Luxushiedelmek

2023 jún. 10. | Divinity, Társadalom | 2 hozzászólás

A képmutatás mindig ellenszenves, de van, amikor ártalmas is. A Tűzfal podcast tizenötödik részében a képmutatás kirívó mai példáját – a progresszív elit luxushiedelmeit – beszéljük át Rob Henderson amerikai pszichológus gondolatai mentén. Az epizódot az előző részekkel együtt megnézhetitek a Tűzfal YouTube csatornáján vagy meghallgathatjátok Spotify-on is. Ha tetszett, kedveljétek, osszátok, és iratkozzatok fel, hogy elsőként értesüljetek az új epizódokról!

 

2 hozzászólás

 1. ΙΧΘΥΣ

  Fontos téma, köszönjük! (+nagyon érdekesnek látom, hogy most már többször „rímel” egymásra egy podcast epizódotok, illetve egy csoport videónk → lásd korábban: Asbury-téma (ébredések) vagy helyettes engesztelés (hiper-kegyelem vs. fegyelem) vagy e fenti legújabb „képmutatás” kapcsán szintén egy friss: https://www.evangelikalcsoport.hu/2023/06/09/keresztyen-ikonok-vezetok-tanitok-dicsoitok-tundoklese-es-bukasa/) A progresszív elit képmutatásánál még durvább, ha ez az egyház berkein belül történik. A hitetlenektől kevésbbé lehet számon kérni, hogy „természetük” szerint hogyan élnek, ellenben a „hívőkkel”. Isten irgalmazzon nekünk…

 2. Erzsébet Gergely

  Idézet a beszélgetésből:

  „……. annak ellenére volt egy belső jólét jellemző rájuk. hogy nagyon sokat szenvedtek a hitükért. Azok nem luxushiedelmek voltak, hanem nagyon nagy árat fizettek a hitvallásukért, és nem attól függ a belső öröm, ………… hogy én az elithez tartozom e, …….” 

  Kiválság, áldás, kegyelem megtapasztalni Jézus örömre (János 16:24), és békességére (János 14:27) vonatkozó kijelentését a mindenkori jelen nehéz próbák között. Sőt, épp ezek között fog valódisága hitelesen felragyogni. 

  Átgondolandó az az állapot, mikor úgy tudom, Krisztus Lelke (Szelleme) lakik bennem (Róma 8:9), ugyanakkor a mindennapok próbáiban örömtelenséget, békétlenséget, csüggedést tapasztalok. Vajon milyen állapotba kerülök, ha üldözni fognak, vagy életem lesz a tét?

  Köszönöm a beszélgetést.

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook Pagelike Widget

Archívum

LEGUTÓBBI HOZZÁSZÓLÁSOK