Megnyílt az Evangéliumi Fórum 2018-as találkozójának regisztrációs felülete! Az EF 2018-ra olyan protestáns keresztény vezetőket és potenciális vezetőket várunk, akik szeretnének más felekezetű, de az evangélium központi üzenetéhez és a Biblia tekintélyéhez ragaszkodó hívőkkel együtt megerősödni a bibliai örömhír hiteles képviseletében. A találkozó november 14-17 között lesz, a harkányi Thermal Hotelben. Az Evangéliumi Fórum műhelyekre épül, ami kifejezi azt a szándékunkat, hogy evangéliumi nézőpontból szeretnénk az élet különböző területein jelentkező kihívásokról együtt gondolkodni. Idén hét műhelyben folyik a munka: apologetika, bibliaértelmezés, művészet, pszichológus, teológus, tanítványnevelés és vezetői műhelyek. Az új pszichológus műhelybe pszichológiai illetve mentálhigiénés szakterületen államilag akkreditált intézményben végzett vagy hamarosan végző, evangéliumi meggyőződésű hívőket várunk.

Az Evangéliumi Fórum a keresztény hitet ért kulturális, intellektuális kihívásokra adott válaszként született. A Fórum célja: bátorítani, megerősíteni, felkészíteni és összekapcsolni magyar evangéliumi vezetőket, hogy Isten misszióját meggyőződéssel végezzék elhívásuknak megfelelően az élet minden területén. Mottónk: „meggyőződünk, hogy meggyőzhessünk”. Céljaink között legfontosabbak a tartalomáramoltatás, a kapcsolatok építése, az egymás hite általi bátorodás, az evangélium igazságában és erejében való bizonyosság megerősítése. Külföldi előadóink: Hatun Tash (muszlimok közt szolgáló apologéta és evangélista), Daryl McCarthy (a Global Scholars volt igazgatója, az ELF Academic Network vezetője), Jerry Twombly (üzletember, szervezetfejlesztéssel foglalkozó szakember), és David Van Dyke (házasság- és családterápiával foglalkozó szakember, a Wheaton College professzora). Magyar előadóink között lesz Bolyki László (zenész és lelkigondozó), Tapolyai Emőke (klinikai pszichológus), Szalai Zsolt (pénzügyi tanácsadó), Földesi Barnabás (festőművész), Márkus Tamás András (teológus, az evangélikálcsoport egyik vezetője), Békefi Bálint (teológus hallgató, az evangélikálcsoport egyik vezetője), valamint Schauermann Tamás, Sípos A. Szabolcs, Bayer Áron és jómagam az EF vezetőségéből. A délelőtti igehirdetéseket idén Lovas András református lelkipásztor fogja tartani.

Jelentkezni az EF honlapján lehet (itt). Az EF ezután meghívót küld mindazoknak, akiknek a jelentkezését elfogadta. (A szervezők komolyan veszik a jelentkezőktől bekért ajánlásokat, és a helyek is korlátozottak, ezért nem minden regisztráció von maga után automatikus részvételt.) Az első fizetési sáv határideje szeptember 25-én jár le, ezért aki szeretne jelentkezni, igyekezzen! (Utána is lehet még jelentkezni, de az már valamivel drágább fizetési sáv.) Ösztöndíjat indokolt esetben lehet igényelni (az ösztöndíjas árak is fel vannak tüntetve a honlapon), és persze annak is örülünk, ha valaki hozzá tud járulni a többi résztvevő részvételi díjának csökkentéséhez. Ha ismertek olyan evangéliumi szemléletű vezetőt a környezetetekben, akit érdekelhet a Fórum, ajánljátok neki! Ha ti magatok vagytok ilyenek, jelentkezzetek!

Hozzászólás

Moderálási elvek
Új hozzászólók kommentjei és a több linket tartalmazó kommentek automatikusan moderálósorba kerülnek. Moderálási elveimről a Magamról fül alatt lehet olvasni.
Archívum