Március végén az Ifjúságépítők Ifivezető képzésén tartottam előadást „Hogyan lehet érvényes a hit a 21. században?” címmel. Az előadás ún. SUFNI Talk volt, pontosan 20 percben kellett elmondanom a megadott témában a mondanivalómat. Az előadás legfontosabb gondolata az, hogy a hitünk érvényességéhez nem az üzenetünkön kell változtatnunk, hanem a hitelességünkön és az üzenetünk kontextualizálásán. Hogy hogyan helyezzük az üzenetünket ma kontextusba, és mi egyáltalán a kulturális kontextus, amelyben az ifivezetők a fiatalok közt szolgálnak, arról szól az előadás. Akit érdekel, itt tudja megnézni. (Nem csak ifivezetőknek lehet érdekes.)

Hogyan lehet érvényes a hit a 21. században?

Egy hozzászólás a “Hogyan lehet érvényes a hit a 21. században?” bejegyzéshez

 • b says:

  Gondolatmeneteddel egyetértek, egy ponton látom egy kicsit másképp:

  Az igaz, hogy Szent Ferenc direkt választotta a legszegényebbek viseletét, de a mai elszürkülési divat sokkal inkább az általad is említett üzenet-megváltoztatáshoz kapcsolódik.

  Bocs, katolikus példával folytatom: sokkal jobban felkelti az érdeklődést (pozitív, missziós értelemben) egy olyan szerzetesközösség, aki hűen, radikálisan ragaszkodik alapítója karizmájához (öltözködésben is!), mint az a közösség, amelyik beleolvad, beleszürkül a mindennapokba.

  Miért érdekesek a fiatalok számára a különböző keleti vallások és ezoterikus szekták: mert mások, érdekesek, kihívnak abból, amilyen én vagyok, amit én mindennap tapasztalok.

  És itt visszakanyarodok ahhoz a szálhoz, amiben mélyen egyetértek veled: egy ilyen érdeklődésre az eredeti, evangéliumi tanítással kell válaszolni, nem valami lekerekített, modernizált, inkluzivált ál-evangéliummal…

Hozzászólás

Moderálási elvek
Új hozzászólók kommentjei és a több linket tartalmazó kommentek automatikusan moderálósorba kerülnek. Moderálási elveimről a Magamról fül alatt lehet olvasni.
Archívum