C. S. Lewis: Az öröm vonzásában

2022 dec. 4. | Divinity, Egyén, Filozófia, Művészet, Spiritualitás | 2 hozzászólás

A Tűzfal podcast ötödik részében C. S. Lewis Az öröm vonzásában című önéletrajzi könyve kapcsán az ateizmusról, a romantikáról, az okkultizmusról, a megtérésről, az önvizsgálatról és az Öröm édesbús vágyakozásáról beszélgettünk. Meg arról, hogy melyikünkre hogyan hatott ez a különös könyv. Az epizódot az előző részekkel együtt megnézhetitek a Tűzfal YouTube csatornáján vagy meghallgathatjátok Spotify-on is. Ha tetszett, kedveljétek, osszátok, és iratkozzatok fel, hogy elsőként értesüljetek az új epizódokról!

 

2 hozzászólás

  1. Szalai Miklós

    Ezt a könyvét sajnos nem olvastam. Viszont Lewisnek van egy saját antinaturalista érve, amely szerint az emberi gondolkodás, logika megbízhatóságába vetett hitünk ellentétes a naturalizmussal (materializmussal). Igy szerinte a naturalizmus önmagát cáfolja. Az érvet egyszerűen ismertetik ezen a linken: https://evolutionnews.org/2021/10/c-s-lewis-and-the-argument-from-reason/, érdemes elolvasni. Az érvvel megpróbáltam vitatkozni a „Tudomány vagy tapaszatalat? ” c. kötetben megjelent „Okok és indokok. Észből vett istenérvek és a naturalizmus” c. tanulmányomban, 2018-ban.

  2. Szilágyi József

    „A keresztény öröm az engedelmességben való öröm – öröm afelett, hogy szeretjük Istent, és az Ő parancsolatai szerint élünk.”
    John Wesley

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook Pagelike Widget

Archívum

LEGUTÓBBI HOZZÁSZÓLÁSOK