Lelepleződés

2015 nov. 24. | Divinity, Elmélkedések, Exegézis | 19 hozzászólás

Fiatal hívőként némiképp tamáskodva hallgattam Wim Malgo holland prédikátort, aki egy magnófelvételen azt magyarázta, miért Mihail Gorbacsov az Antikrisztus. Azt hiszem, a fején lévő májfolt volt a döntő érv, de ebben már nem vagyok biztos. Az az igazság, hogy jobb versenyzőnek gondoltam akkor a pápát, a VICARIUS FILII DEI felirat miatt, aminek az értékeit összeadva pontosan az a bizonyos 666 jön ki. II. János Pál pápa – aki katolikus főpapként eleve nagy esélyekkel indult – erre csak ráerősített, hiszen a IOANES PAVLVS SECVNDO összege szintén 666. Gorbacsovnál Hitler is jobb jelöltnek tűnt (leszámítva persze, hogy már meghalt), nem csak a zsidók elleni gonosz terve miatt, hanem azért is, mert ha az A értékét 100-nak vesszük, a B-t 101-nek, a C-t 102-nek (stb), akkor a Hitler név pont 666-ot tesz ki. A „Néró császár” héberbe átültetve szintén kiadja a 666-ot. Ronald Wilson Reagan – akivel a szovjet pártfőtitkár többször parolázott – mindhárom nevében éppen hat betű sorakozott, ő sem állt minden gyanú felett.

Malgót hallgatva az viszont fel sem merült bennem, hogy egyszer én magam keveredek gyanúba. Nos, az a helyzet, hogy a minap riasztó felfedezést tettem. Egy kilenc évvel ezelőtti jegyzetemet nézegettem éppen, amin észrevettem egy évszámot. Harminchárom éves születésnapom volt aznap, amikor a jegyzetet írtam, és úgy látszik, odapöttyintettem a lapra az évszámot is. Krisztusi életkorban voltam, és feltűnt egy érdekesség, amit azóta teljesen elfelejtettem. A dátumtól a lélegzetem is elakadt: 2006. június 6. Vagyis: 06/06/06. Látja más is, amit én? Ez bizony 666. Nagyon úgy fest, hogy 06/06/06-án töltöttem be a 33. évemet. A 666 ráadásul épp 20x több, mint a 33 (20 könyök volt a szentek szentje hossza!), csak 6 hiányzik, ami ugye szintén beszédes (főleg, ha 3x egymás mellé tesszük). Ja, és a nevem. Ádám. Krisztus – az Utolsó vagy Második Ádám – előképe. A teljes nevem ráadásul Szabados Ádám (= Liberális Antitípus). A gyanú árnyéka sötéten vetül rám. De mit teszel, ha egy nap rádöbbensz, hogy te magad vagy az Antikrisztus? Összeszeded a cókmókjaidat, és bevonulsz egy elmegyógyintézetbe? Vagy írsz egy könyvet, mint Nietzsche? Esetleg – ha már így alakult – nekilátsz meghódítani a világot?

(Utóirat: ez a cikk természetesen csak vicc, amivel a számmisztikára alapozott konteókat akartam orron pöckölni. Persze az is lehet, hogy igencsak ravaszul – önmagamat is becsapva – magamról próbálom most elterelni a gyanút.)

***

Akit érdekel, hogy mit gondolok a 666 jelentéséről, itt meghallgathatja.

19 hozzászólás

 1. Steve

  Hmm. 🙂

 2. Éva

  A liberális antitípusnál már nem bírtam tovább 😀 😀 😀

 3. Katona Simon

  Többet se megyek a te prédikációdat meghallgatni!! 😀 (persze ez is csak vicc)

 4. H28

  Talán az a jobb kérdés, hogy ki nem az. Én mostanában egyértelműsödni látom a sátán vallását legújabb kori felemelkedése közben. Annyi minden ráillik az embergyilkos jelzőtől kezdve, a hazugság és becsapás elfogadottsága a cél érdekében, az igazságtalanság a törvénykezésben és szinte minden jelző, amivel illetni lehet. A szervezettsége és mindenki mással szembeni egységessége és dominanciára törekvése, a csúcsvezetőik kultusza még rátesz több lapáttal. Én nem érzem úgy, hogy valami rejtett dolgot kéne még keresni. Sztorim nekem is van, egyszer egy benzinkúton elhagytam a papírjaimat és több hétre rá szóltak csak, amire én már újakat csináltattam. Az új „vezetői engedélyem” száma pedig lőn 666 benne, meg ami még. Úgy rémlik a vége volt. Így járt „Aki király akart lenni” Akkortájt le is mondtam róla, hogy gyűléseken tébláboljak. Pedig azóta már újabb iratot kaptam, mert az orvosim lejárt. Így járt, mondhatnánk. De ilyen apróságokon nyilván nem múlhat semmi. Sokkal több tapasztalat és gondolat van a döntéseinkben. Jó esetben.

 5. Vértes László

  Az ember munka után egy kis szórakozásra vágyik?

 6. Szabados Ádám

  Az a 888. Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás.:)

 7. István70

  Mert hol volt, hol nem volt, volt egyszer lelkééész. Volt neki felesége, gyerekei, gyülekezete, phd-je, meg lágyéksérveee, de azt már műtötték is nekijeee. Volt ennek a lelkésznek egy blogja is, oda írta-írogatta, amit az Isten üzent nékijeee. Néhányan olvasták a blogját, egy kicsikét többen kommentelték is, mert mégiscsak lelkész, hát tanult ember, ne maradjon szégyenbeee. Meglátta ezt az ördög, elment a lelkészhez, és megkérdezte tőleee:
  – Te lelkész, látom: írni tudsz, de aztán számolni tudsz-eee?!
  – Ööö – válaszolta a lelkééész.
  – Akkor diktálok, kedd estére elmegy – mondta az ördööög.

 8. Viktor Barnabás

  Lehet, hogy titokban Izsáknak is hívnak, mert nevetést szereztél nekem.

  Hozzáteszem: ha Ábrahám vonatkozó életkorát (99) fejre állítod, akkor az már megint 66.

  Isten éltessen sokáig és őrizze meg a humorodat!

  Viktor

 9. Szabados Ádám

  A Viktor hat betű. Csak szólok.

 10. ekvingar

  Jó kis orron pöckölés volt 😀
  Engem már régóta idegesít a sok spekuláció a végidők jelei körül. Néha az az érzésem, hogy szeretjük ijesztgetni egymást ezekkel (vagy így akarnánk evangelizálni?) Kíváncsi vagyok, te mit szólsz pl. a beültethető chipekkel kapcsolatos híresztelésekhez? Annyian mondják, hogy ez lesz a fenevad bélyege, de nekem elhamarkodott következtetésnek tűnik.

 11. Szabados Ádám

  ekvingar, a cikk alatt belinkelt prédikációban a fenevad bélyegéről is elmondom a véleményemet, és kitérek a bőr alá ültetett microchipek kérdésére is.

 12. ekvingar

  Köszönöm, mindenképp meghallgatom 🙂

 13. Viktor Barnabás

  „A Viktor hat betű. Csak szólok.”

  Nyugtalanságomat csak az oldja, hogy akkor bizonyosan nem a pápa az antikrisztus.

  Igaz, a Ferenc is 6 betűs.

  Mit mondjak, gyarapszik a ráncok száma homlokomon.

  Alig várom, hogy meghallgathassam az előadásodat 🙂 És ez a föntiekkel ellentétben komoly.

  Viktor

 14. Virginia

  Meghallgattam a prédikációdat, mindenkinek ajánlom! Sok mindent letisztáz, szerintem is a bálványimádás a kulcs. Ebbe a bűnbe egyébként könnyű kicsiben is beleesni. Nem feltétlen muszáj, hogy egy diktátorról legyen szó, elég egy karizmatikus egyházi vezető, akit észrevétlenül Isten helyett imádni kezdünk, pedig csak ember.

 15. Nagy Zoli

  Ádám, ez jó volt, hogy kell jelölni? – XDDD

 16. k26

  Meghallgattam én is az előadást. Meg lettem győzve, hogy a 666 esetén nem feltétlenül fizikai megbélyegzésre kell gondolni.
  Ahogy példaként hoztad, a hitleri No-ban történtek nagyon jó ELŐKÉPet szolgáltatnak a majdani antikrisztusi rendszer fellépéséről, és a keresztényekre váró kihívásról.
  41:44 percnél: „1933. január 30-án délben Adolf Hitler lett Németország új vezetője. Aznap a Magdeburgi katedrális oltárát horogkeresztes zászlók lepték el, és a következő szavak hangzottak el a SZÓSZÉKRŐL: >>A szvasztika a német reménység szimbóluma lett<<”

  Valami hasonló nagy emberi tervet lehet elképzelni globális léptékben, nagy szavakat szóló szájjal. A 666-ot hozó Jelenések könyve igerész azt mondja, „bölcsesség kell” a fenevad számának kiszámításához – azaz nem feltétlenül az evidensnek látszó fizikai bélyegről, chipről van szó – tehát annak felismerésére, hogy ez csak egy nagyotmondó EMBERI (azaz nem Isteni teljességre utaló 777) vállalkozás; aminek ugyanúgy mint Hitlernél, lesznek kárvallottjai is.

  Ajánlom másoknak is a meghallgatást!

 17. Hanna

  Tudnátok segíteni, hogy a cikkben linkelt előadást, hogy tudnám elérni?
  Az oldal már nem található 🙁

 18. Szabados Ádám

  Igen, ott már sajnos nem elérhető. A fő gondolatom az volt, hogy a 666 a 777 ellentéte. A fenevad lehet akármilyen hatalmas, imádtathatja magát istenként (Domitianus a Dominus et Deus címet vette fel), végső soron emberi. A 666 mint szám talán abból jön ki, hogy a θηρίον (fenevad) héber átiratának számértéke (τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ) pont 666. Ez egy kis rejtvény, amivel János a hívőkbe erőt akar önteni. Ne féljetek a fenevadtól, nem ő a Dominus et Deus (Úr és Isten), hanem Krisztus! A fenevad száma csak 666, Krisztus a 777! A fenevad száma nem isteni, hanem emberi. Domitianus (és bárki, aki hozzá hasonlóan Krisztus ellen emeli fel magát) csak ember.

 19. Hanna

  Nagyon köszönöm

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook Pagelike Widget

Archívum

LEGUTÓBBI HOZZÁSZÓLÁSOK