Múlt héten Hamar Dani vendége voltam Bolyki Lacival együtt a Manna FM 21 után c. műsorában. A társadalom és spiritualitás kapcsolatáról beszélgettünk. Szóba került az igazság viszonylagosságának liberális dogmája és az igazság váratlan visszatérése, az inkluzivizmus és a korlátok fontossága, a zene és a foci spiritualitása, az igazság és a hatalom egymáshoz való viszonya, az individualizmus és a törzsi gondolkodás, a kereszténység negatív megítélése, Y. N. Harari és Jordan Peterson, valamint az, hogy a keresztény hit igazsága hogyan lehet újra vonzó a társadalomban. A beszélgetést itt lehet visszahallgatni.

3 hozzászólás a “Beszélgetés társadalomról és spiritualitásról” bejegyzéshez

 • Illés says:

  Meghallgattam, sok jó téma szóba került, egy ilyen műsorban meg ennél mélyebbre nem lehet menni. Egy dolog nem hagy nyugodni: “olvastam egy könyvet a posztmodernről, ami akkoriban nagyon modernnek számított” – mondod. Ez direktz poén, vagy csak véletlen kepzavar?

 • Szabados Ádám says:

  Direkt képzavar.:) Arra akartam utalni, hogy a posztmodern volt akkor az új és korszerű (ebben az értelemben modern), míg ma már meghaladott, megöregedett szemlélet.

 • Illés says:

  Nagyon jó volt mindenesetre hallani, hogy vannak gondolkodó keresztények, akiket ugyanaz foglalkoztat, ugyanazokra a jelenségekre figyelnek föl. Tök jó lenne, ha Bolykival csinálnátok egy podcastot, ahol rendszeresen vegigbeszéltek ilyen aktuális témákat bibliai nézőpontból. (Akár másokkal együtt is.)
  Van egy amerikai református lelkész, Paul Vanderklay, az ő YouTube csatornája például fantasztikus, százezrek követik, beszél Petersonról, Schaefferről, Lewisról… nem tudom, ismered-e. Milyen jó lenne hasonló magyar közönségnek is!

Hozzászólás

Moderálási elvek
Új hozzászólók kommentjei és a több linket tartalmazó kommentek automatikusan moderálósorba kerülnek. Moderálási elveimről a Magamról fül alatt lehet olvasni.
Archívum