Harminchét evangéliumi kisegyház MTI közleménye

2012 márc. 2. | Divinity, Közösség, Társadalom | 3 hozzászólás

Levél a kormányzatnak a március 1-től egyesületként működni kényszerülő evangéliumi kisegyházak jövőjéről

A Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) támogatásával létrejött „Fórum az Evangéliumi Egyházakért” nevű szervezet 37 evangéliumi keresztény kisegyházat tömörít, amelyeket február 27-én az Országgyűlés megfosztott korábbi hivatalos egyházi státuszától.

A Fórum március 1-jén levelet intézett a Kormányzat illetékes vezetőihez, amelyben felhívják a figyelmet arra a tényre, hogy az egyházügyi törvény erejénél fogva egyesületi formába alakulni kényszerülő kisegyházak jövőbeni működése mennyire nem tisztázott még, illetve milyen könnyen ellehetetlenülhet. Ennek elkerülése érdekében hatékony szakmai együttműködést javasolnak.

Levelük, amelyet Navracsics Tiborhoz, Lázár Jánoshoz és Szászfalvi Lászlóhoz intéztek, az alábbi linkről tölthető le:

http://aliansz.hu/js/tiny_mce/plugins/filemanager/files/level20120301.pdf

***

A fenti MTI közleményben a Fórum az Evangéliumi Egyházakért az Evangéliumi Egyházak Fóruma új neve. A névváltoztatást a baptisták kérték, hogy elismert egyházként se érezzék magukat kirekesztve.

3 hozzászólás

  1. Szabados Ádám

    A Magyar Pünkösdi Egyház nyilatkozata: „Egyházunk természetesnek tartja és örömmel fogadja, hogy közel száz éves hazai és több mint száz éves nemzetközi történelmisége és társadalmi szolgálata okán a Magyar Parlament egyházi státuszának folyamatosságát elismerte. Ezzel együtt kinyilvánítjuk, hogy minden Jézus Krisztust elfogadó, Őt szerető, a Biblia tanítása szerint Őt követő és hirdető, a társadalomban építő szolgálatot végző egyházi közösséggel teljes testvéri közösséget vállalunk. Krisztus Eklézsiájához tartozónak tekintjük őket és testvéri szeretetünket minden módon kifejezzük irántuk. Működésükhöz és az evangélium hirdetéséhez szükséges minden segítséget számukra megadunk, ha azt igénylik. Törvény általi egyházi státuszuk elismerését szorgalmazzuk, és lehetőségeink szerint támogatjuk.” /http://punkosdi.hu/content/a-magyar-punkosdi-egyhaz-nyilatkozata/

    KÖSZÖNJÜK!

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook Pagelike Widget

Archívum

LEGUTÓBBI HOZZÁSZÓLÁSOK