Hiperkegyelem és hiperfegyelem

2023 máj. 24. | Divinity, Egyén, Közösség, Rendszeres teológia, Spiritualitás, Teológia | 1 hozzászólás

A Tűzfal podcast tizennegyedik részében arra keressük a választ, hogy a keresztény közösségekben miért leng ki az inga egyszer a kegyelem, máskor a fegyelem hangsúlyozása felé. Közben a kegyelem működését is megbeszéljük, és kikötünk végül a keresztnél. Az epizódot az előző részekkel együtt megnézhetitek a Tűzfal YouTube csatornáján vagy meghallgathatjátok Spotify-on is. Ha tetszett, kedveljétek, osszátok, és iratkozzatok fel, hogy elsőként értesüljetek az új epizódokról!

 

1 hozzászólás

 1. Zoli

  Isten szeretet. A kegyelem az Ő szeretetének megnyilvánulása Jézus Krisztus keresztáldozata által. A kegyelem Isten szeretetéből fakadó ajándék, amely a halál fogságából szabadítja meg mindazokat, akik képesek elfogadni ezt az ajándékot.

  „Kicsoda üdvözülhet tehát? Jézus pedig rájuk tekintvén, monda nékik: Embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges.” (Mt 19:25b-26)

  „Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, a kik Krisztus Jézusban vannak, kik nem test szerint járnak, hanem Lélek szerint.” (Ro 8:1)

  De, Jézus másodszor már nem kegyelemmel, hanem ítélettel fog eljönni:
  „Ímé eljő felhőkkel, és minden szem meglátja őtet, még a kik őtet által is szegezték, és jajgatással sírnak ő előtte e földnek minden nemzetségei.” (Jel 1:7a Károli Biblia 1840 Kőszeg)

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook Pagelike Widget

Archívum

LEGUTÓBBI HOZZÁSZÓLÁSOK