Evangéliumi Fórum 2015

2015 nov. 12. | Divinity, Kultúra, Spiritualitás, Teológia | 7 hozzászólás

Tegnap kezdődött az Evangéliumi Fórum második – műhelyekre épülő – éves találkozója. Az EF 2015 négy műhelyben nagyjából száz résztvevővel zajlik. A tavalyi két műhely (apologetika, bibliaértelmezés) mellett két új is indult: teológus és vezetői műhelyek. A külföldi előadók között van Glynn Harrison bristoli pszichiáter, Ellis Potter, a 3 elmélet a mindenségről c. könyv szerzője, Dave Sveen, a Wheaton College Graduate School vezetéselméletet oktató professzora, valamint Dirk Jongkind, a Tyndale House és a Cambridge-i Egyetem szövegkritikával foglalkozó tanára. Előadásokat tartanak még Hamar Dávid, az Agóra Gyülekezet lelkipásztora, Tapolyai Emőke klinikai pszichológus, Fűtő Róbert lelkipásztor, Illéssy János üzletember, Schauermann Tamás grafikus és bibliatanító. Én is két előadást tartottam, egyiket első este Júdás levele alapján a hitért való harcról, a másikat ma délelőtt a teológus műhelyben a felvilágosodás ma is érzékelhető hatásairól. Reggelente Sípos Szabolcs, a Fiúság Akadémia igazgatója hirdeti nekünk az igét József élete alapján.

Az Evangéliumi Fórum – a European Leadership Forummal szoros partnerségben – magyar keresztény vezetőknek akar segítséget nyújtani ahhoz, hogy a hitükről és a szolgálataikról a Biblia alapján gondolkodjanak, és képesek legyenek az evangélium igazsága mellett meggyőződéssel kiállni. A kezdeményezés felvállaltan evangéliumi teológiát képvisel, tartalomközpontú, felekezetközi, meghívásos alapon működik, célcsoportja olyan vezetők és potenciális vezetők, akik Jézus Krisztus evangéliumát saját szolgálati területükön szeretnék szilárd meggyőződéssel végezni. Az EF mottója: meggyőződünk, hogy meggyőzhessünk. Ahhoz szeretnénk hozzájárulni, hogy a különböző felekezetekben szolgáló evangéliumi vezetők szilárd alapokon tudják végezni szolgálatukat a bennünket körülvevő és a szolgálataink számára sokféle kihívást jelentő magyar kultúrában.

Nekem személyesen nagy élmény átélni, hogy a különbözőségeink ellenére az evangéliumban való hit összeköt bennünket, és hogy rendkívül bátorító ez a közösség. Hálás vagyok azokért a szolgatársaimért, barátaimért, akikkel ezt a Fórumot megálmodtuk, és a szervezőcsapatért is, akik Hamar Dani barátom vezetésével idén is fantasztikus munkát végeznek. SDG.

(Az Evangéliumi Fórum honlapja: evangeliumiforum.hu.)

7 hozzászólás

 1. Nagy Zoli

  Ádám, fantasztikus volt résztvenni, Hatalmas élményt jelentett és sokat tanultam. Köszönöm!

 2. Szabados Ádám

  Örülök, hogy ott tudtál lenni, Zoli.

 3. Rafael Pál

  Ujra megszeretném köszöni, hogy résztvehettem a Fórumon.
  Az Ur Jézus Áldjon titeket.

 4. kéfás

  Csak annyi(t), hogy „nekünk”, akik meg imádkoztak (ezért, értetek) iszonyú jó ezeket a sorokat olvasni… Isten Áldjon Titeket az igazi csata mezőn – most már még inkább felvértezve! 🙂

 5. feherdelfin

  Köszönjük,köszönjük, üdítő és gazdagító volt! Táplálék és erőforrás a nehéz időkre!Isten áldja minden munkátokat! 🙂 SDG!

 6. dzsaszper

  Sajnálom, hogy idén a munkám miatt lemaradtam róla.
  Van viszont jó pár téma, amivel meg foglak keresni, Ádám, a következő fórumra gondolva 🙂

 7. Fogarassy Karesz

  Kedves Szervezők, nagyszerű volt a fórum Istennek különleges ajándéka. Nagyon hálás vagyok Istennek, hogy részt vehettem rajta. Isten áldja meg munkátokat és használja az Ő országának építésére:o)

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook Pagelike Widget

Archívum

LEGUTÓBBI HOZZÁSZÓLÁSOK