Lassan a végéhez ér a normál jelentkezési határidő az Evangéliumi Fórum 2019-as találkozójára. Az EF 2019-re olyan protestáns keresztény vezetőket és potenciális vezetőket várunk, akik szeretnének más felekezetű, de az evangélium központi üzenetéhez és a Biblia tekintélyéhez ragaszkodó hívőkkel együtt megerősödni a bibliai örömhír hiteles képviseletében (l. a poszt alján lévő rövid videók). A találkozó november 13-16 között lesz, idén is a harkányi Thermal Hotelben. Az Evangéliumi Fórum műhelyekre épül, ami kifejezi azt a szándékunkat, hogy evangéliumi nézőpontból szeretnénk az élet különböző területein jelentkező kihívásokról együtt gondolkodni. Idén hét műhelyben folyik a munka: apologetika, bibliaértelmezés, művészet, pszichológus, teológus, tanítványnevelés és vezetői műhelyek.

Az Evangéliumi Fórum a keresztény hitet ért kulturális, intellektuális kihívásokra adott válaszként született. A Fórum célja: bátorítani, megerősíteni, felkészíteni és összekapcsolni magyar evangéliumi vezetőket, hogy Isten misszióját meggyőződéssel végezzék elhívásuknak megfelelően az élet minden területén. Mottónk: „meggyőződünk, hogy meggyőzhessünk”. Céljaink között legfontosabbak a tartalomáramoltatás, a kapcsolatok építése, az egymás hite általi bátorodás, az evangélium igazságában és erejében való bizonyosság megerősítése. Számos magyar előadó mellett külföldi vendégelőadóink is lesznek: Liviu Mocan világhírű román szobrászművész, Rodica Mocan, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem oktatója, valamint Alexander Fink német fizikus, a német evangéliumi diákmozgalom (SMD) Hit és Tudomány Intézetének (Institut für Glaube und Wissenschaft) igazgatója. A reggeli igehirdetéseket Schauermann Tamás tartja Jónás könyvéről.

Jelentkezni az EF honlapján lehet (itt). Az EF ezután meghívót küld mindazoknak, akiknek a jelentkezését elfogadta. (A szervezők komolyan veszik a jelentkezőktől bekért ajánlásokat, és a helyek is korlátozottak, ezért nem minden regisztráció von maga után automatikus részvételt.) A normál fizetési sáv határideje október 25., ezért aki szeretne jelentkezni, igyekezzen! (A végső határidő október 31.) Ösztöndíjat indokolt esetben lehet igényelni (az ösztöndíjas árak is fel vannak tüntetve a honlapon), és persze annak is örülünk, ha valaki hozzá tud járulni a többi résztvevő részvételi díjának csökkentéséhez. Ha ismertek olyan evangéliumi szemléletű vezetőt a környezetetekben, akit érdekelhet a Fórum, ajánljátok neki! Ha ti magatok vagytok ilyenek, jelentkezzetek!

***

Mi az Evangéliumi Fórum szíve? (Szabados Ádám)

Mit tartasz a legnagyobb értéknek az Evangéliumi Fórumban? (Jakus Ágnes)

Mit látsz az Evangéliumi Fórum legnagyobb értékének? (Horváth István)

2 hozzászólás a “Evangéliumi Fórum 2019” bejegyzéshez

Hozzászólás

Moderálási elvek
Új hozzászólók kommentjei és a több linket tartalmazó kommentek automatikusan moderálósorba kerülnek. Moderálási elveimről a Magamról fül alatt lehet olvasni.
Archívum