Vasárnap C. S. Lewis angol íróról, költőről, irodalomkritikusról, apologétáról tartottam előadást a gyülekezetemben. Minden évben kiválasztok egy személyt az egyház történetéből, aki valami miatt fontossá vált nekem, és nagyjából egy órában elmondom, mit kaptam tőle, és mi az, amit szerintem tanulhatunk az életéből és a gondolataiból. C. S. Lewis régóta talonban volt nálam, idén őt vettem elő pásztori „szemléltető eszközként”. Egy életrajzi előadásra mindig úgy készülök, hogy egész évben az aktuális személyről (és személytől) olvasok. Persze mást is. Próbálom már év elején kiválasztani a következőt, hogy az adott évre magam mellé vegyem útitársként. Akit érdekel a C. S. Lewisról szóló előadásom, itt meghallgathatja.

2 hozzászólás a “Mit kaptam C. S. Lewistól?” bejegyzéshez

 • illés says:

  Köszi,

  ez jó! A régiek elérhetőek valahol? Konkrétan Bonhoeffer és Schaeffer, de a többi is jó lenne.

 • Viktor Barnabás says:

  Szia Ádám!

  Nagyon köszi. Sokat adott ez az előadás. Egyébként az örmény (?) ortodox liturgiában is van egy szék, ahová senki nem ülhet. Csak Krisztus, amikor eljön. Egyetértek veled, én is nagyon szeretem “Jack”-et, mindig közelebb visz az Úrhoz.

  Üdv:
  Viktor

Hozzászólás

Moderálási elvek
Új hozzászólók kommentjei és a több linket tartalmazó kommentek automatikusan moderálósorba kerülnek. Moderálási elveimről a Magamról fül alatt lehet olvasni.
Archívum