Tavaly ősszel sokan, sok helyen, sokféleképpen ünnepeltük a reformáció 500. évfordulóját. Én is írtam róla egy egész hónapon át tartó cikksorozatot (kezdve itt). A reformáció lényegét tekintve azonban nem emlék, hanem az egyház mindenkori lehetősége és kötelessége, és nem is a katolicizmussal való harcról szól, hanem Isten igéjéről és az evangéliumról. Az Evangéliumi Fórum honlapjára felkerült az az előadás, amit tavaly novemberben a reformáció erejéről tartottam. Ezt az előadást az egyik legfontosabb előadásomnak tartom azok közül, amelyeket valaha tartottam. Azt a meggyőződésemet mondom el, hogy a reformáció ereje ma is megváltoztathatja Európát, sőt, a saját szívünket is, mert az Isten igéjénél és az evangéliumnál nincsen nagyobb és tisztább erő. Ha valaki végignézni (vagy meghallgatja) az előadásomat, megismerheti, mi mozgat engem legbelül. Itt lehet megnézni (itt pedig meghallgatni).

És ha már ott jártok az EF honlapján, nézzetek körül, mert számos értékes anyagot találtok a fokozatosan bővülő archívumban, ami érdekelhet benneteket!

4 hozzászólás a “A reformáció ereje – ma” bejegyzéshez

 • JanosH says:

  Ádám, az előadásod igazán bátorító volt, köszönöm h felhívtad erre a figyelmet.

 • Szalai Miklós says:

  Kedves Ádám! Pontosan mi ez az “Evangéliumi Fórum”? Felekezet
  fölötti módon evangéliumi keresztény, vagy pedig valamelyik felekezethez kötődő szerv? Hogyan juthatok hozzá az ott elhangzottakhoz?

 • Szabados Ádám says:

  Az Evangéliumi Fórum felekezetközi evangéliumi kezdeményezés. Itt lehet róla többet olvasni. A videó- és hanganyagokat az archívum fül alatt lehet megnézni, meghallgatni.

 • István says:

  Én is nagyon köszönöm az előadásod, nekem is nagyon sokat adott!

Hozzászólás

Moderálási elvek
Új hozzászólók kommentjei és a több linket tartalmazó kommentek automatikusan moderálósorba kerülnek. Moderálási elveimről a Magamról fül alatt lehet olvasni.
Archívum