Amikor a „kigyógyítás” tényleg nem lehet sikeres

2019 márc. 14. | Divinity, Társadalom, Tudomány | 1 hozzászólás

Hetek teltek csak el azóta, hogy a sajtó hatalmas hírként tálalta, hogy a „reparatív” vagy „helyreállító” terápia egyik ismert képviselője újra a meleg életmód mellett döntött. Magyarországon a hírnek megágyazott, hogy előtte nemsokkal a köztévében beszélgetés zajlott a homoszexuális hajlamból való megváltozás lehetőségéről. Nos, a napokban robbant a bomba, hogy az első amerikai, akit legálisan „nem-bináris” személyként regisztráltak és transzneműként hordozott körbe a liberális és progresszív média, újra férfiként él és határozottan állítja: soha nem lett belőle nő, az operációk és hormonkezelések ellenére mindig is férfi maradt. Jamie Shupe vádolja azokat, akik őt ebbe a helyzetbe sodorták, akik a hosszú katonai szolgálatot követő poszttraumás stressz gyógyítása helyett a transzneműség felvállalására bíztatták, de nem csak áldozatnak tekinti magát, hanem közreműködőnek is abban, hogy a transzneműség hazugságának terjesztésében a saját történetével is részt vett. (Magyarul itt lehet részletesebben is olvasni az ügyről.)

Rendkívül beszédes, hogy a progresszív sajtó most hallgat, mint a tök. A 444, a 24.hu, a hvg.hu és az Index nem ír egyetlen árva cikket sem arról, hogy „mekkora kamu” nemi identitászavar nemváltó műtéttel való gyógyítása, egyetlen írás sem árválkodik ezeknek a portáloknak az eldugott sarkaiban, hogy a biológiai neméből nem lehet senkit se kigyógyítani, senki nem mondja ki, hogy aki XY kromoszómákkal születik, abból a büdös életben nem lesz nő, és senki nem beszél dühösen arról, hogy sarlatánok és gonosztevők azok, akik a nemi identitásukkal küszködő szerencsétlen férfiakat és nőket nemüktől idegen hormonokkal való kezelésére és testük megcsonkítására buzdítják. Nem és nem akarnak ezek a publikációk megszületni. Balavány Gyuri sem ír cikket „Tíz tény nemváltóknak” címmel.

Pedig most valóban helye lenne ezeknek az írásoknak. Mert ha van valami, ami tényleg nem megváltoztatható, az a biológiai nem. Ahogy maga Jamie Shupe mondja: „Minden szexuális zavarom a fejemben volt. Kezelni kellett volna engem. Ezzel szemben minden egyes lépésnél az orvosok, bírák és lobbicsoportok megerősítették álmodozásaimat.” Na ez valóban embertelen és megnyomorító. Ennek az ideológiai nyomásnak ma ezrek és ezrek válnak áldozataivá. Ez ügyben indokolt lenne a konklúzió: „A társadalomnak elemi szüksége van ismeretterjesztésre, aminek kitűnő eszköze lehetne a közszolgálati média. Nem pajzsra emelni egy tudománytalan és káros elméletet, az nem rosszindulatú kirekesztés vagy a szólásszabadság korlátozása, hanem jogos önvédelem. Az evolúciós ösztönnek, ami elkülöníti az eltérőt, igenis megvan a helye olyankor, ha az eltérés káros és rossz. (…) A köztévében legfeljebb úgy kéne bemutatni a meleggyógyászokat nemváltó műtéteket végzőket, mint a lapos-Föld-hívőket: érdekességként.”

De még úgy sem. A nemi identitászavar műtéti „gyógyítása” nem csak lehetetlen, de gonosz is. Ebben nincs se helyreállítás, se valódi gyógyítás, mint a homoszexuális vágyak esetében, csak egy rendkívül ártalmas és bizarr ideológiának való ijesztően szervilis és kártékony megfelelés.

1 hozzászólás

  1. Son of Noon

    igen, és inkább a társadalmi nyomás, korszellem változása ami most előtérbe tolja a LGBT ideológiát és próbálja elfogadhatóvá, befogadhatóvá, természetessé tenni.

    Itt egy cikk, ami arról szól, hogyan változott meg Németországban a magukat LGBT irányzathoz vallók aránya, és itt sem hirtelen genetikai változás áll a háttérben hanem lelki/szellemi.

    https://www.vice.com/de/article/xdp5dw/deutschland-ist-das-queerste-land-europas

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook Pagelike Widget

Archívum

LEGUTÓBBI HOZZÁSZÓLÁSOK