Örömmel jelentem, hogy egyházunkat Magyar Evangéliumi Egyesület néven bejegyezte a bíróság! A gyülekezetünk nyolc hónap után tehát megint felkerült a térképre, és újra tudjuk, hogy hivatalosan minek is számítunk. A bíróság utolsó hiánypótlásként még azt kérte tőlünk, hogy városunk polgármestere adjon ki hivatalos engedélyt arról, hogy a nevünkben benne lehet a „Veszprémi” szó (amit immár másfél évtizede használunk). A polgármester ezt készségesen megadta. Úgyhogy most ez van. Egyesület lettünk, az „egyház” mormonok, hitgyülisek és katolikusok problémás kistestvére. Magyar Evangéliumi Egyesület. Nem is olyan rossz név. Jobban jártunk, mint mondjuk a Krisztus Egyháza, ha a nevükből esetleg nekik is el kellett hagyniuk az „Egyház” szót (az elég béna, hogy Krisztus Egyesülete).

Közben pár hónapja a gyülekezetünk új helyre is költözött. A város központjából az egyik veszprémi paneldzsungelben található középületbe települtünk át, ott tartjuk most az istentiszteleteinket. Missziós szempontból ez kifejezetten előnyös és izgalmas, folyamatosan terveket szövünk az ott lakók megszólítására. A gyülekezetet pedig nem hogy nem viselte meg az egyházi státusz elvesztése, de inkább felfrissültünk, megújultunk, tudatosabbá váltunk a küldetésünkkel kapcsolatban. A gyülekezeti szolgálat nekem is sok örömet ad és felüdít. A korábbi időszakoknál bizakodóbban nézek a jövőbe, várom, hogy a Szentlélek mit fog tenni köztünk, bennünk, és rajtunk keresztül. Az utóbbi időben Isten új emberekkel is megajándékozott bennünket. Imameghallgatásként még egy misszionárius családot is küldött hozzánk. Egyszóval, nem csak nehézségekből áll az élet, ígérete szerint az Úr elhozza a felüdülés idejét is.

„Ne félj, tehát, kicsiny csapat, ha rád felleg borul, kegyelmet rejt, s belőle majd áldás esője hull. Bízzál az Úrban, rólad ő meg nem feledkezik, sorsod sötétlő árnya közt szent arca rejtezik.” (William Cowper)

***

Gyülekezetünk facebook oldala itt található. Nemsokára a honlapunk is megújul.

13 hozzászólás a “Na végre!” bejegyzéshez

 • olajág says:

  Az Úr áldjon meg benneteket gazdagon! Helyzetetekkel (mennyen és földön) kapcsolatban eszembe jut egy gyermekvers: “Kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda.” Isten Gyülekezete az Isten Gyülekezete, legyen bármilyen világi kerete.

 • Adam,

  I’m glad to hear of this. I read the post through google translate, and I think I got the basics . . . 🙂

  I’m glad that you are able to keep ‘Veszprem’ in the name, and that things are settled with the court. Finally!

 • Ne, ne végre…MINDIG! 🙂

  Isten áldása legyen további életeteken.

  Kisebb atyafiságos szeretettel, csaba

 • jobbagyp says:

  Kedves Ádám!

  Nagyon örülök, és szívből gratulálok! Remélem, hogy a státuszt is visszakapjátok hamarosan!

  Péter

 • Benke László says:

  Kedves Ádám, mint hitgyülis írom, hogy nem “problémás kistestvérek” vagytok, még ha a fennálló kurzus akként látna is titeket. Ellenkezőleg: büszke vagyok, hogy Krisztusban ilyen testvéreim vannak, mint Te és a gyülekezeted. Örömteli kitartásotok és szabadságotok példaértékű minden hívő számára fatornyos kis hazánkban, ahol jó embereket is meghurcolnak.

 • endi says:

  Benke László, csodálkozom, hogy hitgyülisként ilyen véleményed van egy másik gyülekezetről.

 • Cypriánus says:

  Ádám, gratulálok egyfelől….-másfelől a magyar állam szégyellje magát az eddigi tortúráért.

 • Ági says:

  Kedves Ádám, az egyik szemem sír, a másik nevet… (csak mert nem egyház “csak” egyesület), és csatlakozom Cypriánus véleményéhez. De azt hiszem irigylésre méltó az a közösség, amely az ilyen próbáktól hozzátok hasonlóan erősödik meg. EZ fémjelez is valamit… :)Dicsőség ezért az Úrnak, vezessen és áldjon meg benneteket, terveiteket, missziótokat a továbbiakban is!
  (a név egyébként valóban, egyesületként is jól hangzik 😉 )

 • Zoltan Zsolt says:

  Szia Adam,

  Orulok a hireknek, kulonosen annak, hogy sikerult uj emberek koze vinni a gyulekezetet.
  Amugy a “gyulekezeti” status fontosabb mint az egyhaz vs. egyesulet, szerintem…
  Sok telthazas “egyesuleti alkalmat” kivanok!!! 😉

  (Az egyik gyulekezeti tagunk Oxfordban volt baptista lelkesz megkerdem majd, hogy ismeri-e Vaughan Roberts-et 🙂 )

 • Sytka says:

  Én is örülök nektek, de azért az egyik szemem kicsit sír, mert ti nekem egyház vagytok és nem egyesület… 🙁

  Azonban ez is jobb, mint jogi értelemben “térképen kívülinek” lenni.

 • Spectator says:

  Csatlakozva az előttem szólókhoz én is örömömet fejezem ki,hogy
  sikeresen lezárult ez a legalizációs folyamat,de ennél még sokkal
  jobban örültem amikor olvastam a gyülekezet töretlen fejlődéséről.
  Sajnos kevés evangéliumi gyülekezet mondhatja el ezt magáról,az
  ő történetük inkább a meddő küszködésről szó.Gyakran nem vesszük
  észre,de a nehézségek “titkos segítőink”a gyülekezet előrehaladá-
  sában(2Móz 1,12).Az ÚR adjon erőt és áldást Nektek a további
  erőteljes fejlődéshez és növekedéshez!

 • Szabados Ádám says:

  Ó, a küszködést mi is jól ismerjük, időnként a meddő szóval is barátkozom, de az egyháztörvény hála Istennek nem ebbe az irányba tolt bennünket.

 • Marosi Nagy Lajos says:

  Kedves Ádám Testvér, tetszik ez a pozitív hozzáállás, mert igaz, hogy Isten minden helyzetből jó hozhat ki, ha Őhozzá ragaszkodunk. Egyház vagy egyesület, ha a szavakat nézem mindkettő az egységet jelenti és ez volt Krisztus akarata. Hogy a testvérek egyesüljenek, “egyek legyenek” Ezért imádkozott is. Valóban jól hangzik a név: Magyar Evangéliumi Egyesület.
  Áldáskívánással, szeretettel egy baptista testvére.

Hozzászólás

Moderálási elvek
Új hozzászólók kommentjei és a több linket tartalmazó kommentek automatikusan moderálósorba kerülnek. Moderálási elveimről a Magamról fül alatt lehet olvasni.
Archívum