Profi munka

2020 aug. 31. | Divinity, Elmélkedések, Spiritualitás | 3 hozzászólás

Az Ördög két rafinált, bár meglepően egyszerű módszert különösen nagy hatékonysággal alkalmaz a modern ember életében, hogy távol tartsa őt Teremtőjétől és lelke üdvösségétől. Mindkettő kapcsolatban áll a jóléttel.

Az egyik módszere az, hogy a felébredő éhséget és szomjúságot, amely akár a legközvetettebb módon is, de az örökkévalóságra mutatna, azonnal igyekszik csillapítani. Az éhség és szomjúság – mindenféle értelemben – jelzi a függőségünket, de van olyan éhség és szomjúság, amit soha, semmilyen földi dolog nem tud oltani, és arra emlékeztet, hogy távol kerültünk az Élet Kenyerétől, az Élő Víz Forrásától, lelkünk Pásztorától és Gondviselőjétől. A jólét képes pont annyi pozitív ingerrel ellátni a modern embert, hogy éhsége és szomjúsága csillapodjon, amikor szükségét felismerve keresni kezdené Istent. Ezért mondja Jézus viszont áldottaknak azokat, akik éheznek és szomjaznak, mert ők azok, akik valóban megelégíttethetnek.

Az Ördög másik módszere az, hogy a figyelmünket ezerfelé dobja szét, nehogy a vágyak összpontosulva az örökkévaló felé forduljanak. A modern ember annyi mesterséges fénnyel töltötte meg az éjszakát, hogy nem látja már a csillagokat. Nem tud felnézni, mert a figyelmét a kirakatok, a telefon kijelzője, a tévé képernyője, saját kacatjai foglalják le. Sokan rámutattak a diabolosz szó etimológiájában meghúzódó jelentésre: szétdobáló. Az Ördög mindent szétszór és összezavar. Szórakoztat, megtölti és eltereli a figyelmünket, nehogy egy óvatlan pillanatban lelkünk szükségére és annak egyetlen betöltőjére fókuszáljunk. A modern ember annyi lehetőséget talál a figyelemelterelésre, hogy képes lényegében az egész életét leélni anélkül, hogy akár egyszer is Istenre vagy az örökkévalóságra gondoljon. Profi munka. Hogy mennyire profi, azt a vallástalanság európai statisztikáiból könnyen lemérhetjük.

„Gyermekeim, milyen nehéz az Isten országába bejutni! Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, mint gazdagnak az Isten országába bejutni.” (Mk 10,24-25)

 

3 hozzászólás

 1. Éva

  A vallástalanság HELYETT és mellett itt vannak a téveszmék, melyek már szinte beleitták magukat az emberek – a magyar emberek – lelkébe http://magyarkereszteny.network.hu/blog/egyetemes-magyar-kereszteny-ertekeket-kovetok-kozossege-hirei/ahol-az-emberi-es-isteni-tudas-kettevalt-az-atya-a-fiu-es-szentlelek-harmassaganak-kialakulasa-es-a-jovo + a félelmetes, nárcisztikus “magyar öntudat” ami minden kommunikációt, igazságot eltakar ! Ez a cikk megér egy posztot ?

  Hozzátenném, hogy Jelenczki István – Zseni Annamária által feltárt tudattalanban (annak szegmensében) A Magyarság lelkiállapota c. film megelőző rendszerállításában – elérhető az erről kiadott könyvben – bizonyítja: az ún “ősvallás” hátralépett és elfogadta/elfogadja a kereszténységet … ÉS még amit ezek a rendszerállítások felszínre hoztak … Nagyon komoly, nagyon ajánlom, az utóbbi idők legnagyobb pszich.tud.kísérlete, melyben a filmet jelenidőben látva győzódünk meg a láthatatlan szellemi valóságról, akár az imáról, de mi, emberek egymásra való hatásunkról is – anélkül h tudnánk róla !

 2. Zoli

  “Ne szeressétek a világot, se azokat, a mik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete. Mert mindaz, a mi a világban van, a test kívánsága, és a szemek kívánsága, és az élet kérkedése nem az Atyától van, hanem a világból.” (1Ja 2:15-16)

 3. Kovacsdpisti

  Sziasztok!

  Nekem is egy Ige jutott az eszembe: “Mi­vel ezt mon­dod: „Gaz­dag va­gyok, meg­gaz­da­god­tam, és nincs szük­sé­gem sem­mi­re”, és nem tu­dod, hogy nyo­mo­rult, szá­nal­mas, vak és me­zí­te­len vagy.” (Jel 3,17) a laodiceai gyülekezetnek mondja ezt Krisztus Urunk. Vannak, akik Jelenések 2-3- beli gyülekezeteket mind különböző történelmi korszakok közösségeivel kapcsoljàk össze. Szerintem ez a párhuzam nem állja meg a helyét, de nagyon tálalóak az ennek a gyülekeznek írt gondolatok a mai korok keresztyénnek mondott közösségeinek.

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook Pagelike Widget

Archívum

LEGUTÓBBI HOZZÁSZÓLÁSOK