A Találkozás Sátrában (6) – Az illatáldozati oltár

2022 nov. 4. | Divinity, Egyén, Elmélkedések, Spiritualitás | 1 hozzászólás

Állandó illatáldozat legyen ez az ÚR színe előtt nemzedékről nemzedékre!” (2Móz 30,8)

Uram, odamegyek most az illatáldozati oltárhoz, amely a függöny előtt áll. Ezen az oltáron papjaid reggel és este illatáldozatot mutatnak be. Nem égőáldozatot, nem étel- és italáldozatot, hanem hozzád felfelé szálló jóillatú áldozatot. Ezt az oltárt is évente egyszer megkenik az engesztelő áldozat vérével, mert mindent vér tisztít meg, de itt az illat dominál. Az oltár tiszta, hogy a rá kerülő illatáldozat is tisztán szállhasson fölfelé. Szeretném, ha az én imáim is jóillatú áldozatként szállnának hozzád reggel és este. Minden áldott nap. Tudod, hogy az imádságaim időnként zavarosak, máskor hidegek, és gyakran tisztátalan indulatok keverednek hozzájuk. De ha felteszem őket az oltárra, ott átlényegülhetnek illóolajod fölfelé szálló füstjében. Így bátran léphetek a kegyelem trónusához, dicsőséged véres fedeléhez. Ez az oltár már a szentek szentjéhez tartozik, noha a függöny előtt van. Szenesserpenyőjével innen viszi be a főpap a parazsat, hogy a legszentebb helyet illatos füstfelhő takarja be. Amikor eléd járulok, a Főpap felhője takar be, mint jóillatú áldozat. Ez is kegyelem. Ámen.

 

1 hozzászólás

  1. Erzsébet Gergely

    Azt gondolom magamról, hogy úgy a virtuális, mint a való életben szívesebben maradok a háttérben. Az onnan való kilépés, megnyilvánulás egyfajta „belső tűz” hatására történik. Ezt pedig az generálja, hogy egy adott témához van véleményem, amit a meggyőződés mély örömével osztok meg. 

    Habár van már itt két kommentem. és ilyenkor úgy vélem „túl sok vagyok”, ám a fentiek miatt a harmadikat is megosztom. 

    Miközben Ádám mellé szegődve haladok a Találkozás Sátrában, ahol megismerem Isten gondolkodását, szemlélem az ott lévő dolgokat azt tapasztalom, ezek igen értékesek számomra, gyönyörködöm bennük.  

    Eközben erősödik a felismerés, mennyire fontos volt újjászületni (János 3:3), valamint részesülni az isteni természetben (2 Péter 1:3 – 4). Ugyanis meggyőződésem, kizárólag ezek által vagyok képes Istenben és a vele kapcsolatos dolgokban gyönyörködni, értékesnek tartani.

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook Pagelike Widget

Archívum

LEGUTÓBBI HOZZÁSZÓLÁSOK