Életrajzi előadások

2014 okt. 18. | Divinity, Közösség, Spiritualitás | 9 hozzászólás

Hiszem a szentek kortól és tértől független egyetemes közösségét. Veszprémi gyülekezetemben 2001 óta tartok előadásokat olyan emberekről, akiknek az élete és a gondolatai nagy hatással voltak rám. Ezeket összegyűjtöttem és új fül alatt (Előadások) mostantól elérhetővé tettem. Akit érdekel Martyn Lloyd-Jones, John Stott, Charles Spurgeon, George Whitefield, Dietrich Bonhoeffer, Søren Kierkegaard, Francis Schaeffer, Kálvin János, Szent Athanasziosz, C. S. Lewis, Luther Márton, vagy az, hogy én mit gondolok róluk, mit tanultam tőlük, miért tartom őket fontosaknak, mától meghallgathatja mindegyik előadást. A hangminőség sajnos változó, van, amit még magnós diktafonnal vettünk fel, de azért mindegyik jól hallható.

Pár előadás az évek során elveszett (pl. a Spurgeonről, Bonhoefferről, Kálvinról szólók), már le is mondtam arról, hogy előkerüljenek, de Szöllősi Petrának elképesztő kutatómunkával sikerült a legfantasztikusabb helyekről és módon az összeset valahogyan előgereblyézni! Volt, ami úgy került elő, hogy valaki egyszer letöltötte a gyülekezeti honlapunkról, Petra mint tűt a szénakazalban felkutatta az illetőt, majd együtt visszatöltötték onnan egy elérhető tárhelyre. Szóval kalandos utat jártak be a felvételek, de most hál’Istennek (és Szent Petrának) mind együtt vannak, Filip barátom digitalizálta a kazettákat is, én pedig ezennel közkinccsé teszem a felvételeket. Nem magam miatt, hanem azok miatt, akikről szó van az előadásokban, hogy mások is találkozzanak ezekkel a múltbeli szentekkel. Nekem sokat jelentett, amikor készültem ezekre az előadásokra, remélem, ti is profitáltok belőlük!

Tehát: Előadások.

9 hozzászólás

  1. kéfás

    O:)

  2. Nazo

    Nos,akkor elkezdem meghallgatni, mindig is érdekeltek ezek az elődök…

  3. lost cluster

    Azt hiszem a holnap reggeli dugóban C.S.Lewis lesz a társam előadás formájában. Aztán később a többiek:-) Köszönöm a postot

  4. Gábor

    Fog még bővülni a lista?

  5. Szabados Ádám

    Deo volente igen.

  6. Jack

    Hogyan lehet a hanganyagokat letölteni?

  7. Szabados Ádám

    Egyelőre csak meghallgatni lehet őket.

  8. Gábor

    Ahogy hallgatom az előadásaidat megfogalmazódott bennem egy kérdés. Ha annak idején ennyire az ariánizmus állt győzelemre, most mégis nagyon kevés az ariánus felekezetek száma. Ezzel ellentétben hogyan lehet az hogy egy későbbi, más témájú zsinaton az arminiázmust sikerült háttérbe szorítani és most mégis olyan sok felekezet ért vele egyet és kevés a kálvinista. Bocsi, hogyha szóltál már róla máshol – hogy hogyan fordult a kocka – csak elkerülte a figyelmemet.

  9. Szabados Ádám

    Gábor,

    a kálvinizmus jelenleg éppen reneszánszát éli, de valóban igaz, hogy az elmúlt évszázadban az evangéliumi kereszténységben az arminiánus gondolkodás elterjedtebb volt. Ennek legfontosabb történelmi oka az, hogy Wesley 18. századi szolgálatán keresztül az arminiánus felfogás bekerült a mainstreambe, majd az ún. Second Great Awakening által Amerikában dominánssá vált (főleg Finney miatt), és ez meghatározta a 20. századi evangéliumi misszió karakterét (vagyis a világon mindenütt terjedt). Azonban az igazság soha nem demokratikus, akár a kálvinizmus, akár az ariánizmus, akár az arminianizmus éppen a domináns irányzat.:)

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook Pagelike Widget

Archívum

LEGUTÓBBI HOZZÁSZÓLÁSOK