„Meggyőződünk, hogy meggyőzhessünk.” Ez a ma kezdődő EF 2014 mottója. A konferencia a 2007-ben indult Evangéliumi Fórum műhelyekre épülő éves találkozói közül az első, melyet reménységünk szerint újabbak is követnek majd. Az idei konferencia gerincét két műhely alkotja: apologetika és bibliaértelmezés. Előadóink között van Balla Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora, Stefan Gustavsson, a Credo Academy igazgatója és a svéd Evangéliumi Aliansz vezetője, valamint Dányi-Nagy Márió református lelkész. A bibliaértelmezés műhelyt Schauermann Tamás vezeti, az apologetika műhelyt Hamar Dávid és jómagam. Az előadók között lesz még Sípos Szabolcs, Fűtő Róbert és Illéssy János is. Küldetésünket az alábbiakban fogalmaztuk meg:

Az Evangéliumi Fórum célja a magyarországi hívők evangéliumi identitásának és missziójának erősítése.  Az „evangéliumi” szó a mi értelmezésünkben azt a felekezetektől független teológiai alapállást jelöli, melynek középpontjában az evangélium áll, és amely a Bibliát tartja legfőbb tekintélynek az igazság és az élet minden kérdésében.

Keresztény vezetőknek szeretnénk segítséget nyújtani ahhoz, hogy a hitükről és a szolgálataikról a Biblia alapján gondolkodjanak, és képesek legyenek a bibliai evangélium igazsága mellett meggyőződéssel kiállni. Magyarországon ma sokan gondolkodnak igényesen, akiknek nincsen evangéliumi meggyőződésük, és sokaknak van mély evangéliumi meggyőződésük, akik nem gondolkodnak igényesen a hitükkel kapcsolatos kérdésekről.  Mi azt szeretnénk elősegíteni, hogy a magyar keresztény vezetők egyszerre igényesen gondolkodjanak és mély bibliai meggyőződéssel szolgáljanak.

Ennek érdekében az evangélium igazságát középpontban tartva szeretnénk konkrét műhelyekhez kapcsolódó, tartalmas beszélgetéseket indítani olyan témáktól, melyek szolgálatunk, a jelenkori egyház és a minket körbevevő társadalom számára fontosak. Teret és lehetőséget akarunk adni, hogy olyan releváns kérdésekkel foglalkozzunk, melyekkel mindennapi szinten találkoznak azok, akik Krisztus elhívásában az élet bármely területén vezetői szerepet töltenek be.

Az Evangéliumi Fórum hangsúlyosan tartalomközpontú kezdeményezés. A tartalmat elsősorban az ELF-hez kapcsolódó előadók biztosítják, a beszélgetések résztvevői pedig azok, akiket személyesen meghívunk. Az előadók szakterületükön felkészült, szilárdan evangéliumi hitű emberek, akik az élet egy-egy területéről értékes és mély gondolatokat tudnak átadni. Az a vágyunk, hogy az Evangéliumi Fórum hatása a résztvevőkön keresztül megsokszorozódjon, és így hozzájáruljon az evangélium ügyének megerősödéséhez Magyarországon.

(Az Evangéliumi Fórum honlapja: evangeliumiforum.hu.)

11 hozzászólás a “Evangéliumi Fórum 2014” bejegyzéshez

 • csabosz says:

  Csodás ajándék volt Istentől ez a három nap!

 • Rafael Pál says:

  Szia Ádám!
  Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam részvenni a Fórumon,de ezért megszeretném köszönni neked és a csapatnak, hogy engem is meghivtatok.
  Nagyon remélem, hogy legközelebbi alkalomra eltudok menni.
  Isten áldjon téged.
  Pali testvér

 • kéfás says:

  No, és már a cikk is megjelent….

  http://www.parokia.hu/hir/mutat/6037/

 • István70 says:

  Kedves Ádám!

  Ez egy zártkörű (meghívásos) fórum. Az előadásokhoz hozzáférhet egyszerű hívő, vagy ez teológus “kiváltság”? 😉

 • Szabados Ádám says:

  Az előadásokat valamilyen formában közkinccsé tesszük.:)

 • Ödönbéla says:

  Gratulálok, örülök a kezdeményezésnek!

  A felvételeket pedig nagyon várom, különösen az evangelikus.hu-nak adott interjúdban szereplő témafelsorolás után 🙂

 • Ödönbéla says:

  Ádám,

  Nagy örömmel vettem észre, hogy a közelmúltban elérhetővé váltak a hangfelvételek. Az egész kezdeményezés és maguk az előadások is nagyon színvonalasnak és építőnek tűnnek a számomra, gratulálok és köszönöm még egyszer.

 • Hanna says:

  Szia Ádám, megkérdezhetem, hogy vezetői pozíció és meghívás nélkül lehet-e valahol regisztrálni az evangéliumi fórumra, hogy felszabaduló helyek esetén, esetleg elmehessünk?

 • Szabados Ádám says:

  Kedves Hanna,

  örülök az érdeklődésednek. A honlap regisztrációs felületén lehet majd jelentkezni az EF 2017-re. A jelentkezés elbírálását követi a tényleges meghívás. Az EF evangéliumi (hívő protestáns) szemléletű vezetőknek és potenciális vezetőknek van. Vezető lehet valaki pozíció nélkül is, ha a munkájával vagy szolgálatával nyilvánvalóan formálja mások gondolkodását, világról alkotott képét (pl. művész, újságíró, oktató stb.). Minden jelentkezést egyénileg bírálunk el, ezért tartozik részletes kérdőív és referenciakérés is a regisztrációhoz.

Hozzászólás

Moderálási elvek
Új hozzászólók kommentjei és a több linket tartalmazó kommentek automatikusan moderálósorba kerülnek. Moderálási elveimről a Magamról fül alatt lehet olvasni.
Archívum