A Twitter letiltotta a Focus on the Family egyik oldalát

2021 jan. 31. | Divinity, Társadalom | 23 hozzászólás

Néhány napja a Twitter letiltotta a Daily Citizen keresztény újság oldalát, mert a Focus on the Family nevű szervezet coloradói lapja az egyik cikkében úgy fogalmazott, hogy Rachel Levine – Joe Biden elnöki kabinetjének egyik tagja – „nőnek hiszi magát”. A Twitter szerint ez gyűlöletbeszéd, amelynek az ő platformjukon nem lehet helye.

Rachel Levine férfinek született, hormonkezeléssel és kozmetikai operációkkal alakította a testét olyanra, hogy nőként élhesse az életét. A Daily Citizen jelezte a Twitternek, hogy semmiféle gyűlölet nincsen bennük, nem is biztatnak másokat ilyenre, keresztényként a szeretet oldalán állnak, azt is gyakorolják, a cikkben egyszerűen csak azt mondták el, hogy az olyan helyzeteket miként értelmezik, amikor valaki a születéséhez képest ellentétes neműként él. Szerintük a férfi akkor is férfi, ha műtétekkel vagy hormonokkal igyekszik ezt megváltoztatni. Ez egy standard keresztény álláspont, amit a nemkeresztény emberek túlnyomó többsége is így gondol szerte a világon, és korábban is mindig így gondolt.

Aki szerint a „gyűlöletbeszéd” tiltása ezek után is jó ötlet, egyáltalán nem érti, hogy mi történik körülöttünk. A „gyűlöletbeszéd” olyan ideológiai címkévé vált, amit bárkire rá lehet aggatni, aki nem vallja elég hangosan és lelkesen a haladók valamelyik éppen aktuális hitcikkelyét. Hogy mennyire gyorsan le lehet maradni, arra jó példa Meghan Murphy radikális feminista (!) újságíró esete is, akinek az oldalát a Twitter korábban azért tiltotta le, mert kiírta, hogy „a férfiak nem nők”. A tiltás oka ugyanaz volt: Murphy ezzel „gyűlöletbeszéd” vétségét követte el.

Ha ez a trend folytatódik, az a keresztények szólásszabadságának a végét jelenti, sőt, mindazok szólásszabadságának a végét, akik máshogy gondolkodnak, mint a progresszív kulturális elit. Meg kell tanulnunk újra a sorok között olvasni. Amikor legközelebb azt halljuk, hogy valakit „gyűlöletbeszédért” letiltanak, meghurcolnak, megszégyenítenek, akár törvényi eszközökkel meg is büntetnek, egyszerűen ne higgyük el automatikusan a vádat. Vegyük észre, hogy a valódi agresszorok egyre többször épp azok, akik az áldozatpózba helyezkedve szereznek befolyást az eszméiknek. A haladók viselnek ideológiai háborút a gondolataink ellen, akár akarjuk, akár nem. Ennek megfelelően kell a jövőre készülnünk.

 

23 hozzászólás

 1. Tavaszieper

  Nemrégen férjemmel vitáztunk arról, hogy milyen dolog a facebook és egyéb platformok új trendje, amikor is letiltanak embereket, témákat.
  Én azon a véleményem vagyok, hogy akár jogilag megtehetik, akár nem, miért ne vehetnék le azt, ami nem tetszik nekik. Az az ő platformjuk, ők üzemeltetik.
  Arról pedig, hogy az embereket mint a mézesmadzag magukhoz édesgették, sőt függővé tették, az a véleményem, hogy zseniális üzleti stratégia tőlük.
  Megmondom őszintén én azok felé, akik napi függőségbe kerültek tőlük, vagy üzleti, vagy társadalmi befolyásra használták fel ezeket az ingyenes platformokat, és most veszélyeztetve érzik magukat, nem tudok különösebb részvéttel lenni, mégha ketesztények is.
  Aki nem veszi figyelembe, hogy az ingyen média mindig egy kelepce, az most megtanulhatja. Még csak most fogják fel sokan, hogy beleestek a mézzel megkent, csupornak látszó csapdába.

  És jajj, mi lesz ha törlik a posztomat!! Vagy ha az egész profilomat! !

  Hát bizony nagy baja lesz annak, aki a fél estéjét a facebook nézegetésével töltötte eddig, vagy Twitter képek kavalkádjában habzsolt ezen években.

  Az ideológiai platformok is jó, ha végre ráeszmélnek, milyen hajóra szálltak fel tulajdonképpen. Sokan csak akkor jönnek rá, amikor egyszer csak a hideg tenger hullámai közé vetik őket, a liberális, kegyetlen hajóskapitányok.

  Nem felháborodni kellene szerintem, hanem felébredni, és látványosan elhagyni a liberális média armadáját.

  Aki pedig ott marad mégis, annak minden energiáját felfogja morzsolni, a vélt jogaiért való küzdelem.
  Jah, hogy nincs olyan platform ami ugyanazt tudja mint emezek.
  Hát az már nem az ő gondjuk.
  Bizony, bizony, lefegyverezték az ellenfelet! Nincs nehéz dolguk, mivel a saját fegyvereiket adták el az elleségnek, amit egy delete gombbal hatástalanná tudnak tenni.
  Nos igen kérem, így dolgozik az, aki háborút akar nyerni.

 2. Steve

  Igen, úgy tűnik Rachel (eredetileg Richard) Levine felett szigorú algoritmusok őrködnek és megflaggelnek minden olyan tweetet, ami nem felel meg a legprogresszívebb polkorrektségnek. Számos keresztény szervezet és influencer jelezte, hogy Levinet érintő bejegyzéseik miatt ideiglenesen blokkolták őket.

  @Tavaszieper – mivel sokan használják ezeket a fórumokat, nem biztos, hogy jó opció a kivonulás – hiszen az a dolgunk, hogy megszólítsuk az embereket. Ha a keresztények elhallgatnak és nem emelik fel a hangjukat a véleményterror miatt, akkor győzött az elnyomás. Ha nincs a cenzúra kezdeti lépéseinél ellenállás, akkor még extrémebb cenzúra jön. Élnünk kell a jogainkkal, hangosan méltatlankodni kell ha cenzúrát tapasztalunk és elégedetlennek kell lennünk, ha azt látjuk, hogy a mainstream médiák mesterségesen ki akarnak minket szorítani a kommunikációs térből.

 3. Lacibá

  Ma “csak” 4 megosztásomról kaptam az alábbi üzenetet a facén: “A 4 hozzászólásod közösségi alapelveinkbe ütközik, azért csak te láthatod …” És láss csodát: a Vaticannews és a Magyar Kurir cikkének linkje volt a bűnös, amiből a hazai már mint cikk is törölve lett…
  https://www.magyarkurir.hu/…/az-amerikai-puspoki…
  https://www.vaticannews.va/…/ferenc-papa-videouzenet…
  de egy lexikonra utalás is:
  http://lexikon.katolikus.hu/N/nemiség.html

  Ja, ez mind Perintfalvi Rita blogján történt …

 4. Tavaszieper

  Szia Steve

  Igaz , élnünk kell a jogainkkal, de ha csupán ennyiből áll a harcunk, az nem sokra lesz elég ahogy azt kezdjük tapasztalni.
  Ha nincs stratégia, ha nincs terve a konzervatív oldalnak csak a puszta felháborodás, előbb utóbb mindenkit kihajítanak a hajójukról. Amíg nem látjuk be, hogy az ő fedélzetükre gyűjtöttek össze mindenkit, addig nincs esély szerintem. Nekik addig jó, amíg azt gondoljuk , hogy az ő hajójukon, az ő eszközeikkel kell a harcot megvívni. Mert addig tudnak kontroll alatt tartani.
  Azt látom, hogy a nagypolitikában egyre több a női szereplő. És úgy vélem, ez még veszélyesebb időket fog elhozni. Mert a női lélekben képes a Jezabel szelleme újra éledni. Ha pedig ez a szellem erőre kap, akkor még a mai Illések is nagy veszélyben lesznek, bármennyit imádkoznak is.

  Ahogy látjuk az elmúlt hetekben már látványosan hajigálják ki az embereket. Ahogy Ádám írta mindféle jelzővel felaggatva (pl.gyűlöletbeszéd). Mi meg csak magyarázkodunk, hogy hát én nem is arra gondoltam… meg nem úgy értettem stb.

  Háború van. Aki pedig egy háborúban csak a jogaiért nyöszörög, azt elég gyorsan eltalálhatja egy halálos golyó.
  Egy háborúban stragéiát kell felállítani, fegyvereket kell szerezni, embeteket kell toborozni és kiképezni….. stb. (de ti voltatok katonák, ha voltatok még , ti ezt jobban tudjátok).
  Jelenleg Ideológiai háború zajlik, egy ideológia pedig akkor győz ha már elegendő embertömeg állt be mögé. És ne legyünk már annyira naívak, hogy abban reménykedünk, hogy majd mégis figyelembe veszik a sérelmeinket, megsértett jogainkat.
  Én tudomásul vettem , hogy a háború végleg beindult, a közösségi médiák pedig beálltak az ő oldalukra.
  Hogy a konzervatív oldal mikor veszi ezt végleg tudomásul és mikor épít egy saját armadát , saját fegyverekkel…. arról fogalmam sincs.

  A közmédia (tv) ellenben Magyarországon igencsak feleszmélt már , és szerintem jól csinálja. Értékes , jó csatornák sora kezd felállni. Ami a világhálón megy gigantikus mértekben, a fordítottja megy kicsiny kis országunkban. Míg a hálón a liberális média kezd teljes uralmat venni, országunkban igyekszik a kormány minél szélesebb média behatást gyakorolni.
  Mert ez a háború. Ilyen a háború.
  Egy háborúban nincsenek jogok, és nincs egyenlőség.
  Erről ismerheted fel, hogy abban élsz már.

 5. Steve

  Bár a közmédiát egy réteg biztosan figyeli, én nem igazán tartozom közéjük, úgyhogy ezt nem tudom megítélni. Ugyanakkor a probléma nem azzal van, hogy mi, keresztények mit használunk, hanem hogy a világ többi része mit használ – az üzenetünket oda kell valahogy eljuttatni, ahol mindenki más van, hiszen nekünk nem elsősorban az a feladatunk, hogy a saját táborunknak szóljunk. Azzal, hogy a nyugat eljutott oda, hogy mesterségesen manipulált és korlátozott lett az a kommunikációs platform, ahol az emberek jelentős része mozog, igen komoly kihívást jelent az egyháznak.

  Azt is hozzá kell tennem, hogy abban, hogy az egyház az üzenetével szemben sokan indokolatlanul is előítéletesek ill. az, hogy valahogy az evangélium hirdetése összemosódott egyfajta nem evangéliumi konzervativizmussal vagy jobboldalisággal és olyan dolgokkal, amelyek méltán riasztóak, sajnos az egyház egyes képviselői is felelősek. Általában szerencsétlen, hogy egy olyan sarokba szorulunk be, hogy ilyen-olyan fóbiának (transz, homo, stb…) van beállítva még az igazság szeretettel történő hirdetése is. Ez egyrészt gonosz manipuláció és csúsztatás, de benne van az is, hogy az egyház időnként az igazságot talán valóban nem a megmentő szeretettel átitatva hirdeti, hanem máshogy, nem a jó hangsúlyokkal és/vagy eszközökkel. Trump és az amerikai egyház viszonyával is valami ilyesmi probléma lehetett részben, de ez a jelenség itthon is megfigyelhető (mondom ezt úgy, hogy konzervatív szavazó vagyok).

 6. István

  Tavaszieper,

  tetszik a lelkesedésed 🙂

  Ugyanakkor azzal is biztosan tisztában vagy, hogy ezt a véleményed, különösen ahogy a nőkről vagy a háborúról írsz, ma már szépen letiltaná a Face (ahogy Lacibáét)

  A teendők, kapcsán, egyetértek veled, hogy szükség lesz alternatív internetes platformokra. Hallom, hogy van egy új magyar Facebook, bár nagyon nehéz lesz labdába rúgni. A Parler-nek és a Rumble-nek nagyobb esélye van.
  Szerntem az ilyen blogok/fórumok, ,mint amit Ádám csinál, ezeknek is óriási pozitív szerepük van.

  A lényeg, minél több konzervatív és keresztény tartalom legyen (jó minőségben) ami el is jut az emberekhez (a buborékon belül és kívül egyaránt).

  Vannak még további lehetőségek is, bár ezek mind nehéz terep.

  A BigTech cégek szétdarabolása monopólium/tröszt ellenes alapon, az nagyban gyengítené ezeket a monstrumokat.
  Ez elsősorban az USA (esetleg az EU) feladata. Az USA-ban ezügyben megindult valami tavaly év végén. Biztosan hosszabb és kemény meccsek lesznek, de drukkolunk nekik. Elképzelhető, hogy a republikánusok mellett több demokrata is csatlakozik ezekhez az erőfeszítésekhez. A BigTech olyan nagyra nőtt, hogy ez már egyre több mindenkit zavar (Bident is zavarta, bár most, hogy nyeregbe került, és ezek egyre nyíltabban szolgálják a demek ideológiáját és politikáját, már változhatott a véleménye).

  Egyébként friss felmérések szerint mind a republikánus, mind a dem szavazók körében többségben vannak, akik a BigTechben már problémát látnak (túl nagy, túl befolyásos…), és változást akarnak.

  A másik út a törvényi szabályozás a tartalom/szólás szabadság védelme tekintetében. Itt megint csak jó lenne, ha a nagyok lépnének (USA, EU), bár reálisan a balliberális politikai irány miatt ezt nem szívesen vennék napirendre, mindaddig amíg a BigTech is ballib/progresszív irányba tart.

  Ugyanakkor az egyes nemzetek, akik egyre inkább megelégelték a várakozást, próbálhatnak lépni. Konkrétan mind nálunk, mind a Lengyeleknél napirenden van ez a kérdés. Bölcsességet és sok sikert Varga Juditéknak.
  De érdekes az Ausztrálok megközelítése is, ők bizonyos konkrét területeken léptek (kötelezően fizessen a BigTech az Ausztrál médiának/sajtónak, mint tartalom előállítónak, amiért azokat megjelenteti a BigTech a felületekein).

  Éljünk a szavazatunkkal, hogy mely politikusokat támogatjuk, és a hangunkkal.
  Tartsuk napirenden a kérdést, tiltakozzunk, ahogy Steve is írta, vagy ahogy Ádám tudatosan teszi.
  Lehetne indítani CitizenGo de akár EU szintű petíciókat (most hallom, hogy a Székely aláírásgyűjtés is összejött az EU-ban)

  az ima és a szellemi harc 😊

 7. ΙΧΘΥΣ

  Fontos és friss video-komment egy társadalmi kérdésekkel is gyakran foglalkozó lelkipásztortól (spanyolul tudók előnyben:) →
  https://youtu.be/s7uqY8Wwpxc

  Lényeg röviden: elképesztő, hogy az igazság kimondása már gyűlöletbeszédnek van beállítva, és annak kimondása, hogy egy férfi férfinek született, még ha később át is operáltatta magát, ez “probléma”… (?!)
  Jim Daly a Focus on the Family vezetője kiállt a mellett, hogy nem történt semmilyen törvénytelen vagy gyűlölködő megnyilvánulás senki ellen, “csupán” az oldal szerzői megállapítják, vagy ha úgy tetszik ők azt gondolják, hogy a transzgender személyeknek volt egy eredeti nemük.
  Egyértelmű, hogy a Twitter politikája vallási, hiteli meggyőződések mentén diszkriminál.
  Irónikus, az ami történik: nem lehet azt mondani, hogy XY a DNS-e alapján férfi (vagy nő), de semmi probléma nincsen a nagy megosztó oldalon a tömeges pornográf tartalmakkal…

  Még egy történelmi érdekesség: Tacitus a római történetíró leírja a Néró féle keresztényüldözések kiváltó oka kapcsán, hogy ki kellett találni egy “igazoló okot”, amit vádként, majd elő lehet húzni. Ez nem volt más, mint, hogy a hívők mizantróp-ok, embergyűlölők. Tehát, hogy a keresztények gyűlölik az emberi fajt és ennek a hamis vádnak a nyomán a rómaiak abban a korban kifele legitim köntösben szisztematikusan irtották őket. Ma mintha kezdene visszaszivárogni ez a fajta gondolkodásmód, bár elvileg a tolerancia és az elfogadás korában élünk. Éppen ezért történik gyakran az, hogy mivel – most még – nem üldözhetnek minket hitbeli vagy vallási meggyőződési alapon, “ki kell találni” más ürügye(ke)t, amiket eszközül használva szisztematikusan el lehessen hallgattatni a hívőket, a krisztusi értékeket képviselőket.

  Nincs új a nap alatt, illetve a történelem ismétli önmagát: a nérói retorika úgy tűnik kezd visszatérni egyes BigTech óriások erő-cenzúrájában.

 8. Steve

  Igen, elég furcsa, hogy egyszerű biológiai tényekről nem lehet beszélni (pl. egy nővé operált férfinak továbbra is Y kromoszómái vannak és a testfelépítése is teljesen más).

  Mindez az USA-ban talán a női sport körül okoz talán igazán látványosan problémákat, mivel a biológiai különbségek miatt létrehozott női sportok (amelynek célja az, hogy a nőknek ne férfiakkal kelljen küzdeniük – pl. futásban, labdajátékokban stb., hiszen a nyilvánvaló fizikai adottságbeli különbségek miatt nem lenne esélyük a győzelemre) esetén zavar állt be – ami fokozódni fog Biden új rendeletének hatására. A valójában biológiailag férfi transznők ugyanis ha nőként versenyeznek, minden díjat elhappolnak (hiszen valójában férfiak), ami a biológiai nőket érthető módon zavarja. Az egyetemi életben, ahol a sportnak nagyon nagy szerepe van az USA-ban, ez komoly érdeksérelmeket okoz és természetesen a lányok szüleit is rendkívüli módon zavarja. El is indult most emiatt egy per, aminek a kimenetelére kíváncsi leszek.

  Lehet, hogy valami olyasmi lesz az eredmény, hogy átdefiniáljuk a szavakat. Tehát ami eddig férfi és nő volt, az “biológiai férfi” és “biológiai nő” lesz, a férfi és nő szavak pedig egyszerűen kiüresednek (különösen ha az a legprogresszívebb dolog valósul meg, hogy mindenki a pillanatnyi hangulatának megfelelő fiktív nemhez tartozhat, még csak át sem kell magát operáltatnia vagy öltöznie). Hasonlóan a házasság szó jelentése kiüresedik (hiszen ha tetszőleges számú és nemű emberrel, hörcsöggel, műbabával, ajtóval össze lehet házasodni tetszőleges időtartamra, akkor igazából értelmetlen dologról van szó), a korábbi házasság szó helyébe pedig a “hagyományos házasság” szó lép – hiszen már csak történelmi okokból is szükség van olyan szavakra, amelyek az eredeti állapotot le tudják írni (hacsak nem lesz könyvégetés és a történelmi emlékezet teljes átírása).

 9. István

  Érdekes a Steve által említett szavak és mögöttes jelentés megvátoztatása.

  Ezzel találkozunk akkor is, mikor az abortuszból ‘pro-choice’ és ‘healtcare’ lesz… Vagy a mindent vivő kártyák, mint a demokrácia és emberi jog, jogállamiság.
  Nyilván zseniálisan kihasználható, hogy az emberekben egy szinte megkérdőjelezhetetlen, erős pozitív asszociáció társul a demokrácia, jog, jogállam kifejezésekhez.

  Ugyanakkor ezek a fogalmak sem önmagukban pozitívak. Amennyiben az alattuk levő értékrend kiüresedik, vagy eltorzul, a demokrácia és a jogrend is szükségszerűen gonosszá válhat.

  A Szodomai emberek tulajdonképpen a népakaratnak / demokráciának és város jogrendjének akartak érvényt szerezni, amikor a látogatóba érkező angyalokat meg akarták erőszakolni.
  Nem lett jó vége.

 10. Szabados Ádám

  Kedvenc ilyen szavam az “anti-choice”.

 11. Steve

  Ráadásul a médiában nem csak a pozitív szavak átdefiniálása zajlik, hanem a negatív szavaké is, hogy egy jól meghatározott tartalommal töltődjenek fel és érthető legyen, hogy kikre vonatkozik – pl. diktátor (nem ultraliberális politikus vagy férfias férfi vezető), populista (nem a liberális elit agendáját kiszolgáló demokrata), rasszista (nem szélsőbaloldali ill. migránspárti), rezsim (választott jobboldali kormány), antiszemita (nem iszlámbarát), zavargás (bármiféle nem baloldali tüntetés), intolerancia (normalitásra való hivatkozás), terrorista (olyan szélsőséges személy, aki nem baloldali vagy kisebbséghez tartozó vagy iszlamista) és így tovább.

 12. Steve

  Na tessék, annyira sok politikailag nem korrekt szót írtam az előző postomban, hogy a hozzászólásom “mérséklésre vár” :)) Cenzúra!!! 😉

 13. Szabados Ádám

  Ha nem gyűlölködsz, szabadon kommentelhetsz.:)

  (Amúgy fogalmam sincs, miért került a hozzászólásod moderálósorba.)

 14. Csabacz

  A hozzászólás akkor kerül mérséklésre vár kategóriába, ha nem a megszokott név e-mail cím párossal kommentel valaki… (vagy először kommentel)

 15. Csabacz

  A “moderation” szót fordította “mérséklésre” a wordpress 🙂

 16. dzsaszper

  Tavaszieper: nem csak a platformok szerződési feltételeit kell nézni, ami a játékszabály a felhasználóknak… hanem a törvényeket, amelyek a játékszabály a platformoknak.

  Angolszászoknál elég furcsa irányba ment a jogfejlődés (aminek megvannak a mély okai, különösen a tengerentúlon, de ebbe most nem megyek bele) de a kontinentális Európában bőven van mire hivatkozni a törvényekben.
  A római jog aemulatio vicini alapelve a polgári törvénykönyvekben visszaköszön, mifelénk a hatályos Ptk. 1:5 §-ban: a törvény tiltja a joggal való visszaélést. Na ezt kellene bevasalni a platformokon.
  Nem vitatom, hogy a szerződési feltételeikben fenntartják a jogot ezekre a lépésekre, de a rájuk vonatkozó törvényi szabályozás miatt ezen jogaikkal nem élhetnek vissza, amivel masszívan próbálkoznak.

 17. Tavaszieper

  Értem értem amit a jogokról, a szerződési feltételekről írtok. Ez mind olyan dolog amire lehet támaszkodni mindaddig, míg a felek ezeket be is tartják.
  Csakhogy nem azt látjuk, sem az elnökválasztásnál, sem a Big tech cégeknél, hogy a törvényesség különösebben meghatná őket. Látszatra persze, ők a legnagyobb jogvédők meg minden, de csak a felszinen.
  Egy csatában az a hadvezér tud nyerni, akinek van haditerve.
  Továbbra is úgy gondolom, már nem a békeidőkben élünk. És minél nehezebben eszmélnek rá erre az emberek, annál kevésbé lesz esélyük arra , hogy változtassanak az irányon.
  Mint említettem szerintem a mai közösségi oldalak a mai kor hadihajói. A világon szinte mindenkit begyűjtöttek ide.
  És ez miért jó nekik? Mert így tudnak kontrollálni mindenkit. Ott vagy a fedélzetükön, mindent tudnak rólad.
  Persze, posztolj csak, írd a véleményed, mond csak el mire gondolsz…. no persze ez csak ideig- óráig lesz meģengedett. Mindaddig míg mindenkit betudnak azonosítani, ki hova tartozik.
  Ezután már nem lesz nehéz dolguk, ha likvidálásra kerül a sor. Aki nem áll be az ideológiájuk mögé, az nem lesz megtűrt személy.
  Tű pontosan tudni fogják ki nincs velük. Az antikrisztus is így fogja az uralmát kiterjeszteni. A világhálón.
  Az emberek meg mindeközben azt gondolják ( még mi magunk is), a jog és a törvényesség világában élünk. A Szólásszabadság világában. Észre se vesszük közben, hogy foglyai lettünk a liberális armadának, és most van a beazonosítás ideje.

  Tudom, mindez úgy tűnhet, mintha megfertőzött összeesküvéselméletes lennék. 😉
  Pedig nem, csak a munkám során meg kellett tanulnom a másik ember fejével is gondolkodni.
  Ha pedig én a liberális világhatalom vezetője lennék, ezt a haditervet igencsak hatékonynak tartanám.
  “Mindenkit gyűjtsetek be, akit csak tudtok. Azonosítsuk be őket”
  Azután hogyan bánunk el velük…az majd a jövőben fog kiderülni számunkra.

  Igazán csak azt akarom ezzel mondani, hogy minél később látjuk be, hogy milyen célokra használják fel a közösségi médiákat, annál gyorsabban fogják tudni kiiktatni a konzervatív embereket.
  Miért is?
  Mert ezen az oldalon mindenki egyénként akar harcolni. Úgy gondoljuk a magunk kis hangját ha felemeljük, akkor azzal feltartóztathatunk valamit.
  De egy háborúban elesnek azok, akik egyedül szaladgálnak ki a csatamezőre. Legyen azok a legbátrabb, legerősebb katonák.
  A Gladiátor című filmben van egy jelenet, amikor az arénában állnak a gladiátorok. A főhős annak idején hadvezér volt. Csöndben megkérdezi a többieket: volt valaki katona? Nagyon tanulságos jelenet.

  Hogyan harcolhatunk, ha már az ő hajójukon vagyunk?
  Haditerv nélkül sehogy.
  Ha nincsenek hadvezérek, nem lesz győzelem én úgy gondolom.
  Mindenki maga próbál így úgy ellenállni…. egy hatalmas ideológiai szervezettel szemben.

  Jézus sem maga fog eljönni egyedül (amikor így jött el, halálra verték és megfeszítették).

  Azt olvassuk, eljön majd, az ő sok ezer szentjével.

 18. Krisztián

  Az új remény: floridai kormányzó Ron DeSantis.
  (Még mielött valaki megróna, hogy emberekben bízom, természetesen tudom a különbséget “A Remény” és “egy remény” között.)

  DeSantis lehet az új, de “normális” Trump.

  Már többször megmutatta, hogy képes hasonlóan visszavágni a médiának, ha éppen arra van szükség, de teszi ezt kevésbé megosztó stílusban.

  Egy bizonyos ragály tekintetében (aminek nevét nem mondjuk ki) egészen megdöbbentö, formabontó módon úgy veszi fel a küzdelmet, hogy közben nem tesz bilincset és szájkosarat a polgáraira.

  És talán a Big Tech témájában is mintha ö találta volna meg a leginkább járható utat: https://www.lifesitenews.com/news/fl-gov-desantis-unveils-comprehensive-legislative-plan-to-rein-in-big-tech

  A feladat persze nem egyszerü. Szabadpiac-párti konzervatívok figyelmeztetnek, hogy az állami regulációkkal óvatosan kell bánni, mert az ellenkezöjét érhetjük el vele annak amit szeretnénk. Mivel a Big Tech-nek nagy lobbi ereje van, a regulációkat az ö szája íze szerint írnák meg, ami pont a versenyhelyzet további ellehetetlenítését eredményezné, és még jobban bebetonozná ezeket a cégeket a pozíciójukba. (Erre állítólag vannak példák, AT&T, ilyesmi.)
  Az sem igazán jó megközelítés, miszerint el kell dönteni, hogy ezek a cégek kommunikációs platformok (mint a telefontársaság) vagy szerkesztett tartalmat közlö lényegében online újságok, mert valójában egyik sem. (A telefontársaságnak fizetsz, a facebook-ért nem.) A youtube pl sokáig veszteséges volt, talán most is az, szóval nem kötelezheted arra, hogy ingyen szolgáltatást nyújtva minden videót ami nem direkt törvénysértö megtartson a platformján. DeSantis-ék, ha jól értem, inkább arra helyezik a hangsúlyt, hogy ezek a cégek megtévesztik a felhasználóikat és az ügyfeleiket, illetve részt vesznek a politikai kampányban, amit meg törvény szabályoz. Például a youtube évekig hívta a platformjára a különbözö müsorkészítöket azzal, hogy ök a szabad véleménynyilvánítás helye, ezek a tartalomgyártók rengeteg pénzt, energiát, idöt befektetve megteremtették a youtube-ra épült vállalkozásukat, majd ezt egy pillanat alatt teszik tönkre mindenféle mondvacsinált ürüggyel (Steven Crowder, Sargon of Akkad, Stephen Molyneux akiket úgy ahogy követtem, de ezer más is van).

  Tavaszieper,
  A háborús retorikáddal egyet értek, azért örüljünk annak, hogy nem bombák hullanak, bár a fizikai konfrontáció egyre közelebb kerül, sajnos. Rod Dreher hívta fel a figyelmet erre a BBC által készített dokumentum sorozatra a spanyol polgárháborúval kapcsolatban: https://www.youtube.com/watch?v=vBftWGlIWvU&list=PL2Ms3UVVn-WzQZrIyhmBYwKls1B7v6Yhj
  Sajnos kicsit nehéz érteni néhol. Az egyik interjúalany mondja valahol, hogy egy idö után már mindenkinek elege volt a vitákból meg az érvelésekböl, mert látták, hogy semmi értelme, mindenki beásta magát a pozícióiba, kicsit itt tartunk most is.

  Az is jó amit a facebook függésröl írsz. Én már 5 éve nem vagyok fent, nem politikai okokból, egyszerüen van valami perverz abban ahogy az emberi kapcsolatokat alakítja ez a hely.

  Viszont az ideológiai háború szempontjából nem biztos, hogy az a jó, ha minden keresztény, konzervatív elhagyja ezeket a helyeket. A fb, twitter, youtube világ még most is százszor jobb mint ami elötte volt, legalább is a “kultúrharc” szempontjából, hiszen a “reakciós” álláspontokat még a különbözö letiltásokkal együtt is sokkal inkább meg lehet jeleníteni, mint amikor csak tv és rádió adások voltak. Bizonyos szempontból akár letilt, akár enged a Big Tech, mindenképpen ök vesztenek, hiszen a letiltás is önmagáért beszél.

 19. Tavaszieper

  Szia Krisztián,

  Ezt írod:
  “Viszont az ideológiai háború szempontjából nem biztos, hogy az a jó, ha minden keresztény, konzervatív elhagyja ezeket a helyeket.”

  Persze, maradjanak, engem nem zavarnak. (mosoly). De ez önmagában nem stratégia.

  Mire gondolok mikor stratégiáról beszélek?
  Egy hadvezér hogyan gondolkozik? Stratégiában, mivel az a feladata, hogy győzelemre vigye a csapatát
  Egy cégvezető miben gondolkodik?
  Stratégiában, mert az a feladata , hogy nyereséges céget építsen fel.
  Milyen hadvezér az aki csak úgy elnézi, hogy a katonái saját elképzeléseik szerint harcoljanak.
  Milyen hadvezér az ilyen?
  Bizonytalan? félénk? Gyáva? Felkészületlen?
  Szerintem az.
  Egy vezér feladata, az hogy vezér legyen.
  Vezessen.
  Stratégiát gyártson.

  Nem véletlen , hogy multi cégek vezetőinek, ez áll a névjegykártyáján: Vezérigazgató.

  Amikor stratégiában gondolkodik egy vezér, megfigyeli az ellenfelét.
  Kik ők, hányan vannak, honnan támadnak, …..stb.
  Legfőképp amire rá kell jönnie, hogy mi az ellenfele gyenge pontja.

  Nos, én úgy látom, bár az én stratégiai gondolkodásom, nagyon, nagyon alacsony szinten áll, de azt még én is látom, hogy a liberáls hatalom előszeretettel használja fel a multicégeket célja elérésére.
  Egy cég létének és erejének alapja a tőke.
  Vagyis, ha egy cég tőkéje apad, gyengülni fog.
  Ha én a konzervatív oldal stratégája lennék, azt vizsgálnám meg legfőképp, hogy hogyan lehet ezeknek a multi cégeknek a nyereségét lecsökkenteni.
  Az embargó lényege, a gazdasági ellehetetlenítés.
  Ha a facebookról kivonulnak több millióan, ha coca colát nem isszák több millióan, ha az kozmetikai cégek gyártmányait nem veszik millióan…. stb. Ilyenfajta kezdeményezések egy átlagos ember számára, hülyeségnek tűnhet, de akik kicsit is tudnak stratégiákban gondolkodni, látják az eredményességét.
  És vannak mostanában már ilyen jellegű kezdeményezések. (Pl a Disney bevétele kezd csökkenni)

  Viszont nem igazán tudom hova tenni, hogy az ilyen kampányokat fiatal lányok és anyukák vezetik (citizen go), a férfiak meg hallgatnak.
  Azt hittem eddig, hogy a katonák, férfi emberekből állnak.

  De sajnos a mai érzékeny világban, a férfias katonákra egyből kiakad a nép.
  Ha feláll egy Trump szerű karakter, akkor az előbb utóbb egy idiótának, vagy diktátornak van elkönyvelve….

  Így hát maradnak a színpatikus anyukák, és leányok.
  Ez van.
  Ilyen világban élünk.
  Ha a férfiak elpuhulnak, jönnek a Jeanne d’Arc-ok.
  Végül is győzelemre vitte a franciákat ez a tinédzser lányka.
  Nincs veszve minden.
  Nem kellenek az erős emberek, nem kellenek a stratégák….

  Izraelnek sem kellettek a kemény próféták.

  Ezzel csak azt akartam leírni, hogy én azért imádkozom, hogy a baloldalon végre ébredjenek fel az emberek, és ne féljenek, ha véletlenül egy erős vezető tűnik fel a színen. Ne riadjunk meg, és ne kezdjünk diktátorozni, ha egy vezetőnek van látása, iránya, ereje.

  No persze, tudom, az antikrisztus is valami ilyesmi karakter lesz.

  Hát igen, a vezérek már csak ilyenek.

 20. Tavaszieper

  Pl.Egy stratégia facebookra:

  Úgy tudom van egy olyan funkció hogyha szabálytalannak tartasz egy bejegyzést, jelentheted.
  Ha csupán egy hónapig naponta több millió konzervatív bejelent liberális bejegyzéseket, az úgy megterheli, azokat akik ellenőrzik (nem tudom hogy gép teszi e, vagy a automatizálva vannak, csak egyszer hallottam egy olyan riportot, ahol arról beszéltek, hogy emberek vannak felvéve, tartalmak és videók letiltására), szóval ha a face naponta több millió ilyen bejelentést kapna hónapokon át, akkor ez is nagyban megterhelné az oldal munkáját.

  A stratégia az amikor te támadsz, és nem csak elszenveded a támadásokat.

  no de ehhez már tényleg nem értek

 21. dzsaszper

  Tavaszieper,

  annyit tennék hozzá, hogy sok a bújtatott diszkrimináció az úgymond em progresszív meggyőződések ellen. Szándékosan fogalmazom így, hogy pl. a hagyományos családmodell is saját jogon beleférjen.
  Tehát nem egyszerűen hamis jelentésekkel jó küzdeni, hanem hadd izzadjanak a moderátorok érdemi kérdéseken. Akár bíróságokon is, a magam részéről azt mondom, a lengyelekre érdemes odafigyelni ezen a téren.

 22. Tavaszieper

  Dzsaszper
  Igen, köszi a kiegészítést😀

  Egyébként pont tegnap a szomszédom mesélte, hogy a lánya teljesen bekkattant, vegán lett, és már tiszta csont és bőr, az egyik barátnője van rá nagyon rossz hatással. Azt is hozzátette, hogy nagyon haragszik arra a lányra egyéb okok miatt is.
  Majd igy szólt
  -És képzeld mivel foglalkozik a lány. Európai sajtófigyelő a facebooknál.
  – Hát az miért probléma? – kérdeztem. (nem esett le mit jelent ez)
  – Hát az a mumkája hogy ha nem tetszik a tartalom, törölteti. Vagyis magyarul egy spicli.

  Hopp, mégiscsak létezik ilyen.
  Jó munka lehet 😂

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook Pagelike Widget

Archívum

LEGUTÓBBI HOZZÁSZÓLÁSOK