Könyvbemutató: Ellis Potterrel és Izsák Norberttel beszélgetek

2017 nov. 12. | Divinity, Elmélkedések, Spiritualitás | 8 hozzászólás

A Harmat Kiadó szokatlan életrajzi kötettel lepi meg a magyar publikumot. A Meredek görbén Istenhez c. könyvben Izsák Norbert beszélget Ellis Potterrel – Ellis Potterről. Ellis Potter zen szerzetesből lett keresztény lelkipásztor és apologéta, aki a zen egyszerűségével tudja megfogalmazni, mi a radikális különbség a zen és a kereszténység között, és a bibliai bölcsesség méltányosságával tudja elmondani, miért vonzó a zen, de miért jobb alternatíva a kereszténység. A könyv nem csak a témája miatt szokatlan, hanem azért is, mert azon ritka esetek közé tartozik, amikor egy magyar ötlet ihleti egy angol nyelvű könyv kiadását is, amit megjelenése után várhatóan más nyelvekre is lefordítanak majd. A Meredek görbén Istenhez bemutatójára november 16-án 17h-kor kerül sor a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán (Budapest, Ráday utca 28.). Én fogok beszélgetni a beszélgetőkkel. A részvételi szándékot az esemény facebook oldalán lehet jelezni. Ezt a posztot is oszthatjátok.

8 hozzászólás

 1. Zsófi

  Adam, Ravi Zacharias Indiabol szarmazo apologetat ismered esetleg? Neki vannak meg szuper gondolatai keresztenyseg-buddhizmus (s egyeb vallasok/vilagnezetek) osszehasonlitasaval kapcsolatban. Nagyon meggyozoen ervel a keresztenyseg mellett minden eloadasaban es konyveben. Tudom ajanlani, ha esetleg meg nem hallottal rola.

 2. Szabados Ádám

  Nagyon szeretem Ravi Zachariast.

 3. Éva

  Chesterton az “összehasonlító vallástörténettől” óvott: mennyire lényeges kérdés ez ! Ezért http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/nyolc-kulonleges-szobor/ PONT OTT ahol a kat.karizmatikusok “Pünkösdöt” ünnepelnek második napján … Véletlen ? csak ők/mi látjuk/tették szóvá amit más is (majd mindenki aki figyeli “az idők jeleit”) http://www.katolikus-honlap.hu/regi1_elemei/Page447.htm
  Rendkívüli jelentőségű, mert “megtéveszti, még a választottakat is” !

 4. Lacibá

  Éva, Éva!

  Látom, már Te is tudsz finoman csúsztatni! A pünkösdi víztározó-feletti szentmisék sokkal korábban kezdődtek, semmint hogy azok a szobrok oda kerültek volna!

  Tehát nem a karizmatikusok tették a szobrok mellé a szentmisét, hanem a sátán rondított bele a szokásos helyszínbe!

 5. Éva

  Kedves Lacibá, hatalmas félreértés ! Tudom, hogy később tették oda, ez pont azért nem véletlen !
  Ez fekete-fehér kérdés, itt nincs helye csúsztatásnak amit egyébként nem szoktam, tényleg. Legfeljebb finoman fogalmazok, ez viszont nem az az eset !
  Az Úr áldjon Titeket !

 6. a.m.

  Kedves Ádám!
  Elképzelhető, hogy elérhető lesz ez az előadás interneten keresztül is?
  Sajnos nem tudok részt venni az eseményen, de igencsak érdekelne.
  Előre is köszönöm szépen a választ!
  Isten Áldjon,
  Testvéri üdvözlettel:
  Martinecz Ádám

 7. Gergely Erzsébet

  Örömet jelent a bizonyosság, hogy ezt a mai
  beszélgetést is, többen imádságban hordozzák.

 8. Szabados Ádám

  Nem tudom, hogy készül-e felvétel.

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook Pagelike Widget

Archívum

LEGUTÓBBI HOZZÁSZÓLÁSOK