Evangéliumi Fórum 2019

2019 okt. 20. | Divinity, Kultúra, Spiritualitás, Teológia | 2 hozzászólás

Lassan a végéhez ér a normál jelentkezési határidő az Evangéliumi Fórum 2019-as találkozójára. Az EF 2019-re olyan protestáns keresztény vezetőket és potenciális vezetőket várunk, akik szeretnének más felekezetű, de az evangélium központi üzenetéhez és a Biblia tekintélyéhez ragaszkodó hívőkkel együtt megerősödni a bibliai örömhír hiteles képviseletében (l. a poszt alján lévő rövid videók). A találkozó november 13-16 között lesz, idén is a harkányi Thermal Hotelben. Az Evangéliumi Fórum műhelyekre épül, ami kifejezi azt a szándékunkat, hogy evangéliumi nézőpontból szeretnénk az élet különböző területein jelentkező kihívásokról együtt gondolkodni. Idén hét műhelyben folyik a munka: apologetika, bibliaértelmezés, művészet, pszichológus, teológus, tanítványnevelés és vezetői műhelyek.

Az Evangéliumi Fórum a keresztény hitet ért kulturális, intellektuális kihívásokra adott válaszként született. A Fórum célja: bátorítani, megerősíteni, felkészíteni és összekapcsolni magyar evangéliumi vezetőket, hogy Isten misszióját meggyőződéssel végezzék elhívásuknak megfelelően az élet minden területén. Mottónk: „meggyőződünk, hogy meggyőzhessünk”. Céljaink között legfontosabbak a tartalomáramoltatás, a kapcsolatok építése, az egymás hite általi bátorodás, az evangélium igazságában és erejében való bizonyosság megerősítése. Számos magyar előadó mellett külföldi vendégelőadóink is lesznek: Liviu Mocan világhírű román szobrászművész, Rodica Mocan, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem oktatója, valamint Alexander Fink német fizikus, a német evangéliumi diákmozgalom (SMD) Hit és Tudomány Intézetének (Institut für Glaube und Wissenschaft) igazgatója. A reggeli igehirdetéseket Schauermann Tamás tartja Jónás könyvéről.

Jelentkezni az EF honlapján lehet (itt). Az EF ezután meghívót küld mindazoknak, akiknek a jelentkezését elfogadta. (A szervezők komolyan veszik a jelentkezőktől bekért ajánlásokat, és a helyek is korlátozottak, ezért nem minden regisztráció von maga után automatikus részvételt.) A normál fizetési sáv határideje október 25., ezért aki szeretne jelentkezni, igyekezzen! (A végső határidő október 31.) Ösztöndíjat indokolt esetben lehet igényelni (az ösztöndíjas árak is fel vannak tüntetve a honlapon), és persze annak is örülünk, ha valaki hozzá tud járulni a többi résztvevő részvételi díjának csökkentéséhez. Ha ismertek olyan evangéliumi szemléletű vezetőt a környezetetekben, akit érdekelhet a Fórum, ajánljátok neki! Ha ti magatok vagytok ilyenek, jelentkezzetek!

***

Mi az Evangéliumi Fórum szíve? (Szabados Ádám)

Mit tartasz a legnagyobb értéknek az Evangéliumi Fórumban? (Jakus Ágnes)

Mit látsz az Evangéliumi Fórum legnagyobb értékének? (Horváth István)

2 hozzászólás

  1. Katona Simon

    Szia!

    Szeretnék érdeklődni, hogy a 2019-es EF videó és hanganyagai nem érhetők még el? Vagy mikortól lesz elérhető? Lehet erről tudni valamit?

    Köszönöm
    Simon

  2. Szabados Ádám

    Dolgozunk rajta. Szerintem napok vagy hetek kérdése.

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook Pagelike Widget

Archívum

LEGUTÓBBI HOZZÁSZÓLÁSOK