Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/szabados/web/divinity/wp-content/themes/floral_green_and_red_ote031/functions.php on line 1323
Bölcsességek egy modern bölcstől

Bobb Biehl vezetőket mentoráló tanácsadó egyike a nyugati világ kortárs bölcseinek (hangsúlyosan nyugati és kortárs szemlélettel). Nem hibátlan, de rendkívül inspiráló személyiség, nem véletlen, hogy az elmúlt évtizedekben a legmagasabb szinteken vették igénybe tanácsadói szolgálatait, köztük ismert keresztény cégtulajdonosok és non-profit szervezetek is. Bobb Biehl tagadhatatlanul amerikai figura, amerikai tapasztalatokkal, de amerikai tapasztalatai által mélyen megismerkedett az emberi természettel, ezért megfigyelései gyakran illeszkednek az európai tapasztalatainkhoz is. Kicsit könnyedebb témaként kiadás előtt álló új segédanyagából teszek most közzé néhány idézetet.

„A beszélgetés a beszéd és a hallgatás megfelelő egyensúlyát igényli. Ha csak beszélünk, vagy csak hallgatunk, az hamar unalmassá válik.”

„A valóságra alapozott lelkesedés inspiráló és fertőző. A fantáziára alapozott lelkesedés szórakoztató és kiábrándító.”

„Amikor kevesebbet adsz, mint amit várnak tőled, ellenségeket szerzel magadnak. Amikor többet adsz, mint amit várnak tőled, barátokra teszel szert.”

„Mindenki kudarcot vall az életben. Még az is, aki azt gondolja, hogy ha nem próbálja meg, nem vall kudarcot. Az ő kudarca az, hogy nem próbálta meg.”

„A legjelentősebb ajándék, amit kapsz vagy másnak adsz, csak egy kis törődésbe és időbe kerül, semmi másba.”

„Biztosan hallottad a nemes és ösztönző, de bölcstelen tanácsot: SOHA NE ADD FEL! ADD FEL, amikor ez a helyénvaló, és TARTS KI, amikor az a helyénvaló! A bölcsesség része az a tudás, hogy mikor bölcs kilépni, és mikor bölcs tovább menni.”

„Ha Isten nem létezik, az mindent megváltoztat. Ha Isten létezik, az mindent megváltoztat. Isten létezik, és ez mindent megváltoztat.”

„Valamit egyszer csinálni nyilvánvalóan még nem egy szokás. Valamit kétszer ugyanúgy csinálni a szokás irányába tett lépés. Melyik az a szokás, amivel harminc év múlva szeretnél rendelkezni? Tedd meg ma egyszer. Ha naponta újra és újra megteszed, életre szóló hasznos szokássá válik, mielőtt tudnál róla.”

„Amikor figyelsz, azt figyeld, hogy a beszélgetés vagy a beszélő miben tér el a mostani előfeltevéseidtől. Azután gondolkodj el azon, hogy a különbség a beszélő hibája-e, vagy egy lecke, amit megtanulhatsz.”

Egy hozzászólás a “Bölcsességek egy modern bölcstől” bejegyzéshez

Hozzászólás