A Találkozás Sátrában (8) – A szövetség ládája

2022 nov. 10. | Divinity, Egyén, Elmélkedések, Spiritualitás | 4 hozzászólás

Ott jelenek meg neked” (2Móz 25,22)

Uram, ez a szentek szentje, a legeslegszentebb hely. A rézoltár áldozatának vérével, a mosdómedencében megmosva, a kenyérrel táplálva, fényeddel megvilágosítva, az illatáldozat füstjébe burkolva, a megnyílt kárpiton keresztül jövök. Krisztus által. Itt van e helyen a szövetség ládája, benne a manna, a kőtáblák és Áron vesszeje. Annak jelei, hogy a szövetséget Te kezdeményezted. Ott van a láda fölött a két kerúb, amelyek elzárták az élet fájához vezető utat, és most is őrzik szentséged helyét. De ott van a kegyelem fedele is, amelyre az engesztelő vér hull. Ezen a fedélen nyugszik a szemem, ott van a békességem. Semmi nem nyugtatja meg vádló lelkiismeretemet, csak a tudat, hogy a vér ott van a fedélen. Csak a kiáltás, hogy elvégeztetett! Elvégeztetett, ezért megbékéltetett! Itt, ezen a helyen a békesség. Te vagy a békesség. Ő a békesség. Ha Isten vele, ki lehet ellenem? Ha Krisztus velem, ki lehet ellenem? Te biztosan nem. És a Sátán sem. Ez a hely az Éden, és a visszanyert Paradicsom. A Te jelenléted. Egy vagyok veled. Ámen.

 

4 hozzászólás

 1. Szilágyi József

  Ézsaiás 6:1-8

 2. Erzsébet Gergely

  „……  Annak jelei, hogy a szövetséget Te kezdeményezted.”

  Áldott minden Igetanulmányozás, igeszolgálat, vagy blog olvasás, ami arra emlékeztet, mindenben Isten volt a kezdeményező.

  A fentebb hangsúlyozott szövetségkötésnek, megbékélésnek (2 Kor. 5:19), megbocsájtásnak (Kolossé 2:13), szeretésnek (1 János 4:19).

  Mindez pedig Isten eleve elhatározott döntése volt, az Ő jó kedve szerint (Efézus 1:5,9). Szívemre balzsamként hatnak mennyei Atyám jó kedve szerinti döntései. 

 3. Erzsébet Gergely

  Ádám írja:
  „Uram, ez a szentek szentje, a legeslegszentebb hely. ……….”

  Számomra is lélegzetelállító, hogy: 

  „…………, bátorságom van bemenni a legszentebbbe (a szentek – szentjébe), Jézus vére által” (Zsidó 10:19) 

  „Having therefore, brethren, boldness to enter into the holiest (holy of holies) by the blood of Jesus.” /King James for./ 

  Felbecsülhetetlen értékű az Úr Jézus Krisztus vére, ami alapján ezt mégis megtehetem! 

  „Mivel tudjátok, hogy nem veszendő dolgokon, mint ezüstön és aranyon váltattatok meg a ti atyáitoktól örökölt hiábavaló életetekből; Hanem Krisztus drága vérével, mint egy hibátlan és szeplőtelen bárányéval:” (1 Péter 1:18-19) 

  Habár az ezüst és arany értékes, …. de veszendő!

 4. Erzsébet Gergely

  „Habár az ezüst és arany értékes, …. de veszendő!”

  Megnéztem, Isten számára milyen a nem veszendő ezüst és arany:

  „Az Úr beszédei tiszta beszédek, mint földből való kohóban megolvasztott ezüst, hétszer megtisztítva.” (Zsoltár 12:7)

  „A Bárány menyasszonya …. az új Jeruzsálem (Jel.21:2) épületének fala………. tiszta arany, tiszta üveghez hasonló.” (Jelenések 21:18/b)

  „………..a város utcája tiszta arany, olyan mint az átlátszó üveg.” (Jelenések 21:21/b)

  Ezek teljesen különbözhetnek a földön található ezüsttől és aranytól.

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook Pagelike Widget

Archívum

LEGUTÓBBI HOZZÁSZÓLÁSOK