A család kérdésében a kultúránkkal való vitánkat jelentős részben az okozza, hogy egészen mást gondolunk a valóság természetéről, mint nem keresztény felebarátaink. A mi világképünkben az apa, az anya és a család nem pusztán evolúciós hordalékok és/vagy szociális konstrukciók, hanem jelentéssel bíró ikonjai annak, amilyen a valóság legmélyebb természete. Ezt annak is érdemes megfontolnia, aki kívülállóként próbálja megérteni a keresztény családképet és annak világnézeti hátterét. Május elején a Centrál Kávéházban tartottam előadást „A család misztériuma” címmel. Az előadásban négy kérdést vizsgálok meg: 1. Miért van család? 2. Miért van apa? 3. Miért van anya? 4. Kik Isten gyermekei? Az előadást ajánlom mindazoknak, akik szeretnék jobban érteni a család fogalmának keresztény világnézeti hátterét. Elsősorban nem arról beszélek, hogy mi Isten véleménye a családról, hanem arról mondom el a gondolataimat, hogy a család (apa, anya, gyermekek) hogyan mutat Istenre és a vele való kapcsolatunkra. A felvétel itt vagy itt megtekinthető.

(A Marxra tett gyakori utalásokat az indokolta, hogy épp a születése 200. évfordulóján beszéltem, és a felvezetőben erre a házigazda Somody Imre is kitért. )

3 hozzászólás a “A család misztériuma” bejegyzéshez

 • Gergely Erzsébet says:

  Mielőtt meghallgatnám az előadást, a téma már a szívemet melengeti.
  Hisz oly sok szépséges üzenete van számomra különböző korú házaspárok,
  vagy gyerekek és szülők együttlétének látványától. Misztériumot hordoz,
  melyet nem tudok megállni, hogy ne fejezzek ki néhány elismerő szóval.
  Tudom, egyfajta ünnep lesz számomra meghallgatni az előadást. Köszönöm.

 • kéfás says:

  Ámen az utolsó 5-6 percre!

 • TUrbucz István says:

  Remek volt, az első szótol az utolsóig.De főként igaz.

Hozzászólás

Moderálási elvek
Új hozzászólók kommentjei és a több linket tartalmazó kommentek automatikusan moderálósorba kerülnek. Moderálási elveimről a Magamról fül alatt lehet olvasni.
Archívum