Atyám, amikor azért imádkozom, hogy jöjjön el a te országod, valójában azért imádkozom, hogy végre csak a te akaratod valósuljon meg. Hogy ne más akarata döntsön, ne a lázadók akarata, ne az én akaratom, hanem a tiéd. Annyi akarat feszül most egymásnak a földön, és ezekből nem rajzolódik ki semmilyen harmónia. Háborúban áll a sok akarat veled is és egymással is. És te ezt hagyod. Kérlek, ne hagyd! Legyen meg a te akaratod! Nem akarok hallgatni azok véleményére, akik ellentmondanak neked. Arra vagyok kíváncsi, amit te akarsz mondani és tenni.

A mennyben már most is minden úgy van, ahogy akarod. Bizonyos értelemben a földön is, de ez más. Itt az is benne van az akaratodban, hogy teret engedj a gonoszságnak. Ez a mennyben lehetetlen, onnan kivetetted a Sátánt. Nálunk még dúl a lázadás. Nálad már nem. A te tróntermed tiszta és szent, ott ugyanúgy nem lehet jelen tisztátalan, ahogy a földi Templom szentélyében. A szentek szentje félelmet keltő hely volt, oda nem mertek bemenni még a főpapok sem félelem nélkül, hiszen tudták, hogy tisztátalanok. Csak a kosok vére nyitott utat számukra. A földünk viszont még tele van tisztátalan akaratokkal, melyek ellened feszülnek. Az enyém is ilyen volt, és gyakran még most is ilyen.

Kérlek, Atyám, legyen a földön is minden úgy, ahogy a mennyben van! Uralkodj köztünk, és az legyen a földön is, amit te akarsz, ne az, amit mi! Tisztítsd meg a földünket, tisztítsd meg a szívünket, égess át mindent, velünk kezdve, hogy ne legyen több makacs, önfejű lázadás a földön! Segíts engedelmeskedni! Segíts, hogy szeressük is az engedelmességet! Segíts, hogy az akaratomat én is hozzá tudjam igazítani a tiédhez, hogy csak egy akarat legyen benned és bennem. Krisztusom, sokat vitatkoztak arról, hogy vajon egy vagy két akarat volt-e benned. Hiszem, hogy csak egy akarat volt benned akkor is, ha kettő akarta ugyanazt. Legyen ez így bennem is és az egész világon!

2 hozzászólás a “„Legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is…”” bejegyzéshez

Hozzászólás

Moderálási elvek
Új hozzászólók kommentjei és a több linket tartalmazó kommentek automatikusan moderálósorba kerülnek. Moderálási elveimről a Magamról fül alatt lehet olvasni.
Archívum