Szokatlanul színvonalas és szuggesztív apologetikai videósorozat született – magyarul!

2018 ápr. 23. | Divinity, Filozófia | 6 hozzászólás

Szalai András barátom hívta fel a figyelmemet egy szokatlanul színvonalas apologetikai jellegű videósorozatra, amely az istentkeresem.hu oldalán található. A rövid (2-4 perces) videókat Bódi Mátyás készítette, akinek a hangja sokunk számára ismerős lehet, mert egy ideig narrációk készítésével, hangalámondással és műsorvezetéssel foglalkozott. Most azonban saját projekttel jelentkezett, amely nemzetközi összehasonlításban is az egyik legszínvonalasabban elkészített apologetikai anyag, amivel eddig találkoztam. Az istentkeresem.hu oldalon jelenleg nyolc rövid videó van fent, amelyek az Isten létezése melletti érveket mutatják be rendkívül szuggesztív módon. Gratulálok a videókhoz, gyönyörűek, professzionálisak, érthetőek, lényegretörőek, meggyőzőek. Nézzétek meg és osszátok őket ti is!

1. rész – A vágy

2. rész – A fogadás

3. rész – A torta

4. rész – Az univerzum oka

5. rész – Ki teremtette Istent?

6. rész – Az univerzum megérthetősége

7. rész – Esetleges és szükségszerű

8. rész – Isten és a tökéletes sziget

***

A poszt írása óta:

9. rész: Az univerzum finomhangoltsága

10. rész: Mi az élet értelme, ha nincs Isten?

11. Biztos vagy benne, hogy nincs Isten?

12. Tervezettség és evolúció

13. A tudomány és a vallás találkozása (1)

14. A tudomány és a vallás találkozása (2)

15. A tudomány és a vallás találkozása (3)

16. Statisztikák hívő és hitetlen tudósokról

17. Az evolúció összeegyeztethetetlen az ateizmussal?

6 hozzászólás

 1. Szalai Miklós

  Kedves Ádám,
  Köszönöm, hogy felhívta erre a figyelmemet, nem tudtam, hogy már magyar nyelven is található ilyen anyag, meg fogom okvetlenül hallgatni. Hadd hívjam fel az Ön és a blog olvasóinak figyelmét arra, hogy a Magyar Szekuláris Egyesület szervezésében én is tartottam három, az Isten létezése elleni érvekről szóló előadást 8egyet a rossz problémájáról, egyet Isten rejtettségéről és egyet az erkölcs kérdéséről) , s ezek megtalálhatóak a youtube-on.

 2. Szabados Ádám

  Köszönöm, meg fogom őket nézni.

 3. Szalai Miklós

  Megnéztem az anyagot. Az előadó szuggesztív egyéniség, tehetséges szónok, a képek gyönyörűek, bár persze nyilvánvalóan teista álláspontot képvisel a videósorozat, de nem propagandisztikus. Hát a színvonal…szakfilozófusnak nem elég magas, de egy pár perces videóban nyilván nem lehet annyira szofisztikáltnak lenni, amit én várnék. Az eddig általam látott ilyen tárgyú videók közül egyértelműen a legjobb… Klassz. Ki egyébként a szerző?

 4. Szabados Ádám

  Igen, az anyag nagyszerűsége alatt én is elsősorban a kivitelezésre gondoltam, de az is profi munka, hogy bonyolult filozófiai levezetéseket képes egyszerű állításokban röviden és érthetően kommunikálni. Bódi Mátyás a szerző, úgy tudom, Skóciában doktorál éppen.

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook Pagelike Widget

Archívum

LEGUTÓBBI HOZZÁSZÓLÁSOK