorexia is – mármint a „csomagba” – mert minek az az élet… szegények, csonttá soványodnak!
    A divatbemutatót látva, felidézem amit döbbenten tapasztaltam néhány éve a Vogue-ban mely mindig is a magas művészetet jelentette a szakmában. Itt most nem lehet képet küldeni de nem is baj: koromfeketében a halál-sovány lányok, a szájuk meg vastag, vörös 🙁
    Miért hagyják magukat?!

  85. Viktor Barnabás

    Lehet, hogy nagyon tudatlan vagyok, de a PP úgy indult, hogy életveszélyben lévő anyákat segít? Ez még egy etikailag elfogadható tevékenység, bár akkor is szörnyű a magzatok halála. De gondolom ez nagyon kis szelete a PP működésének, mert akkor nem lehetne „üzlet” ez az egész. Amit Arpicus belinkelt tényleg ezt bizonyítja.

    A Gucci képek dermesztőek, de nevetségesek is. Ilyet még nem láttam.

    Én egyébként friss budapesti tapasztalataimra utaltam, ahol is a járókelők között több falfehérre sminkelt lányt láttam, mű-arcpírral, szénfekete napszemüvegben és sötét ruhában. Nem akarok senkit megbántani, meg nagyon nagypapás lenni, hogy a fiatalokat szidjam, de úgy néztek ki, mintha épp egy koporsóból sétáltak volna ki. Persze ennek is vannak hagyományai: a dark mozgalom (The Cure és Robert Smith létezett már a 80-as években is). De mintha ez most tömeges lenne, akkor szubkultúra volt.

  86. Szabados Ádám

    Lehet, hogy nagyon tudatlan vagyok, de a PP úgy indult, hogy életveszélyben lévő anyákat segít?

    Nem, a PP gyökerei valójában a 20. századi eugenika (eugenetika) mozgalomhoz kapcsolódnak, de a PP gyakran a nők megsegítésére hivatkozik, számomra pedig az életveszély az a helyzet, amikor az abortuszt egyedül indokoltnak tudom látni. A PP-t ma egy gonosz szervezetnek látom, bármennyi jóhiszemű tagja is van.

    Én egyébként friss budapesti tapasztalataimra utaltam, ahol is a járókelők között több falfehérre sminkelt lányt láttam, mű-arcpírral, szénfekete napszemüvegben és sötét ruhában.

    A fiatalok közt jelenlévő halál kultúrája nyilván egy csomó gyermekkori fájdalmat és tragédiát is tükröz, amire nekünk van orvosságunk (az evangélium). A Gucci-parádé azért vérfagyasztó, mert ott viszont a megjelenés tudatos, szándékos, átgondolt, megtervezett alakítására látunk példát, nyilván ezek miatt is van az, hogy ma már nem csak egy szubkultúráról van szó.

  87. Cypriánus

    Olvastam újabb gyöngyszemeket a PP védelmére írt cikkekből, hát hányni tudtam volna.

    A múltkor a befolyásos New York Times kelt a „nők jogaiért és egészségéért küzdő hősnők ” védelmére, ma az amerikai „Index”, a szuperkúl, kiegyensúlyozott látszatát őrizni akaró Huffington Post internetes lap vágta az arcunkba, mennyire nemes és emelkedett dolog is a Planned Parenthood.
    Mindezt TEOLÓGIAI alapon !!!!

    Előbb egy keresztény nő írta le, hogy teljesen támogatja a PP-t, mint „volt ügyfél, kolléga, és vallási vezető „! ‘ leirva milyen nemes dolog a nőknek ilyen erkölcsi döntést hozni, és ezzel is támogatni beteg embertársaikat, előre mozdítva az „az emberi élet szentségét „, hiszen csak a kívánt, felelős környezetben növekvő gyermekek születnek meg, a betegek meg gyógyulnak. Csodás, nem ?

    Majd másnap egy a férfi homoszexuális párjával házasságban együtt élő reform-rabbi fejtette ki, hogy a PP „isteni parancsot” teljesít, és elősegítője a közjónak. Valamint rúgott egyet az őt és párját az örökbefogadásra alkalmatlannak tartó katolikus szervezetekbe (belesimulva a konzervatív vallási szervezetek büntetését / minden állami finanszírozástol való eltiltását sugalló melegjogi kórusba.

    mielőtt megkapom a fórumon velem kapcsolatban már fölvetett zsidózás vádját, az amerikai zsidóság 10 % -át kitevő ortodox zsidóság sajtója szabályosan retteg attól, hogy „homofóbia” vádja miatt rájuk száll az állam, és érezhetően egységfrontot keresnek a katolikusokkal és konzervatív protestánsokkal e kérdésben. (hiszen a neológ, a rekonstrukcionista, vagy a progresszív judaizmust hirdető „testvéreiktől ” túl sok jót nem várhatnak.)
    Az ortodox judaizmust képviselő rabbik szervezetei a hithű keresztényekkel szinte azonos nézeteket és félelmeket fogalmaztak meg.

  88. Cypriánus

    Szóval a jó hitehagyott,és bizonytalan lett, ezzel szemben a halál propagandistáit hatalmas öntudat és meggyőződés fűti. Meg rengeteg pénz.

    Igencsak be kell keményítenünk, különben ezek világszerte mindent fölfalnak . Persze tudom, előbb utóbb úgyis mindent fölfalnak, de addig is kötelességünk kitartani Isten mellett. A sátáni „teológusokkal ” szemben is.

  89. Viktor Barnabás

    „számomra pedig az életveszély az a helyzet, amikor az abortuszt egyedül indokoltnak tudom látni”

    Igen, ezzel teljesen egyetértek. Bár példák vannak arra is, hogy valaki úgy is megszüli a gyermekét, hogy közben ő maga életveszélyes állapotba kerül. De ezt senkitől nem lehet megkívánni, főleg nem megkövetelni, hiszen ez extra hősiesség. Az anya életének megmentése érdekében jogos lehet az abortusz végzése: két rossz közül a kisebbik rosszat választani.

    „A fiatalok közt jelenlévő halál kultúrája nyilván egy csomó gyermekkori fájdalmat és tragédiát is tükröz, amire nekünk van orvosságunk (az evangélium). ”

    Én azért ismerem Robert Smith együttesét (The Cure), mert gimnazistaként „lelkes” (vagy inkább „szellemes” 🙂 rajongója voltam. Szerencsére a megtérésem egyik pillanatról a másikra megszabadított ettől a szubkultúrától. De teljesen átérzem ezeknek a gyerekeknek a fájdalmát, éshát én vagyok az egyik élő példája, mire képes az evangélium 🙂 Szoktam is ezt mesélni, ha lehetőségem van rá.

  90. Arpicus

    Cypránus ez a gondolata rendkivül fontos:”Igencsak be kell keményítenünk, különben ezek világszerte mindent fölfalnak . Persze tudom, előbb utóbb úgyis mindent fölfalnak, de addig is kötelességünk kitartani Isten mellett. A sátáni “teológusokkal ” szemben is.”-nagyon erős,kiméletlen és gátlástalan ellenféllel állunk szemben.Nincs semmi skrupulusok,ezek valóban képesek mindent „fölfalni”,lábbal tiporják a zsidó-keresztény kultúrát.Fel akarják azt számolni.Nyugaton egy új pogányság alakul ki méghozzá a legrosszabb megjelenésében.A napokban volt hir,hogy Detroit-ban felállitották a Sátán szobrát.Az egyik helyi baptista lelkipásztor erőteljesen birálta ezt a dolgot(lehet,hogy mások is,az MNO őt emlitette),de nem sok fogantja volt.Ugyanabban a városban egy idővel ezelőtt valaki autóval nekihajtott a Tizparancsolatot hirdető két oszlopot és ledöntötte azokat.A város azután gránitból újból vissza állitotta az oszlopokat.Nézem a YT-bon a rekciókat,dagad a botrány.Viszont e csoport mögött nagyon befolyásos csoportok állnak.Ezek a csoportok a kezükben tartják a média döntő többségét.Azt hiszem,hogy lassan „amortizálják”a botrány keltette hatásokat.A videókon szereplő perszónák pedig majd kapnak egy fejmosást,hogy vigyázzanak,hogy kinek,mikor és milyen körülmények között adnak információkat.Én várom,hogy a vidéki,konzervativ/keresztény Amerika sokkal erőteljesebben fogja hallatni a hangját.Ha őket is „bedarálják”akkor el sem merem képzelni,hogy mi fog következni.Remélem,hogy a következő elnök republikánus lesz.ŐK legalább még adnak a keresztény látszatra.A demokraták krémje teljesen át van itatva ezzel az embertelen ideológiával és gyakorlattal.Logisztikát is adnak hozzá.Számomra elképesztő az a kijelentés amivel Obama legalizálta ezt a szervezetet.
    Ergo:nagy befolyással és anyagi háttérrel rendelkező erők állnak e jelenség mögött,és finoman vagy buldózer módján át fogják nyomni ezt a dolgot,a média pedig gondoskodni fog arról,hogy ezt lenyomják az emberek torkán.Most egy kis por került a gépezetbe.Magyarázkodnak…Ezért fontos,hogy egyre több videó jelenik meg a dologban(még ha gyomorforgatóak is)mert a dolgot napirenden kell tartani,nem szabad engedni,hogy elévüljenek.Őszintén:pesszimista vagyok.Most visszalépnek egyet hátra,hogy aztán kettőt menjenek tovább.
    A múltkor az egyik hozzászólásomban emlitettem az eugenikát és kifejtettem,hogy a dolgoknak előzményei vannak.Embereken végzett kisérletek a II.világháborúban.A napokban olvastam egy cikket ezzel kapcsolatban és leirja,hogyan is kisérleteztek a nácik és a távol keletiek.Csak erős idegzetűeknek!:
    http://www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20150722-josef-mengele-auschwitz-masodik-vilaghaboru-731-es-egyseg-kgb-viktor-juscsenko-douglas-mcarthur.html

  91. Szabados Ádám

    Újabb videó. A 11. percnél az eladó a kisfiú lábacskáját túrja ki a tálcán szétterített testrészek masszájából (a turkálás 8:40-nél kezdődik). Huszonegyedik századi liberális társadalompolitika.

  92. Cypriánus

    Ha jól láttam egy amerikai honlapon , betiltották a PP-al kapcsolatos „kandi-kamerás” felvételek közzétételét.
    Tényleg arra m,ennek rá, amiről hallgatunk az nincs, és majd csak elül a botrány.
    Amúgy a közöny és a pofátlan kimagyarázás (lásd az idézett „bvallási vezetők” ) valahol jól mutatják, hogy a mai Nyugat embere már teljesen kifordult önmagából. Értelmes állatá alacsonyodtunk le, akik a fogyasztói társadalom javaiért még az utódainkat is megöljük (amit az állatok nagyon ritkán tesznek.)

    Az az egész a humanizmus csődje, pontosabban inkább annak végső kifejlete. Ha tényleg csak „mindennek mértéke az ember” akkor pontosan ezt kapjuk.
    Ugyanis az ember bukott teremtmény. A mi mértékünknek az embberé vált Isten, Jézus Krisztusnak kell lennie-ezt persze sokszor elvétjük..de legalább tudjuk, nem a bűnös ember a mérték.

    De ezt kapjuk, ha a bűnös ember a mérték + egy atomizált, konzumidióta rabszolgának is neveljük, akinek a mindent ellenőrző elektronikus világ folytonosan azt hazudja, szabad, pedig minden lépése ellenőrizve van (GPS amobilokon !) , ráadásul a táplálkozásától a gondolkodásáig pedig mindent irányítanak és megszabnak -és akik élete szinte egész folyását megszabják, azok nem egy közösség, aminek a tagja, nem is valamilyen vallás,- hanem az üzleti érdekek.

    A „szabadság” , mivel minden közösséget és a családot is szétvernek, a fogyasztás pedig csak a túlpörgetett vágyak szintjén „korlátlan” hiszen pénzügyi és fizikai korlátai vannak a való életben- így megmarad a szexualitás „korlátlan szabadságának” a szintjén, „ami a borravaló, amit a mai kor rabszolgái kapnak” ahogy egy dél-amerikai író írta. (sajnos azt elfelejtettem, pontosan kicsoda.)

  93. Szabados Ádám

    Éva, te ne nézd. Az nézze, aki nem biztos abban, hogy a liberális nyugaton emberek államilag támogatott iparméretű irtása, majd a szerveikkel való kereskedelem történik. Az nézze, aki még nem látja, mennyire képmutató és álságos a szabadságjogok mögé bújtatott önzés, aminek piedesztált emeltünk.

  94. Arpicus

    Nem lehet nem észrevenni,hogy elkezdődött a „terelés”.A napokban a hiradások tele vannak azzal,hogy egy amerikai fogorvos egy vadászat folyamán lelőtt egy Cecil nevű oroszlánt(én is elitélem ezt a bestiális tettet,az az állat senkinek sem ártott)aki Zimbabwe állam egyik szimbóluma volt.A hazai hiradók is hozták a hirt és bemutatták,hogy mekkora a felháborodás a fogorvos ellen.A rendelője ellen bőszen tüntetnek és a „Killer”(gyilkos)feliratot rázzák.Nem akarom mentegetni a fogorvos tettét de a reakciók elgondolkodtattak.Egy oroszlán megölése ilyen méretű reakciót váltott ki,mig a PP-s dolog főleg az ineterneten van megtárgyalva és az emberek ott fejezik ki a felháborodásukat.Utcai demonstrációról(bár én)nem hallottam,tömeges demonstrációról pedig szó sincs.Lehet,hogy nincs aki megszervezze.Pedig nem is a PP székhelye elé kellene menni demonstrálni hanem a fehér ház meg a legfelsőbb biróság épülete elé.Nagyon nagy baj van az arányokkal.A hazai médiában is csak két lap irt részletesebben a dologról(a Heti Válasz és a Magyar Nemzet),az interneten főleg keresztyén irányultságú oldalak nyúltak a témához.A legbefolyásosabb médium,a televizió, elhallgatta a dolgot.Valószinű,hogy nem teljesen pontos amit irok,de azok a médiumok amelyeket követek nem foglalkoztak az Amerikát és a világot felborzoló botránnyal.Valahol nagyon elmozdultak az arányok:
    http://mno.hu/kulfold/lelottek-cecilt-az-oroszlant-es-diktatura-is-van-1297948
    Már az ENSZ is foglalkozik a Cecil jelenséggel.Szerintem finoman szólva sincsenek szinkronban az arányok.Számomra már szinte prófétikusan hatnak amit anno mondott Pilinszky János:”…meghasadtak az evidenciák”.Mi már ma tanúi vagyunk annak,hogy meghasadtak az evidenciák.Az ember emberi méltósága a porban hever.A legfelsőbb biróság botrányos döntése után,valamint a PP botrány után Amerika és a világ már nem ugyanaz mint egy hónappal ezelőtt.Valami fontos dolog megroppant:az erkölcs.A lelkiismeret is eltűnőben van.Viszont örömmel látom a YT-on,hogy sok hivő ember a Biblia szemszögéből közelit a fejleményekhez.Hiszem,hogy az emberek nagy többsége még normális,csak hallgat.Az agymosás pedig még inetnzivebben folyik.Hogy az óceánon túl valami nagyon elromlott azt már akkor észleltem amikor az élete végére teljesen meghülyülő Michael Jackson énekes halála utáni tébolyt láttam.Az orvosa lett a céltábla.Még most is emlékszem,hogy egy nő szinte eszement gyűlölettel mondta a kamerába,hogy mit tenne az orvossal.A bálványa halt meg aki éveken át tömött magába mindenfélét.Az irracionális és hiszterikus viselkedése(és nem ő volt az egyedüli,sőt…)megrémisztett.Valami nagyon bűzlik…-ban!
    Őszintén megmondom,hogy az utolsó videó megnézése után „padlót fogtam”.Most láttam csak igazán,hogy milyen tevékenységet is folytatnak ezek a nemtudommicsodák…Van lejjebb?Úgy látszik mindig van lejjebb.Az ember azt hiszi,hogy már elértük a legmélyebb pontig és akkor ledöbben,hogy lehet még lejjebb csúszni.Az elmúlt 15o év istentelenségeinek a gyümölcsei érnek be a szemünk előtt.Elindult mint egy hógolyó és ma már lavina.Teljesen feje tetejére álltak a dolgok.A horror filmek esti mese e horror mellett amit ezeken a videókon látunk.Mi lesz a következő dolog amely mellbe fog vágni bennünket?Ha ez a botrány nem ébreszti fel az embereket akkor nem tudom milyen hatás tudja majd őket kimozditani?A keresztény emberek döntő többsége érzékeli,hogy nagy a baj,felemeli a hangját és próbál hatni.Hatni,de kire?Remélem,hogy a keresztények és a józan emberek,politikusok hangja és haragja eljut a megfelelő döntéshozó helyekre és leállitják ezt a tevékenységet, ezt a szervezetet pedig megszüntetik.Azt pedig kétlem,hogy ezek a nemtudommicsodák biróság elé fognak kerülni….

  95. Éva

    Akkor terelek én is 🙁 – iszony! – ezt találtam (miközben mást kerestem) https://www.youtube.com/watch?v=pwYeKPH0fWQ – vigyázat még a kozmetikával is! Nemrég csodáltam egy 60 éves színésznőt, milyen gyönyörű fiatal: hát ÍGY!
    És gyógyszerek, élelmiszerek! „Pepsi érzés”!

  96. Szabados Ádám

    Egy ötödik videófelvétel is nyilvánosságra került. Ez az eddigeknél is brutálisabb. Emberi lábak, szemek, kezek, torzók széttrancsírozva, lefagyasztva, tálcákon, komoly pénzekért áruba bocsátva. Óriási, államilag támogatott biznisz. A Planned Parenthood közben a videók szerkesztésére panaszkodik. Csúcsra járatott cinizmus. Ugye, senkinek nem tompult el a lelkiismerete annyira, hogy ne látná ezt?

  97. Arpicus

    Valami nagyon nincs helyén ebben a világban,valami nagyon nincs rendben,valami nagyon el van rontva.Több poszt alá belinkelhettem volna ezt az irást de mivel én hoztam ide a Cecil jelenséget úgy gondoltam,hogy mehet e poszt alá.Folyik az agymosás,a gondolkodás átprogramozása.Egyre kevesebb a gondolkodó ember és egyre több a „fogyasztó”.A befolyásolás nagy hatalom.Feje tetejére álltak a dolgok:amin meg kellene igazán döbbenni azon nem nagyon döbben meg szinte senki,vagy nagyon kevesen, ami pedig nem annyira döbbenetes azon meg sokan megdöbbenek.A prioritások teljesen áthelyeződtek(vagy valakik áthelyezik őket).A határok elmosódnak,a súlypontok áthelyeződnek.Gyalázatos amit a fogorvos tett de az az igazság(a napokban olvastam valahol),hogy a bennszülöttek sokkal több oroszlánt vagy gorillát pusztitanak el mint a gonosz nyugati vadászok.Persze,erről a tényről szemérmesen hallgat az irányitott média.Úgy látszik a PP botrányt is sikerül amortizálniuk…
    http://magyarhirlap.hu/cikk/32740/Cecil_es_a_nagy_oroszlanszivu_humanizmus

  98. Éva

    Pontosan így van ahogy írod Arpicus. A PP jelenséggel megértettem, hogy mekkora üzlet útjában állna a természetes fogamzásszabályozás! Több módszer egyben, nem csak „gátlás” amiben egyenként hatásosabb mint a tabletta – aminek számtalan mellékhatása van – eddig azt hittem, az az üzlet gátolja a terjedését mert ez ugye 🙂 ingyen volna.

    A Magyar Asszonyok Érdekszövetségében van egy csoport, húsz éve úsznak az ár ellenében: négy gyereket pont akkor fogant egy asszony amikor épp tervezték, de ez nem érv, csak a „gátlás”. Viszont azt az írástudatlanok körében, a harmadik világban terjesztik egyesek – ugye, az árral szemben – mert pofon egyszerű megérteni a működésünket… Nagyon fontos a robbanásszerű népszaporulat/gyermekéhezés/gyermekhalandóság problémáját megoldani ezzel! De egy ilyen üzletet kihagyni? Ráadásul azt hallom, rabolják a terhes asszonyokat 🙁 arrafelé mert a propaganda + titkolózás úgy látszik, nem elég 🙁 Egy könyvben olvastam erről (Az öröm városa – de, a szegénység/egyszerűség öröméről szól): egy 7 hónapos magzatot adott el egy anya Indiában azért, hogy a többi gyerekét etetni tudja (ő pedig ott maradt a műtőasztalon). Horror!

  99. Szabados Ádám

    Tényleg jó írás! Közben kijött a hatodik videó is, melyből kiderül, hogyan csaltak lépre anyákat és hogyan járatta csúcsra a PP a babaszerv-kereskedelmet.

  100. Éva

    Itt megdől az elmélet, hogy ameddig éretlen a magzat, nem érzékel! 16-22 hetes babákról van szó! 🙁 Látjátok, figyeltétek itt és az előzőekben az arcokat? Holly O’Donnel sem pirosítót használt, a tekintetekről nem is szólva 🙁

  101. Szabados Ádám

    Ez úgy látszik, még mindig bír egyre rosszabb lenni. Hetedik videó. A baba él, ezért arcán keresztül ollóval kell szétvágni a fejét, hogy az agyát épen el lehessen adni. Majd a baba maradványait nem sikerül beletuszkolni az üvegbe, mert a végtagjai állandóan kilógnak. Az abortuszt – és az azt követő gyilkosságot – segítő lány pedig rádöbben, mit (vagy inkább kit!) tart a kezében. Szép új világ.

  102. Éva

    Magyarázom a bizit: azért írok a természetes fogamzás szabályozásról, mert a „probléma” ami valóban az, akár jön a gyerek, akár nem, akár sok, akár kevés a természetünk adta módon megtudhatjuk, és nemcsak rásegíthetünk, hanem MEGOLDHATJUK. Nekünk az a dolgunk, a kritikán, az erkölcsi cölöpökön, stb túl hogy MEGOLDÁST adjunk, mert tudunk ám 🙂

    Ezt a csöndet! Szóval, már innen is fúj a szél, ezért annyira tilos erről tudni, körülnéztem a könyvtárakban, sehol semmi, néhány éve a minisztérium könyvtárában, az orvosi egyetem könyvtárában, stb. https://www.antikvarium.hu/konyv/bippan-norberg-szil-peter-termeszetes-fogamzasszabalyozas-11244 néhány lap, néhány egyszerű ismeret, és lesz miért hálát adni a Teremtőnek ezért!

  103. Szabados Ádám

    A nyolcadik rejtett kamerás videó azt mutatja meg, hogyan pörgeti a profitéhes piac az abortuszok számának növekedését. A liberalizmus csecsemőkben is mérhető ára.

  104. jgabor

    „A kormány törvényjavaslata szerint 2022. január 1-től tilos a kikelt hím naposcsibék leölése, és 2024. január 1-től tovább szigorítják az előírásokat, megtiltva a csibeembriók leölését (a tojás elpusztítását) is a keltetés 6. napjától. Ezt azzal indokolják, hogy a tudományos ismeretek alapján nem lehet kizárni, hogy az embrió a 7. naptól képes fájdalmat érezni.”

    Szerintem tényleg borzalmas dolog a hím naposcsibék élve ledarálása, csak azt nem értem, hogy ami a naposcsibék esetében szempont (képes fájdalmat érezni), az az emberi embrióknál miért nem. (Úgy emlékszem, hogy itt a beszélgetésekben a pro choise oldalon azzal érveltek, hogy a magzat nem érez fájdalmat.)
    https://444.hu/2021/01/20/nemetorszagban-betiltjak-a-kakascsibek-leoleset

  105. Éva

    MOST történik és az erkölcsiségben „elöl járó” emberek nem tudnak róla pedig MINDANNYIAN részesei lesznek ha elmegy mellettük mint egy vonat a legvéresebb valóság: a MOST napirenden lévő oltások alapanyaga olyan „sejtkultúra” melyben élő BABÁK SEJTEJIT használták fel, és élve szakították ki melyhez fájdalomcsillapító a CÉL ELÉRÉSE ÉRDEKÉBEN nem volt adható.

    Hónapokig kutattam a norvég gyermekügyek módszeréhez hasonlító történetet: ITT – miközben az igen nagy port kavart e lapokon – nem volt ember, akinek szeme rebbent volna. Abban a történetben beleütköztem az adrenochrome szóba … azóta LÁTOM az arcokon, ki az aki FOGYASZTJA. El nem tudjátok képzelni, hogy ki, szintén, akinek hirtelen elhunyt a kezelőorvosa !!

    De beszéljünk az oltásról. Még egyszer meg kell jegyeznem. ILYEN bezárkózást, elefántcsonttoronyba, nem láttam OTT ahol ez el nem volt képzelhető eddig. Szó van főképp a genderről … Tapolyai Emőke egy beszélgetés végén summázta: ez démonikus, a szellemvilágban történik. Hiába beszélgetünk róla: a démonokkal szellemi harcban kell megküzdeni. Érvekkel nem lehet, az értelem ehhez kevés.

    Most MINDENKI érintett: az oltás génmódosítás. Alapja élő magzatokból vágott sejtek, értitek ? A szándék sem az, hogy egészségesek legyünk ! Itt zajlik a szemünk előtt egy akkora átverés, ami ugyan folyamatos, hiszen „mint ordító oroszlán jár körül keresvén kit nyeljen el” – de most MINDENKI következik aki nem tudja és valahogy el tudja kerülni. Mert kötelezővé is tehető !

    Hogy lehet, hogy nem néztek utána ?! ?C ?! Vigano érsek mondata összefoglalja https://www.facebook.com/utolsoidok/photos/a.187943091241980/3548857368483852/ bár a face AZONNAL TÖRLI ahogy az oltás-téma megjelenik, és atyja, az oltások „fejedelme” !!
    Ezen az oldalon tájékozódjatok – láthatóan sétálnak a csapdába okos és érzékeny emberek – https://orvosokatisztanlatasert.hu/dr-andrew-wakefield-mi-is-pontosan-a-pfizer-oltas/ … A doktor.Gyógyszerészt és igazat mondó társait rendőrség kereste házkutatással: nincs igazságtagadás, csak KSH adatok … De ezt senki nem tételezi fel abban a folyamatban, ahol egy éve főleg a krónikus betegek, idősek haltak meg „coronában” most pedig SZÁMUKRA készíti elő az országvezetés azt a v.cinát ami öl, mert a hazugság oly fordulatot vett, hogy egészséges immunválaszt kiváltó oltás HELYETT már „gyógyszerként” jelentkezik a szörnyű anyag … íme a száznyolcvan fokos fordulat … Elfogadhatatlan, elviselhetetlen !!

    Ez a hazugság koreográfiája: hamis járványadat, hamis folyamat, csak az értők által látott céllal, de elkerülhetetlenül megmutatja természetét a hazugság atyja 🙁 🙁 🙁

  106. Zoli

    Megértelek Éva. „Gyakran eltűnődök”: hogy lehet a járvány, a vakcinapropaganda, a vakcina „cenzúrázott és tabutéma” a keresztények között?
    Sokan úgy tesznek mintha nem is létezne, és nem kapcsolódna szervesen ahhoz többi Isten ellenes folyamathoz, melyekről itt a blogon, nagyon helyesen, gyakran szó esik.

  107. Szabados Ádám

    jgabor,

    köszi, a Divinity facebook oldalán kitettem erről egy posztot.

    Éva, Zoli,

    függetlenül attól, hogy igazatok van-e vagy sem, kérlek, ne használjátok a felületet az oltásellenes nézeteitek terjesztésére.

  108. Éva

    Kedves Ádám nem oltásellenes vagyok, mert erre szűkíteni nem vallana felelős gondolkozásra: tavaly tavasztól nyilvános adatokra támaszkodtak a „tagadók”. Kezdettől súlyosan eltér az igazságtól a média „kampánya”. Ez nem is volna olyan fontos, mert ezt megtörtént számtalanszor, mi több, gyakorlat, de mivel az utolsó idők JELLEGZETES eseményei történnek, jobban, mint keresztény oldalra nem is illik a téma! Ha megengeded, megnézem a fb posztot és talán hozzászólok.
    Persze, tudomásul veszem felszólításod és csöndben maradok itt azzal, hogy meg vagyok botránkozva. Mint gyermek.

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook Pagelike Widget

Archívum

LEGUTÓBBI HOZZÁSZÓLÁSOK