Brit bibliaiskola terrorizmussal vádolja saját teológusát, mert az a homoszexualitást bűnnek nevezte

2023 márc. 23. | Divinity, Közösség, Spiritualitás, Társadalom, Teológia | 6 hozzászólás

Olvasom a hírt, hogy egy brit bibliaiskola (!) kirúgja egyik teológiatanárát a homoszexualitással kapcsolatos tweetje miatt, és azzal fenyegeti, hogy terrorizmus vádjával a hatóságoknál is feljelenti őt. Olvasom ezt az abszurd hírt és csak azért hiszem el, mert én is régóta írok arról, hogy az LMBTQ-ideológia lényege nem az elfogadás, hanem egy új, kizárólagos etikai vízió, amely nem tűri a régit. A két etikai vízió között kibékíthetetlen ellentét van, hiszen egészen más a kettő világnézeti alapja, és ha a keresztények nem teszik világossá, hogy az új víziónak nincs keresnivalója az egyházban, idővel őket fogják kiebrudalni az egyházból, és akár a hatóságoknál is feljelenteni.

Az említett teológus (Dr. Aaron Edwards) egyébként nem tett mást, mint tárgyilagosan leírta a következőt: „A homoszexualitás elárasztja az egyházat, de az evangéliumiak nem tiltakoznak, mert azzal vannak elfoglalva, hogy mentegetőzzenek állítólagos barbár homofóbiájuk miatt, akár igaz a vád, akár nem. De ez egy olyan kérdés, ami az evangélium igazságát érinti. Ha a bűn többé már nem bűn, Megváltóra sincs szükségünk.”

Vagyis Aaron Edwards semmi olyat nem mondott, ami ne lett volna teljesen evidens kétezer éven át, a metodista mozgalomban is, amelyhez a bibliaiskola tartozik, és ami ne lenne ma is magától értetődő a világ keresztényei elsöprő többségének. Azonban vannak ma már olyan „bibliaiskolák”, amelyek ezt terrorista bűncselekményként jelentik a hatóságok felé. Hogy lehetséges ez? Úgy, hogy ezek a keresztény intézmények sajnos már csak a nevükben keresztények, de a hitükben és a gondolkodásukban a világhoz tartoznak (vö. Jn 17), és annak új etikai víziójához. Ezt a víziót pedig láthatóan a neofiták buzgalmával tűzik a zászlajukra; ha kell, saját tanárukat jelentik fel terrorizmus vádjával.

Erre is gondolhatott Jézus, amikor azt mondta tanítványainak: „Óvakodjatok az emberektől, mert átadnak a törvényszékeknek, és megkorbácsolnak zsinagógáikban, sőt helytartók és királyok elé hurcolnak énmiattam, tanúbizonyságul nekik és a népeknek.” (Mt 10,17-18) Fájdalmas, hogy éppen azok a brit metodisták váltak most ilyenné, akiket egykor az evangéliumi szentségről és egy csodálatos, elsöprő erejű ébredésről ismertek. Az akkori Awakening szembement a világgal és Krisztust mutatta fel a bűnösöknek. Ez a mostani Awokening maga a világ és a Megváltót teszi zárójelbe.

 

6 hozzászólás

  1. Szalai Miklós

    Ha annak a bibliaiskolának – vagy az azt fenntartó egyháznak – ilyen a szemlélete, akkor joguk van kitenni az iskolából. De terrorizmussal vádolni, hatóságoknál bevádolni . ez egyszerűen nevetséges. 2000 éven át a keresztény egyházak – egységesen – bűnnek tartották a homoszexualitást. Ha tévedtek ebben, akkor tévedhettek a Szentháromságtanban, tévedhettek Krisztus istenségét illetően is – és akkor mi marad a kereszténységből? Nem az a baj, hogy vannak keresztények, akik elfogadják a homoszexualitást, hanem az, hogy benne akarnak maradni az egyházban, ki akarják sajátítani maguknak az egyházat.

  2. Szalai Miklós

    Ami a Greta Thunberg körüli kultuszt illeti, kínosan emlékeztet engem ez valamire. A harmincas években egy Pavlik Morozov nevű szovjet úttörő (állítólag, mert nem tudjuk pontosan, mi történt, egyesek szerint még úttörő sem volt, mások szerint családi dráma állt a háttérben,de mindegy is) ellenforradalmi tevékenység miatt feljelentette a saját édesapját. A rokonság agyonverte a gyereket az erdőben. Országos kampány kezdődött a kis Pável körül. Látványos bírósági per a gyilkosok ellen, szobrok, emlékművek,és Maxim Gorkij szavai: „Emlékét soha ne feledjétek…”
    Ugyanakkortájt Berlin Moabit nevű városrészében egy Humbert Norkus nevű tizenhat éves náci kamaszt kommunista munkanélküliek agyonvertek. Dettó ugyanaz történt, mint a Szovjetunióban. Film (Hitlerjunge Quex), ünnepélyes temetés (maga Göbbels beszélt), országos kampány… pátosz.
    A hős gyerekek… Gyerekek, akik nincsenek tisztában még az élet, a világ bonyolultságával, gyerekek, akik egy hangulatban és egy közösség hatására vakon elhisznek egy ideológiát… és még az életüket is feláldozzák érte.
    És akkor az ideológiák hivatásos manipulátorai hőst csinálnak belőlük. Hőst és szentet… Szomorú és szánalmas.
    És hát még valami: a harmincas években Fried Margit („Ego” néven) írt egy regényt, Huszonegy év korkülönbség címmel. Ez nem nagyon jó regény, de hitelesen mutatja be az akkori magyar társadalom különböző típusait. A regényben van egy kislány, aki tele van magával, lenézi a többi kamaszokat, és lenézi a felnötteket. Mert neki ugye „világnézete van…”: Vagyis hát: kommunista. Kommunistának lenni a Horthy.korszakban izgalmas, romantikus „kaland” volt egy kamasz számára, mert a kommunisták egy üldözött szekta voltak a Horthy-korszak Magyarországán.
    De a regénynek van egy felnőtt szereplője. Elnézi ezeket a kommunista ideológiától megszédült kamaszokat – elgojndolkozik, És azt mondja: ő nem tudja eldönteni, hogy a kommunistáknak igazuk van-e vagy nincs. És tiszteletreméltó a kommunistákban, hogy az életüket is feláldoznák az eszméikért. De a kommunistáknak ehhez biztosan nincs joguk. Nincs joguk ahhoz, hogy gyerekeket, kamaszokat „behülyítsenek”,
    Greta Thunberg egy gyereklány. Nyilvánvalóan fogalma sem lehet az emberiség előtt álló – ökológiai és egyéb – problémák bonyolultságáról. Nyilvánvalóan ez az egész kampányolás nála a kamaszkori lelki válság része…miért kell egy ilyenből szentet, teológiai doktort, és még nem tudom mit csinálni?

  3. Erzsébet Gergely

    „……. ….Ha a bűn többé már nem bűn, Megváltóra sincs szükségünk.”

    Fontos minden értékrendet az Megváltó Úr Jézustól tanulnom. Azokra figyelve alakul ki bennem olyan erkölcsi érzék, ami segít a bűn felismerésében. Követem Pál apostol tanácsát: 

    „Ezért azt mondom és bizonyságot teszek az Úrban, hogy ti többé ne járjatok úgy, mint a pogányok járnak az ő elméjük hiábavalóságában. Értelmük elsötétesett, elidegenültek az isteni élettől a tudatlanság miatt, mely az ő szívük vaksága miatt van bennünk; Kik erkölcsi érzés nélkül, önmagukat bujálkodásra adták, hogy minden tisztátalanságot kapzsisággal műveljenek. De ti nem így tanultátok a Krisztust;” (Efézus 4:17-20)

  4. Halmágyi Attila

    Igen, felvilágosodtunk.

    Ebben a világosságban az ember már isten, az evangélium tündérmese, az orkok meg azok akik a régi hitet vallják. De legyünk komolyak, már régen nem azt hiszi a „kereszténység” amit a Jézust követők hittek és azt sem amit Jézus. Az evangéliumtól elhajlási engedélyt szabott magának a „kereszténység”, ez az eredménye és nincs vége, távolról sem…

  5. Szabados Ádám

    Itt olvasható egy részletesebb cikk az ötgyerekes evangéliumi teológus meghurcolásáról és a helyzet súlyosságáról.

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook Pagelike Widget

Archívum

LEGUTÓBBI HOZZÁSZÓLÁSOK