Holnap kezdődik a 2011-es European Leadership Forum!

2011 máj. 20. | Divinity, Közösség | 0 hozzászólás

Szombaton kezdődik a 2011-es European Leadership Forum, az európai kontinens jelenleg szerintem legizgalmasabb, legígéretesebb, legtartalmasabb és legszínvonalasabb evangéliumi kezdeményezése. Ritkán használok felsőfokot, de az ELF esetében ezt indokoltnak tartom. Az a tervem, hogy ahogy az időm engedi, megpróbálok minden nap rövid tudósításokat közölni a számomra fontos, vagy kiemelkedően jónak tűnő programpontokról, hogy aki nem tud részt venni a rendezvényen, az is ízelítőt kaphasson az ott zajló eseményekről. Azok kedvéért, akik nem ismerik még, az alábbiakban összefoglalom, hogy mi is az ELF.

Az ELF közel egy évtizede indult kezdeményezés, melynek célja, hogy az evangéliumi világ globális szellemi erőforrásait a lokális szükségekkel összekapcsolja. Az ELF hangsúlyosan tartalom-központú kezdeményezés, melyben az apologetika meghatározó szerepet játszik. Az ELF részben arra a felismerésre épül, hogy Európában a keresztények különösen erős intellektuális kihívásokkal néznek szembe, mégis gyakran egyedül, egymástól elszigetelten, és a létező szellemi erőforrások ismerete nélkül kénytelenek végezni a szolgálataikat.

Az ELF hálózatok fórumaként működik, jelenleg tizenhat hálózatból áll: Artists, Apologetics, Bible Teachers, Christian Counsellors, Church Planters, Disciple-Making Leaders, Evangelism, Leaders of Christian Organisations, Media Communicators, Ministry to Muslims, Organisational Development/Fund Raising, Politics and Society, Scientific, Theologians, University Evangelist.

Az ELF éves találkozóit kezdettől Magyarországon rendezik, és minden évben európai evangéliumi vezetők százai vesznek részt rajta. A Forum kizárólag angol nyelven zajlik, a részvétel meghívásos alapon történik.

Az ELF egri találkozóin évről évre ismert evangéliumi vezetők tartanak színvonalas előadásokat. Az elmúlt évek előadói között volt Don Carson, Balla Péter, Michael Green, Alister McGrath, Wayne Grudem, Jerram Barrs, Liviu Mocan, Ranald Macaulay, Pablo Martinez Vila, Glynn Harrison, Richard Winter, Stefan Gustavsson, Margunne Dahl, William Lane Craig, John Lennox, Ravi Zacharias, William Edgar, Wim Rietkerk, Andrew Fellows, Hugh Ross, Ellis Potter, Peter J. Williams, Jürgen Spiess, Nick Nedelchev és még sokan mások. Idén Os Guinness is az előadók között lesz.

Az ELF szervezői (steering committee) az igazgató Greg Pritchard kivételével mind európai evangéliumi vezetők. Az ELF kezdettől élvezi az Európai Evangéliumi Aliansz (European Evangelical Alliance) támogatását, és olyan missziós szervezetek állnak mögötte, mint a keresztény egyetemistákat tömörítő IFES, vagy az értelmiségi fiatalok felé szolgáló L’Abri Fellowship.

Az ELF sikerét mutatja, hogy hatására az elmúlt években többszáz evangéliumi kezdeményezés született Európában. Ezek egyike az Evangéliumi Fórum, melyben örömmel vállalok szerepet a kezdetektől.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook Pagelike Widget

Archívum

LEGUTÓBBI HOZZÁSZÓLÁSOK