Holnap világvége? Hülyeség.

2012 dec. 20. | Divinity, Elmélkedések, Társadalom | 12 hozzászólás

Elképesztő, hogy mennyire rácuppant a világ erre a maja naptár dologra. Ezoterikus körök évek óta pörgetik a témát, de a hisztéria idén már egészen abszurd méreteket öltött. Persze senki nem gondolja komolyan, hogy a világ véget ér holnap. Legkevésbé azok, akik jó üzletet csináltak ebből az álapokalipszisből. Nem látom, hogy az emberek magukhoz szorítanák feleségüket, férjüket, fiaikat, lányaikat, hogy megköszönjék az együtt töltött éveket, és sírva bocsánatot kérjenek egymástól. Nem rohannak rokonokhoz, barátokhoz, hogy lezárják ezt az egész életet, bármennyire is haragudtak a világra vagy annak Alkotójára. Az emberek nem próbálják rendezni a dolgaikat, és nem látom annak a jeleit sem, hogy a Mindenhatóval próbálnának jó viszonyba kerülni az apokalipszis előtt.

Nincs valódi készülődés, ami azt mutatná, hogy az emberek tényleg számítanának a világvégére. Nem látok valódi félelmet sem. Ez az egész világvégesdi inkább csak egy izgalmas játék. Hülyéskedés. Olyan, mint mikor egy gyerek beáll az ajtó mögé, hogy megijessze a kistesóját. Mindketten élvezik a borzongást. Másodszor a kistesó is tudja, hogy várják az ajtó mögött, mégis arra megy, mert akar félni és megijedni. Felnőttként talán horrorfilmet néz, ugyanezért az élményért. Aztán hülyéskedik a világvégével is.

Nem érzem fontosnak, hogy a holnapi apokalipszisről többet írjak. Holnapután úgyis mindenki tudni fogja, hogy a világ nem ért véget. Krisztus azt mondta nekünk, hogy nem tudhatjuk a napot és az órát, amikor eljön. Ha holnap mégis eljön, az nem azért lesz, mert a maja naptár 2012. december 21-én ért véget, hanem annak ellenére. Én mindenesetre arra számítok, hogy holnapután ez az egész hülyeség el lesz felejtve, ahogyan annakidején túlléptünk a Y2K problémán is. Ha valamit tudhatunk Krisztus eljöveteléről, az éppen az, hogy váratlan lesz. Mint az éjjeli tolvaj látogatása. Az emberek nem számítanak rá. Ettől ez persze lehet holnap, de inkább arra fogadnék, hogy fel fogunk ébredni holnapután reggel is. Jézus megjelenésére nem ma kell készülni. Inkább tegnapelőtt vagy majd holnapután.

Holnap ültessünk egy almafát.

12 hozzászólás

  1. Sytka

    „Ha valamit tudhatunk Krisztus eljöveteléről, az éppen az, hogy váratlan lesz. Mint az éjjeli tolvaj látogatása. Az emberek nem számítanak rá.

    … inkább arra fogadnék, hogy fel fogunk ébredni holnapután reggel is”

    Hát ez az! Láthatóan nem számítasz rá, hogy holnap lesz. Pont ezért lesz holnap 😉

  2. Szabados Ádám

    Áááá… belegyalogoltam a saját csapdámba. Azonnal rohanok a hegyre, csak megkeresem a fehér pólómat…

  3. spades

    Az ezoterikusok komolyan gondolják a dolgot. Szerintük a kereszténység ideje lejárt, amely az asztrológiai Halak korszakát jellemezte, most jön a Vízöntő kor. Át kell értelmezni a kereszténység üzenetét. Vajon az emberek vevők lesznek erre?
    Találtam egy filmet arról, hogy az ezoterikus körök számára mint jelent 2012. dec. 21.
    http://www.youtube.com/watch?v=hlfYHAV1i8w

  4. Tyler

    Jezus soha nem fog visszaterni.Salyat maga mondotta:keresetek a raszorulokban es megtalaltok!Az o eletenek pontosan az a mondanivaloja,hogy Isten kepmasai vagyunk,a Biblia is ezt tanitja,csak az emberek nem akarjak megerteni.Jezus az eletevel ra akarta vezetni az embereket,hogy mindenki kepes arra amire o,mert mind Isten fiai vagyunk,csak onzetlenul kell cselekedni es tiszta szivbol,szeretetbol,ahogyan o is cselekedett mindig.Az,hogy meghalt ertunk,hogy megvaltson a buneinktol es aztan visszater,az a keresztenysegnek a kitalacioja azert,hogy tudja a sok birkat manipulalni.

  5. Szabados Ádám

    Tetszik ez a szanszkitos hangzású „Salyat maga”. Kicsit hajaz a Krav magára is. A többit nem tudom komolyan venni. Bocsánat.

  6. Kovács Katalin

    Szerintem 100% hogy világvége lesz ez oylan biztos ahogy én irom ezért bujatok el és semmi pánik..

  7. Bolla László

    Mindenkinek aki meghal valamelyik nap, annak az illetőnek az a nap lesz a világvége. Ezt a napot viszont nem tudhatjuk mikor jön el, fiatal épp úgy meghalhat balesetben, betegségben, mint egy idősebb ember. A halál nem válogat, nemre, korra sincs tekintettel. Szerintem minden nap úgy kellene élnünk, hogy készen legyünk Isten előtt megállni, mintha a halál, vagyis bizonyos értelemben a világvége jönne el a következő pillanatban, percben, amit biztosan nem tudhatunk, de ki sem zárhatunk. Bibliai értelemben a világvége egyébként mást foglal magába, mint amit egy naphoz lehetne kötni, akár az elragadtatásra gondolunk, ami csak a hívőket (az élők mellett a Krisztusban hívő holtak feltámadásával) fogja érinteni, és egy pillanat alatt megy végbe, akár a nagy nyomorúságról, ami évekig tartó folyamat lesz, amit követ a a visszatérő Úr Jézus Krisztus 1000 éves béke uralma. A jelekkel kísért Úr napjaként inkább hivatkozik a Biblia erre a „világvége” eseményre, ami inkább egy korszak lezáródásának tekinthető, mint igazi megsemmisülést magába foglaló világvégének.
    Javasolt addig is a Tíz szűz példázatának tanulsága alapján Jézust, a „késlekedő” vőlegényt várva olajat beszerezni a mécsesünkbe, hogy mikor eljön a vőlegény, akkor készek legyünk bemenni Vele a sötétben világító mécsesünkkel a megkészített menyegzőbe, mielőtt a kaput a készületlenek előtt bezárják.
    „Vigyázzatok azért, mert sem a napot, sem az órát nem tudjátok, a melyen az embernek Fia eljő!”Mt25,13. (A tíz szűzről: Mt25,1-13.) Ajánlott még a Máté evangéliuma 24. és 25. rész végig, sok más kapcsolódó hellyel, a versek alatti hivatkozásokra is gondolva.

  8. faültető

    Ilyenkor nem jó almafát ültetni…főleg kint, nem? 😉

  9. Szabados Ádám

    Az ausztrál és dél-afrikai olvasókra gondoltam. 🙂

  10. jonas cintia

    Szerintem se lesz vilag vege holnap vagyis nem felek mert jezus igéje azt mondja aki engem kovet az az en fiam es aki az en fiam azert eljovok es eddig senkisem tunt el!! es ezert ne feljetek ja am hajon hadjojon aminek jonie keeeeeel xd xd dd: na jo csoooo holnap talizunk vagy nem

  11. Spectator

    Ismét bebizonyosodott,hogy az emberi butaság határtalan.
    Mindenesetre sokan vannak akik sokat kerestek ezen a
    hisztérián,mások butaságán.Ez a hisztéria azért arra jó
    volt,hogy jelezze,hogy az emberek érzik: ezzel a jelenlegi
    világgal valami nagyon nincs rendben…

  12. popa

    22-én reggel a gondolataim még mindíg a dec21 körüli hisztéria körül forogtak, és rájöttem, hogy valójában szörnyű dolog történt, túl azon, hogy akaratom ellenére valahogy megérintett ez az őrület. Mint a kiskondás történetében aki újra és újra farkast kiáltott. Összeszaladt a világ, és lám nem jött a farkas. Nem azt olvastam, hogy elmaradt a világvége, hanem, hogy „Már megint elmaradt”. Nincs az a prédikátor, nagy hatású fanatikus vallási közösség, ideológus, aki hatékonyabban el tudná hinteni dec21-es örületnél: Nem érdemes komolyan venni a gondolatot még csak egy percre sem, hogy ennek a világnak vége is lehet, mert menetrend szerint úgyis mindig elmarad.

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook Pagelike Widget

Archívum

LEGUTÓBBI HOZZÁSZÓLÁSOK