Ezt viszont most minden további nélkül

2015 nov. 16. | Divinity, Nincs kategorizálva | 15 hozzászólás

15 hozzászólás

 1. Arpicus

  Ahogy nézem a hireket nem látom,hogy a muszlimok tömegesen az utcára vonulnának és elhatárolódnának a terrorakciótól.Lehet,hogy az interneten kifejezik ezt sokan,…(„…no it my name”)-de ez nem elég.Még élénken emlékezem,hogy 2oo1 szeptember 11. után pl. a gázai övezetben milyen kitörő örömmel fogadták a a New York-i akció „sikerét”…
  Más.Párizs JELKÉP.Sok mindennek a jelképe.A féktelen liberalizmus fővárosa már majd 2oo éve.A szabadosság enyhe kifejezés a „fény városának”szellemiségére.1789 és 1968 gyümölcsei érnek be.A napokban Bejrútban is történt egy merénylet,43 halott és majd 3oo sebesült.Erre a hirre szinte senki sem kapta fel a fejét.Egy hir volt a többi között.Az orosz gép felrobbantása felett is gyorsan napirendre tért a világ,csak a Charlie Hebdo nevű szennylap hozta a „formáját”az orosz gép katasztrófája kapcsán.Ez is Párizs szellemiségének egyik jellegzetessége.Közben én is mélyen elitélem ezt az eszement akciót,és sajnálom a sok(főleg fiatal)ártatlan ember halálát.Csak annyit szerettem volna kifejezni,hogy Párizs,Európa és a Nyugat is nagyon felelős a történtekért.Kihajitották a keresztyénséget az ablakon…közben a radikális imámok pedig mérgezték és mérgezik tovább a moszlim fiatalokat.Hosszú ideje tolerálják ezeknek a romboló tevékenységét.
  Egyébként Sytka is irt egy jó posztot a dologról,a posztot egy kitűnő eszmecsere követte,nagyon jókat és fontosakat irtak ott a hozzászólók,érdemes elolvasni:
  http://megmondoka.blogspot.rs/2015/11/legy-radikalis.html

 2. JánosH

  Jóllehet egyetértek azzal, hogy Párizs 200 éven át sokat tett azért, hogy a nyugati civilizáció olyan irányt vegyen, amely keresztény emberként nem elfogadható, abban mindig érzek egy fals felhangot, amikor a muszlim támadások okaként jelöljük meg ezeket a folyamatokat. A bibliai ókor számos példával szolgál arra, hogy Isten a pogény népeket használt az ítélet eszközeként, azonban szerintem szerencsés, ha mi a nyugati világ különbséget teszünk két jelenség között:
  1. Az Isten előtt szükséges elismerni, hogy csapás van a szívünkön (Vö: Salamon imája a Templom felszentelésekor)
  2. A muszlim világ előtt viszont nem mentegetőznék: az Párizs nélkül is a nyugati világ torkának ugrana, ha tehetné (elég csak a középkori magyar történelemre egy pillantást vetni). A muszlim világ támadásai az iszlám természetéből, illetve a szent szövegeik lényegéből fakadnak.
  Amennyiben a kezdődő háború Isten ítélete, ezt a muszlim világ nem azért hajtja végre mert erről tudása van, hanem ennek ellenére.
  A lényeg (Mikeás után szabadon): Isten majd perli a perünket, de az ellenségünk ne örüljön.
  Üdv: J

 3. jozsef.kepes

  Arpicus:
  „…Ahogy nézem a hireket nem látom,hogy a muszlimok tömegesen az utcára vonulnának és elhatárolódnának a terrorakciótól.Lehet,hogy az interneten kifejezik ezt sokan,…(“…no it my name”)-de ez nem elég…”

  Milyen szép is lenne, ha a muszlim tömegek utcára vonulnának és így is elhatárolódnának! Jó ezt elvárni más vallásúaktól.

  Amikor legutoljára Belfastban robbantgatták egymást a különböző keresztény felekezethez tartozók, vagy itt a déli szomszédban ölték egymást a különböző vallásúak megtették-e ezt a keresztények?

  Ma hallottam a Magyar Rádióban hogy a magyarországi muszlimok szervezete nem csak elítéli a terror akciót, de be is záratná azokat muszlim imahelyeket és a szélsőséges imámokat száműzné, akik Nyugat Európában a gyűlöletet szítják, persze a Koránra hivatkozva.

 4. Arpicus

  JánosH:egyetértek az Általad leirtakkal.A muszlimok nemcsak a nyugati világ torkának ugrana hanem egymást is irtják.Lásd:a jemeni (polgár)háború,sok ezer halottal.Erről a konfliktusról alig szólnak a hirek.Igaz,hogy Jemen a iszlám terrorizmus egyik melegágya,de ott tulajdonképpen Irán és Szaúd Arábia folytat egy „átvitt”háborút.És hát Törökország is furcsán viselkedik(a kurdok bombázása).Mondod:”Amennyiben a kezdődő háború Isten ítélete, ezt a muszlim világ nem azért hajtja végre mert erről tudása van, hanem ennek ellenére.”-igy igaz,egyetértek.A Nyugat dekadenciája elképesztő méreteket ölt(pl.meleg felvonulások,az amerikai abortusz botrány vagy a nyugati kereszténység nagy részének totális csődje…)és ezt a muszlim ember látja.Szerintem az általuk kimondott kritikának a Nyugat irányába sok dologban van alapja.A Nyugat korhadt épülete összedőlés előtt áll.Ebben a mozaikban az iszlám egy kocka….

  jozsef kepes:

  Én eddig még nem hallottam,hogy valamely fontos és befolyásos muszlim vezető vagy imám hallatta volna a hangját.Lehet,hogy Salman Rushdi van a szemük előtt(„Sátáni versek”)aki muszlimán létére bemutatta az iszlám igazi arcát.Ezért Homeini fatvát adott ki ellene amely ma is érvényben van.Sajnos szerintem sok muszlim az otthonában hősként ünnepli ezeket a gyilkosokat.Érdekes momentum,hogy tegnap este Dublinban az Irország-Bosznia Hercegovina pótselejtező előtt a párizsi tragédia kapcsán a gyászszünetben a bosnyák(muzulmán)szurkolók egész idő alatt fütyültek és Palesztinát éltették.Ez is beszél valamiről.-„Amikor legutoljára Belfastban robbantgatták egymást a különböző keresztény felekezethez tartozók, vagy itt a déli szomszédban ölték egymást a különböző vallásúak megtették-e ezt a keresztények? „-megtették.Pl.Miroslav Volf egy könyvet is irt erről:”Ölelés és kirekesztés”(Harmat,2oo1).Nem könnyű olvasmány,de érdemes elolvasni.Ő a délszláv eseményekből kiindulva boncolgatja a kérdést.Egyetértek Köntös Lászlóval,hogy egyetlen európai terrorista sem robbantotta fel magát.Óriási a különbség Belfast és Párizs között.Veszélyes dolog összemosni a dolgokat.Egyébként lehet,hogy ez a jelképes muszlim elhatárolódás nem is jelentene sokat például a 224 orosz áldozat(közöttük sok gyermek)hozzátartozóinak.Én elolvastam egy londoni imám egy pénteki előadását egy londoni mecsetben.A gyűlöletbeszéd esti mese ahhoz képest amit az az imám előadott.És elég sokáig tehette ezt.A toleráns angol társadalom ezt tolerálta és megengedte,lehetővé tette neki.Egyébként nehéz dió ez.Burmában a buddhisták a muzulmánokat üldözik.Indiában is feszült a viszony a hinduk és a muszlimok között.Az Indira Gandhi elleni merénylet után csak Delhiben 3ooo szikh-et mészároltak le a fanatikus hinduk.Az IÁ számára ez a keresztes háború folytatása,számukra minden nyugati ember keresztény(még ha az ateista vagy más vallású)és mint ilyen legitim célpont.Az külön tragédia,hogy Európának(sem az egész nyugatnak)ma nincsenek nagy formátú politikusai,államférfiai akik kezelni tudnák a dolgot.Kellene most pl.egy Churchill,De Gaulle vagy Adenauer.

 5. endi

  nyilvánvaló hogy az emberek nem az emberi életeket gyászolják, hanem a nyugati világ jólétét, biztonságát féltik

  meghal 200 orosz egy terrortámadásban: x hír.
  meghal 130 európai egy terrortámadásban: x*100 hír.
  meghal 200 afrikai valahol afrikában egy terrortámadásban: x/100 hír.

  keresztény európa :D:D

 6. Arpicus

  endi,

  tudom,hogy „költői”a kérdés de szerinted ma létezik olyasvalami amit keresztény Európának lehet nevezni?!Szerintem egy egyre inkább elpogányosodó Európában vannak még keresztyének(ők is inkább inkább Kelet Európában).
  Nyugat Európa szekularizációja igen előrehaladott állapotban van.Ez jellemzi a mai Németországot ahol a két legnagyobb egyházból tömegesen lépnek ki az emberek.Angliában a templomok nagy része üresen tátong.És szekularizáció kérdésében Franciaország az élen áll.Nominálisan katolikus ország de vajmi kevesen gyakorolják a vallásukat.Az evangéliumi protestánsok sem tudtak semmilyen áttörést elérni ebben az országban.Közben egyre nagyobb az iszlámhitűek száma az országban(állitólag a lakosság 1o%-a),ezek gyakorolják is a vallásukat,nem akarnak integrálódni a többségi társadalomba és nem fogadják el a nyugati életmódot és felfogást.Sőt.Az is igaz,hogy a többségi társadalom sem fogadja el- és be őket,amolyan másod- vagy harmadrangú embernek tartják őket akik arra kellenek,hogy olyan munkákat végezzenek el amelyekre az őslakosok nem hajlandóak.Közben azokban a negyedekben amelyekben ők laknak kiépitették a saját párhuzamos társadalmukat mindazzal ami ezzel együtt jár.Brüsszel ma már hirhedt negyede jó példa erre:
  http://magyarhirlap.hu/cikk/40515/Rendet
  Ugyanebben a lapban Ludwig Emil irt egy elemző cikket.Bemásolok néhány gondolatot a cikkből amely rámutat a francia társadalom szellemi állapotára:”Megjegyzendő, hogy 20. századi francia társadalom az egyik leginkább baloldali gondolkodású és mentalitású Európában…
  A franciák túlnyomó többsége liberális, egy részük szélsőséges mértékben, ami élesen megmutatkozott az 1968-as politikai zavargások idején. Nagyrészt a nagy francia forradalom hagyatéka, hogy a társadalom nagyon kis része vallásos.”A liberális multikulturalizmus megbukott ha létezett egyáltalán valaha, vagy csak egy üres ideológiai panel volt.Apropó hirek:a párizsi események mellett a ma egyik vezető hire Charlie Sheen szinész bejelentése.”Szép új világ”.

 7. István70

  Egy átlagos nap Szudánban…

  A franciák évtizedek óta kockázatot vállaltak a kétségtelenül stílusos és szabad életükért. Pénteken sajnos a sátán bemutatta a jokert. A furcsa az, hogy mi azért imádkozunk Párizsért, hogy a következő ketyegő hátizsákos arab is oda menjen, és ne Bécsbe, vagy Budapestre.

 8. István70

  Kedves jozsef.kepes

  „Amikor legutoljára Belfastban robbantgatták egymást a különböző keresztény felekezethez tartozók, vagy itt a déli szomszédban ölték egymást a különböző vallásúak megtették-e ezt a keresztények?”

  Nem. Viszont tömegesen sem vándoroltak az arab világba, így a második generációs keresztény bevándorlók sem robbantottak arab kávézóban azért, mert Belfastban katkó-protkó ellenségeskedés van..

 9. Csaba

  Kihez imádkozik a Dalai Láma?!

  „Hagyjuk abba az imádkozást Párizsért, a békéért dolgozzunk!” – nyilatkozta a dalai láma a Deutsche Welle rádiónak. A buddhista szellemi vezető szerint a problémát emberek teremtették, tehát fölösleges most Isten segítségét kérniük, amit kreáltak, azt maguknak kell megoldaniuk. „Ezt a problémát nem oldhatjuk meg egyedül imádsággal. Én buddhista vagyok, és hiszek az imádság erejében, de ezt a problémát az emberek teremtették, és most Istent kérjük, hogy oldja meg. Ez nem logikus. Isten azt mondaná, oldjátok meg magatok, hiszen ti hoztátok létre” – fogalmazott.

  Próbáltam utánanézni, mit értenek a buddhisták ima alatt, s ezt találtam:
  http://ima.lap.hu/buddhizmus/17630003

  „Meghatározás
  Az ima, imádság beszélgetés Istennel. Az ima sokféle és sokrétegű, emberektől, élethelyzettől, alkalmaktól függően. A már elmondott, leírt imádságok sokféleségét kínálja ez a gyűjtemény, hogy az ima szárnyán is közelebb kerüljünk Istenhez és embertársainkhoz. Az imádkozásra nekünk, embereknek van szükségünk, hogy jobbá tegyen minket és általa mi változtassuk meg és tegyük jobbá a dolgokat.”

  Ez alapján végképp nem értem a Dalai Lámát…

 10. Vértes László

  Ádám, szerintem képmutató dolog úgy sajnálni a terrorizmus áldozatait, hogy az ember közben a cselekedeteivel tovább szítja a terrorizmust. Ezzel újabb jövőbeni áldozatokat ítél halálra, ami felháborítóan erkölcstelen dolog. Főleg akkor, ha van alternatíva: hagyjuk a muszlimokat kibontakozni az Iszlám Államban. A mi szemünkkel csúnya embertelen-jogtalan lesz, de ők ezt szeretnék, ebben látják a csodálatos értékeik megtestesülését. Jó lenne, ha nem így lenne, de e pillanatban a kisebbik rossznak tűnik belenyugodni és azután békésen bírálni a létező Iszlám Államot, mint rakétákkal lőni, és közben sírni a terror nyugati áldozataiért, akik halálát a kereszténység nélküli liberális demokráciába vetett hübriszes vakhit okozza.

 11. Szabados Ádám

  László, nem egészen értem, miért írtad ezt nekem.

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook Pagelike Widget

Archívum

LEGUTÓBBI HOZZÁSZÓLÁSOK